Привіт всім розглядаю можливість придбання даного авто, для перевезення вантажів в звязку з наближенням ремонту будинку в селі. Можливо хтось зі знайомих продає, можливо в когось є досвід експлуатації, тай взагалі цікаво почути Ваші думки з приводу даного авто.
думаю, ти мав на увазі Т3, Т4, бо Т2 - то вже трошки старічок і вважається раритетом подивись ще в сторону форд транзит тих років - також добра робоча конячка.
я ще в Камянець-Подільському ,про фото памятаю,батько на відріз нехоче продавати, хоч я і пропоную йому новіше авто,а по тз як такому питай все дозповім за 12 років вже вивчив
Ну раз просить студія.В мене VW Тransporter по доках,а в реалі 100%Caravella 1980 року випуску.Чому 100%,відповідаю,дана модифікація в усі роки випуску даних автомобілів,мала коротшу на 8 см задню частину заднього крила та задню частину рами,а відповідно і моторний відсік.Модифікація даного року мала також верхні повітрозабірники в задній стійці металевого виконання ,що були елементом задньої стійки. Мій Т-чик коли потрапив до мене в руки був в такому стані ,що я реально ВИГОРТАВ з повітрозабірників та моторного відсіку гнізда щурів,але я його підтянув по втану підремонтував двигун,котрий був ще в повітряним охолодженням і почав їздити.Наступне з чим я стикнувся було для мене чимось дуже цікавим,так от почала поскрипувати і постукувати ходова,я приїхав на сервіс сксав список необхідного,в магазин купив найнеобхідніше на мою думку і піддомкративши машину почав дещо мімяти,це були кілька гумок стабілізатора і солінблоки ричагів,все пройшло на УРА і нічого складншого,правда солінблоки випресувати і загнати нові нелегко,але як я почав усе розбирати опана ремонтна ходова,майже усі рухомі деталі кузова мають каучукові вставки ,що дотягуьтя,мють шпонку блокиратор і навіть шарові які дуже дорогі в них їх колхозять від Ниви чи іншої сандепії.Коли мій моторчик своє тай доїздив прийшла потреба в його ремонтувати,або міняти.По ремонту прийшлось туго,але мені підвернувся в Польщі Т-чик з двигуном коробкою і шикарним станом і двигуном водяного охолодження з обємом 1,9 Водяне охолодження (1983 року) 1,9 л двигунами: 1,9 л (1913 куб.см) (83 к.с.) (Serial # DH) з водяним охолодженням (або "Wasserboxer") двигун, використовуваний для 1983 ½ до 1985 моделей, які використовувалися вприскування палива системи, відомої як "Digijet" (Digital Jet-Tronic) 1,9 л (1913 куб.см) (59 к.с.) (Serial # DF) ступенем стиснення 8.6:1, 34-PICT карбюратора 1,9 л (1913 куб.см) (76 к.с.) (Serial # DG) Ступінь стиснення 8.6:1, 2E3 або 2E4 карбюратора 1,9 л (1913 куб.см) (55 к.с.) (Serial # EY) ступенем стиснення 7,5:1, 34-PICT карбюратора 1,9 л (1913 куб.см) (89 к.с.) (Serial # GW) Ступінь стиснення 8.6:1, Bosch Digijet електронний впорскування палива 2,1 літра двигунів: 2,1 л (2109 куб.см) (95 к.с.) (Serial # MV) Wasserboxer, використовувані до кінця Vanagon імпорт в США в 1991 році. Цей двигун використовується більш просунута система управління двигуном Bosch відома як "Digifant я", який зараз управляється цифровим випередження запалювання, а також подачі палива. 2,1 л (2109 куб.см) (90 к.с.) (Serial # SS) 9:01 Wasserboxer ступінь стиснення 2,1 л (2109 куб.см) (112 к.с.) (Serial # DJ) 10:1 ступінь стиснення, Digijet ін'єкції, продається тільки в європейських країнах, які не потребують каталітичного нейтралізатора. Поки я усе перебрав заодно зняв внутрішню передню панель котра буває двох типів мягка в заряджених версіях і металева як у мене відчистив,пошліфував і помалював порошковою фарбою,заодно вставив нові вікна з донора бо мої були поклеєні плівкою американкою ,що своє пережила котрі в мене ще є і відправив на пофарбування(правда напівколхозний) підваривши і поставивши аж 3 латки я почав подальшу експлуатацію.
