Мав я таку історію декілька місяців тому Субота, я їду без задньої думки собі біля галицького базару і далі прямо на проспект Свободи. Зауважу, що так само їхали всі навколо Відразу за поворотом стоять ДАЙ і махають смугастою ложкою. Далі все виглядало так: Підійшов інспектор, повідомив мені шо я порушую, субота то вихідний день і біля коня стоїть знак шо в вихідний в"їзд заборонений, взяв мої доки, сказав зачекати і пішов в свою машину. Там він протягом 15 хв склав протокол і постанову та приніс мені на підпис. Тобто ось так просто, без всяких розмов і варіантів, чуваки явно тупо стояли там суто для того шоб накосити план по протоколах. В принципі ж можна стати трошки лівіше, тоді від площі Галицької і з Кн.Романа їх буде видно, ніхто не поїде. Але їдуть реально всі, поки я чекав, напевно машин 150 проїхало в обидва боки. Ментів було троє і вони по черзі як тільки звільнився, зразу зупиняють машину, оформив протокол - наступна і так далі... Отже, я в протоколі позакреслював все шо було не заповнене, в своїх поясненнях написав приблизно те, що абзацом вище, що з порушенням не згоден. В графі де підпис про ознайомлення зі статтями написав, що не ознайомлений. Постанову я підписувати і брати відмовився бо вважаю її незаконною . І тут я зробив стратегічну помилку - він мені не дав копію протокола і я не сказав йому шоб він мені її дав. Я був злий через ту ситуацію і купу втраченого часу, та й з того всього так собі і поїхав. Тобто в мене не лишилося можливості щось оскаржувати. На днях прийшла писулька з виконавчої служби шо я винен державі 260х2=520 грн. Пішов туди, кажу мені не присилали постанову, не можна рахувати подвійний розмір, може я не проти заплатити 260, але я не знав шо є такий штраф. Вони там всі броньовані, 520 і все, розбирайтеся з ДАІ чому вас не проінформували. От тепер думаю шо мені робити, чи заплатити чесно 520, чи 260 чи взагалі забити на то все?
Чесно кажучи по нових штрафах я платив 255грн один раз, надалі, якщо шось подібне станеться планую забивати. Дуже багато знайомих має купу не оплачених штрафів і нічого, навіть ТО омудряються проходити
Взагалі то я коли попадаюся на порушенні, то йду і вчасно оплачую. Два рази платив штраф. Але в подібних ситуаціях, коли наприклад мою машину фоткали пару раз біля мого під"їзду, або як описана вище, я принципово забивав. Просто боюся, якшо я вже засвітився в виконавчій службі, ще там спробував качати права, то вони можуть мою справу не маринувати в довгому ящику як це з більшістю напевно відбувається, а дати їй законний хід Тре було туда не йти взагалі мабуть. Я просто мав підозру що то стара історія, коли я оплатив штраф і не заніс в ДАІ квитанцію, потім мені писали пару раз з виконавчої служби шо в мене борг. Я думаю, ладно, піду, покажу їм квитанцію, хай закриють справу А виявилося шо то нове
Як ти взагалі умудрився їхати центром в вихідні. При всіх владах в центральній частині міста стояв і стоїть знак проїзд заборонений в вихідні і святкові дні. І головне вони там в центрі все життя біля будинку книги стоять і видно не дурно.
Так само заїхав в суботу в центр там три пса, протокол і вчора повістка про штраф яка зразу ушуршала в мусорнік так як на ті штрафи я забив багато років назад.
за багато років то вперше в мене таке було. Я дуже рідко їжджу через центр в суботу, але коли треба, то собі їду, ніразу не зупиняли і я постійно бачу, що всі їдуть. В неділю так, стоять турнікети, проїзд закрито. А в суботу я шось собі навіть не думав, що це заборонено і наказуємо штрафом Тепер знатиму і не потикатимусь туди
Ну тепер поділи ту суму штрафу на кількість порушень, отримаєш сміхотворну суму, і тобі зразу стане легше що так дешево заплатив. Я завжди так роблю як дуже треба то порушую (екстрім мусить бути) і тоді зовсім не шкода що десь колись заплатив штраф.
