Проїзд перехрестя

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем JimmyMS, 23 гру 2008.

1. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    Значить ситуація така:
    перехрестя вулиць Студентська-Левицкого-Мечнікова
    Рух здійснюється по вул. Студентський в сторону Левицкого в крайній правій полосі. На перехресті знаходиться 2 світлофори на малюнку позначені цифрами 1 і 2, так як якість фото погане додаю малюнок світлофорів
    Зелене світло загоряється одночасно,а додаткова секція поворота на право тільки тоді коли на 1 і 2 горить червоне.
    МЕТА : на перехресті повернути на ПРАВО
    Питання : Як правильно виконати цей маневр. А точніше на якій сигнал світлофора (тільки не починайте писати що на зелений :D )

PS. Просто вже не раз зустрічав випадки коли людина повертаючи на право чекає поки загориться стрілка,тим самим створюючи пробку позаду себе, з тих машин що хочуть проїхати на Мечнікова.
    Сам завжди повертаю на право і при зеленому світлі світлофора 2 і при "стрілці".

2. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045
    В ПДР є таке
    16.10. На перехресті, де рух регулюється світлофором з додатковою секцією, водій, який перебуває на смузі, з якої робиться поворот, повинен продовжувати рух у напрямку, що вказує стрілка, ввімкнута в додатковій секції, якщо його зупинка на заборонний сигнал світлофора створить перешкоди транспортним засобам, що рухаються за ним по тій само смузі.

а взагаліто мені здається шо в даній ситуації та стрілка потрібна для того щоби водії що рухаються направо мали змогу повертати при ввімкнему червоному сгналі основного світлофора.

3. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    я живу там і нерозумію людей які сигналять в спину коли я стоюі чекаю поки загориться стрілка :nea:
    ніяк недочекаюсь поки за поворотом будуть постійно стояти гайци і чьпокати всіх мудрагелеків :D рік тому вони там постійно стояли :yes:
    доречі я при умові шо там стоїть небільше 2х машин направо спокійно проїдаю повз них і їду прямо..

Останнє редагування: 23 гру 2008
  4. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411
    Вот именно!Там спокойно можно прехать прямо когда машини стоят с поворотом на право!!!!!

5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    А суцільна лінія? Щоб їх об"їхати треба через неї переїхати. Скільки там зараз штрафу за це? :)

Загалом підсумуємо

На просто зелене світло їхати праворуч не можна, треба дочекатися коли загориться стрілка.

В той же час, як на мене, проїзд праворуч на просто зелене набагато зручніший і безпечніший, ніж проїзд на зелену стрілку. Адже коли у мене стрілка, то у машин, які їдуть по Левицького - зелене світло. Там вуличка не особливо широка, тим більше, що по правій стороні постійно машини припарковані. А ті, хто їдуть по Левицького, навіть не думають притискатися до свого правого боку, вони розслаблено собі їдуть, адже у них зелене світло і багато хто не підозрює, що в цей час зелене світло і на перпендикулярній вулиці і практично на зустріч їм зараз виїдуть машини.

Натомість, якщо там повертаєш не на стрілку, а просто на зелене світло, то машини, які їдуть по левицького, стоять в той момент на своє червоне світло, відтак, проїзд безпечніший (лише треба на пішоходів зважати, у них теж зелене).

Здавалося б, звичайне перехрестя, нічого особливого... Для чого ж там цей додатковий зелений ліхтар?

6. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    шоб пішоходи хоч деколи могли переходити дорогу..

7. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Можливо не потемі, але відноситься до того ж самого перехрестя, так от ситуація з поворотом наліво дуже цікава, коли більшість авто з лівої сторони можуть повертати наліво і їхати прямо, то з правої сторини один за другим повертають наліво!!! Як Вам таке?

8. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    Сьогодні знову проїхавши це перехрестя, зауважив що основна зелена секція світлофора № 2, колись явно мала розмітку руху по напрямках (стрілки на склі були стерті якимось чином.... як приклад наждачка). Ось і виникла в мене думка що той світлофор мав такий вигляд :
    А: [​IMG]
    В: [​IMG]
    Ану старожили району Погулянка признавайтесь яким він був (я про світлофор), роки 2-3 тому :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)