Експлуатували ми одне одного трохи часу поки прийшла потреба знову заглядати до двигуна недивно всеж +240000 пробігу,перебрав дещо по ходовій,привіз новий двигун донор встановив і поїхав,доречі коли переставляв попередній то доставляв радіатор місце під який було,міняв зчеплення і вокуум ,що встановлені за щитком приборів , гальмівні циліндри нового типу кронштейни під котрі надиво теж були, і навіть була кришка в кузові авта на місці котрої я встановив пічку обігріву салону,а також нову пічку кабіни і всі шурупи і болти мали своє місце лише прикручуй. Коли я почав переоформляти в подальшому документи вдалось його гарно переоформити і зробити його дизелем з двигуном 1,9 ,отже наступним кроком стала заміна двигуна і коробки яка ідентична МАЙЖЕ бендзиновій.Доречі усі бендзинові двигуни,наскільки знаю V-ні боксери з кутом розводу циліндрів 180 градусів,як у SUBARU. Дизельні двигуни На відміну від стандартних плоских чотирьох бензинових двигунів, все дизельний двигун варіанти були вбудовані конфігурації. 1,6 л (куб. тисячі п'ятсот вісімдесят вісім) (48 к.с.) (Serial # CS) без наддуву дизельного I4 , доступні в США в 1982 році моделей. 1,6 л (куб. тисячі п'ятсот вісімдесят вісім) (70 к.с.) (Serial # JX) з турбонаддувом I4. 1,7 л (1715 куб.см) (54 к.с.) (Serial # KY) Природний атмосферне I4. Коробки передач є 4 і 5 ступінчасті але сутєвої різниці невідчуваю міжними, але поділ на швидкісні і тягові охох як акцентує увагу Встановати усе проблемою не було,опустив старий двигун разом з коробкою це нюанс поїншому зняти ну ДУУУУУУУУЖЕ вашко,прикрутив усе нове ,зновуж таки місця для всього необхідного є передбачені,різьби обробив WD-40 ключі підйомник ,200л бочка яку я викокистовавав як підставку для двигуна + коробки і за годину і 10 хв я вже монтував новий механізм перемикання передач,він суттєво відмінний від аналога для бендзинового двигуна і кріпиться під передніми сидіннями до днища з зовнішньої сторони,тяги що їдуть від коробки передач ,що позаду до механізму переключення теж інші і їх як у бендзина так і в дизеля є по 2 типи в залежності від років випуску,бак ,що знаходиться теж під днищем і має два компенсаційні бачки котрі встановлені над передніми колесами необхідно знімати ,тоді ставити нові тяги ,регулювати перемикання передач,і аж потім встановлювати його на місце і використовувати по призначенню. Так ми катаємось і до тепер.Підшиники доречі довелось міняти аж 4 роки тому і виїздили воно ОГОГОГОГО як класно,тому на них не економив. З плюсів відначу :витривалість і надійність,дешеле і легку обслуговування,великий кліренс,великий кут розвороту,його надзвичайну мягксть як на буса,і зручність. З мінусів:задній привід потребує ХОРОШИХ коліс на зиму,дуже гарно зрівнює температуру салону з зовнішньою незалежно від пори року,низьке як на мене розташування двигуна,неодноразово як загруз десь то включаю першу передачу і поки колеса круряться іду і розгойдую зад то припіднявши за бампер то опустивши,низьке розташування кріплень стабілізарорів і по польвих дорогах великі горпи непригальмувавши зрізаю ними,на швидкості передок розкачує ,потрібно пригальмовувати,ато клює носом,недаремно німці його прозвали дорожньою коровою,що всюди пролізе,але головою хитає. О згадав нюанс для регулювання кута нахилу колеса переднього потрібно приварити до арматурки відповідну гайку і регулювати віссю ,що тримає передній верхній ричаг колеса,а розвал найкраще регулювали старим дідовським методом,лінійкою,перевірено і стверджую. Проблемні місця,так і не скажу, немає правда після 84 року кузова слабші а після 88 гниють,а так то в мене мерал хоч електродом вари,сам перевіряв.Замки люблять бути почищеними кмаженими і люблять в зимку після дощу примерзнути,тут в поміч антизамерзайка.Доречі ззаду незалежна підвіска. По решті питайте
цього не розумію. В гольфах навпаки. Версії що по новіше, лізуть менше (я про стійкість до корозії). Для себе зробив кілька висновків: 1) Брати авто чим посвіжіше 2) двигун дизельний 1.6 турбо, для мене здається ідеал там. 3) чисто з питань естетики подобається в кузові дубль кабіна і кузов, дока здається називається Те що задній привід то в деяких моментах і +
особливо дивитись иреба по швах ,коли їх перевантажують часто то біля швів в багатьох місцях зявляються тріщини,, а стосоано двигуна, то різниця невідчутна на тих самих коробках