Що в машині зробити щоб вона краще та скоріше їхала?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Бейліс, 22 лис 2006.

1. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.
    Шановний VW-клуб! та інші!:?: :?: :?:
    Що на вашу думку можна зробити по мінімуму в машині щоб вона почала краще та набагато скоріше їхати???

2. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3
    Відповідь: Швидкість!

Нічого :)
    Поняття "по мінімуму" та "набагато скоріше" - несумісні.
    А поняття "краще" дуже обширне....

На твоєму двигуні - точно нічого.
    Хоча з мілких речей, що дуже назначно змінять поведінку мотору - замінити катушку запалювання на більш потужну (ВРШ наприклад), обстригти їжака підігріву впускного колектору.
    Якщо в тебе AAM - то зробити з нього ABS, якщо ABS - то ваще :)
    Можна підняти тиск палива на форсунку, змінити прошивку ЕБУ (є на msk.ru), вибити каталізтор, замінити випускну систему на штатну ВРШ - все це дає дуже мало, але вкупі щось дасть.
    до того ж майже все коштує не дуже дорого

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Висадити тьощу :)

Як на мене, найпростіший шлях в даному випадку - полегшення. Потрібно викидати все, що є зайвим - запаски, ключі, килимки, полички ітд ітп. Можна і більш радикально - сидження, розпорки, карти, обшивки, панелі.

В Києві я бачив придурків, що максимально полегшують вісімки - викидають фактично все з салону, вирізають ребра жорсткості з дверей (просто болгаркою зрізають зсередини всю бляху), всі вікна замінюють на оргшкло, капоти і багажники і крила роблять з пластику, викидають пружини, глушаки, фари ітд. Відверто скажу, що вставляю таких з труднощами, треба попотіти :)

Що важливо в даному методі - машина стає не тільки набагато краще їхати (суттєво збільшується максималка і час розгону) але і покращуються характеристики поперечної стабілізації, тобто машину не заносить в поворотах як раніше, і, що також важливо, зменшується гальмівний шлях, тобто виростає пасивна безпека. Крім того, при спокійній їзді знижується споживання палива :mgreen:.

4. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Ось тільки зумістити комфорт, а тим більше музику з полегшенням авто неможливо :sad:

5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

факт.

6. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

Все поняв! Фільтер і вихлоп я вже поставив! я нерозумію що означає "обстригти їжака підігріву впускного колектору" поясни!
    тип двигуна в мене abs!

7. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

Хлопці а якщо я шліфану канали (моторної) головки, поставлю роспредвал від двокубового двигуна, клапана з ширшими ншляпками, зточу тобто полегшу маховик і потім разом з щепленням його відбалансую, і облегшу колінвал! то щось дасть???:?: :?: :?:

8. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Якщо грамотно зробити голівку, то це дасть багато, але проблема саме у тому, щоб зробити грамотно та недорого. Бо може вигідніше просто двигун 2е поставити?

Щодо їжака - якщо ти знімеш систему вприску (дроссельну заслонку), то побачиш у колекторі купу штирів - то є їжак підігріву.
    Він знімається знизу колектора. Якщо його постригти (зпиляти під нуль ті штирі, зробити просто плоску поверхню) - ти суттєво зменшиш опір на впуску. Перевірено на собі.
    Передбачаючи питання - на холодному запуску то ніяк не позначиться. В мене (і не тільки в мене згідно з відгуками на msk.ru) зимою все добре.

9. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

Я розумію, а ти знаєш щось таке що ще можна зробити?
    Ну а двигун міняти получиться дорого, бо потрібно поміняти радіатор, також насос паливний в баку ставити інжектор міняти систему охолодженя! одним словом краще голову замутити, але питаня стоїхть в тому що саме в ній робити треба щоб получився бажаний резутьтат??

10. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Замінити твій двигун на 2е буде вигіднише та дасть більше результату ніж доробка твого. А 2е зі всім можно купити за 1000-1500. Гарна доробка твоєї головки тобі виллеться десь 1000 (принаймні по київським цінам). А у вас Польща неподалеку ;)

Але якщо хочеться чи ти знаєш де можна зробити дешевше - колектора виполірувати, підігнати в ідеал усі стики головка-колектор, колеткор-вприск і т.і., розширити (але обережно - там маляні канали та кналаи охолдження) та зробити усі зміни траекторії плавними у каналах в головці, клапана більші... Все це реально, але дорого.
    Можна, звичайно, і поршня ковані, і шатуни титанові, і турбіну, але все впирається в бюджет.

Скільки ти об'єктивно готовий вкласти у машину?

Та не забудь про гальма! Мені стандартних (таких самих як у тебе стандартні) було мало на стандартному моторі.....

11. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

Ну враховуючи що голова і розпредвал вже в мене є, ну на саму роботу планую витратити десь 400$!
    Думаєш вистарчить???

12. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Хммм... В Києві б не вистачило.....

13. CAT

CAT Місцевий

GTI mk6, GTI mk1, Golf mk1

та продай і купи вр6!

14. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

Я нехочу 2,8 , я хочу щоб мій 1.8 їхав як 2,8!

15. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Можна, але надто дорого.
    Вигіднише зробити так, щоб 1.8 (інший, щоправда) їхав краще, ніж 2.8...
    1.8Т скажімо....

16. CAT

CAT Місцевий

то став турбіну і тоді всіхпровунах:)

17. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

легко сказати став турбіну, я б і поставив і що з того якщо потрібно двігло робити, тобто поршня ставити ковані чи там якісь сильніші так само і клапана і так далі. я хочу щоб той двигун після того ще довго їздив.

18. Avsel

Avsel Місцевий

VW Passat B3 Variant(1,8ABS)->Kia Cerato 1.6CRDi EX Silver

Так німці ніби не дурні, нашо вони того їжака зробили???

19. CAT

CAT Місцевий

ти Петро багато хочеш і потужність до космічних вершин підняти і шоб ресурс не зменшився... так не буває, коли робиш серйозний тюнінг мотору, а тим більше в нас то ресурс падає відчутно. тому якшо хош потужності то тре почати з чіпування, то найпростіше. а взагалі то мотор з більшим обємом і такою ж потужністю як мотор з меншим обємом завжди має більший ресурс.
    Недавно був в майстрів по інжектору і приїжджав пасат туда - G60 всі діла, 160 конів з 1.8 обєму але от турбіна когось хєра на холостому працювала... так і не зробили нічо

20. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

2 Avsel: Зробили.... Щоб машини на ХХ нормам Євро-2 відповідали....
    Перевірено і не тільки мною - ефект є. Та й якщо ви на того їжака подивитесь - самі зрозумієте, що він дуже суттєво погіршую наповнювання циліндрів та обмежує поток повітряно-паливної суміші...

2 Cat: G60, взагалі-то, то не турбіна, а механічній компрессор. І так - він і повинен на ХХ працювати - адже двигун то обертається, отже і компресор буде обертатися.
    Взагалі за G60 потрібно дуже увжно сідкувати, вчасно обслуговувати... А наші люди цього не роблять - ось і мають проблеми....

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)