Доречі читав сьогодні в експресі вроді ,що поки ремонтують площу біля Добробуту то дозволено їхати у вихідні дні через центр,правда як тебе зупигить той пес то навряд чи докажеш,він зробить морду цеглою і скаже же ніц незнає
Мене ще батько вчив,субота і неділя вихідний день і не можна Їхати через центр,і то вже привичка (дозволили,не дозволили)просто не Їду,бо знаю що не можна.Не порушуй і не будиш тратити наші сміхотворні гривні,ну а порушив то прошу до каси.
Мене сьогодні мудаки штрафанули за зупинку в "кишенці" для маршруток на науковій...це при тому що було вже 20-30 вечора, ніякої реальної перешкоди маршруткам не робив бо мусив підібрати брата і поїхати далі..діло 2 сек..а ті мудаки стали переді мною, загородили дорогу на неслужбовій ауді 80, і давай мені розказувати яку я бєшену проблєму маршруткам зробив.... шо дурдом веселка...карочє спорити з ними було безполєзно.... питання: оплачувати в ощадбанку походу.... а на які реквізити,хтось знає ? p.s. до речі, мій перший штраф...запамятаю надовго
Хто не помітив - знаки про заборонений проїзд познімали ще з місяць назад Але поставили таблички де написано великими буквами "Проїзд через центральну частину міста у вихідні ЗАБОРОНЕНО"
То ти чого? Навіщо? Постанову можна оскаржити протягом 10ти днів, а тепер непонятно що оскаржувати. Можна пробувати оскаржити пісюльку з виконавчої служби але з того діля все одно 255 як штраф доведеться заплатити
На стіні взірець висить, в касира береш реквізити і заповнюєш, платиш. Потім робиш ксерокс з чеку і ксерокс постанови і везеш то всьо в ДАЇ на городоцьку віддаєш. Кажуть шо та. Просто перевіряй чи жетон є, чи на слушжбі, а не просто катається)
Їжу зі сторони личаківської там здається є тільки табличка що об'їзд, про забарону проїзду нічого там не вичитав , хто в курсі є там таке чи ні?!.
Щодо порушень: Незнаю, є товариші, які не оплачують штрафів, та в кінці кінців, на мою думку, все одно прийдеться. І до того ж у подвійному розмірі. Сам порушую і якщо знаю за що, то не відмовляюсь, намагаюсь по людськи пояснити чому так сталось. Двічі просто словесно дали попередження!!! Правда це з рік тому було В основному пишуть мінімальний штраф. Один раз навіть замінили статтю на "дешевшу" і замість 512, оплатив 256 грн. Хоча "на лапу" відмовлялись брати. Не всі даїшники бидло, тож можна й по людськи домовитись. Все залежить від ситуації. Щодо реквізитів: Реквізити рахунків для зарахування надходжень від cплати адміністративних штрафів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, відкриті в ГУДКУ у Львівській області XLS-файл: http://www.treasury.gov.ua/main/doccatalog/document?id=95315 або ж html: http://webcache.googleusercontent.c...nt?id=95315 33113336700004&cd=1&hl=en&ct=clnk
зі сторони Личаківської, коло віницького базару, зверніть увагу, підніміть голову. Там є знак!!!! Дуже багато моїх знайомих про нього навіть не здогадувались. Хоча, якщо їхати з бокових вуличок, то знаку нема. Тобто можно викрутитись, сказати, що їхав з бокової вулиці і ніякого знаку не бачив.
Їздити можуть, а от зупиняти - навряд чи. Зупинка даїшником без службового автомобіля є порушенням внутрішніх протоколів ДАІ. Хоча може щось змінилося останнім часом.