Після перегляду фоток вирішив шось собі змайструвати8) так як галогенки на моє авто дороге задоволення тай потреби в них нема бо поставив бі-ксенон, а вот заповнити пустоту таким пріколом...! http://www.passatplus.de/umbauteile/audi-s6-tfl/index.htm Купив діоди,оргскло,текстиліт,клей,фарбу. Зняв решітки і почалось! Намахався з підгоном оргскла по виїмці решітки получилось так нічо, потім підігнав пластину з текстиліту розмітив місця під діоди і просверлив діри. Діоди посадив на клей перевірив чи всі працюють і все це приклеїв до решітки. Пізніше напаяв опори і дроти які потім проклав в вільне місце решітки. Завершальний етап був тюбик з силіконом і промазанням всіх дір і щілин. Проводку зробив на розємах (папа мама) Наразі викладаю деякі технічні фотки процесу, решта фоток буде ввечері якщо погода не підведе, залишилось тільки вмонтувати. Мінуси: світло получилось не дуже яскраве, бо незнайшов потужних діодів вот якби 40-50кандел... Плюси: вийшло досить оригінально мені сподобалось роботою задоволений. Витрати: Діоди 10шт розмір 10мл - 60грн (опори безкоштовно) клей 2-х компонентний - 6грн силікон чорний - 4,50грн оргскло знайшов на торпедо колишньому-5грн пластинка текстиліту - 5грн фарба чорна - 15грн (можна використати ще для чогось) клемники (папа мама)-3грн дроти знайшов дома :-D Звісно чекаю на ваші враження, відгуки і критику. Додаю фото.
Відповідь: Світодіоди в решітках ІМХО не зрозуміло на що ти зробив їх? вказівники поворотів? Впринципі непогано, але, звісно, хотілось би побачити на машині і увімкнутими
Відповідь: Світодіоди в решітках Молодець! Хороший звіт. У твоєму випадку можна було б дати вдвічі більше світлодіодів та щей багатокристальних (12-15 грн/шт), тобто зробити світло більш густішим. Є в твоїй конструкції суттєвий недолік - кожен діод світить в сторону, бо кут світіння в звязку з формою решітки від центру до краю поступово збільшується. В результаті, якщо стати на певній відстані від машини, то прямо будуть світити тільки ті діоди, котрі ближче до центру. Тож врахувавши дугоподібну форму решітки, діоди мали б бути закріплені потоком світла паралельно прямій руху автомобіля. На цій фотці http://www.passatplus.de/umbauteile/audi-s6-tfl/innenleben.jpg видно, що кожен діод (а вони там розсіюючі) має свій рефлектор. Рефлектори всі направлені паралельно, незважаючи на форму світильника. Я розумію, що зробити подібні світильники важко. Але досягнути подібного результату можна використавши буквально кілька штук рефлекторів від китайських ліхтариків, розпиливши їх поштучно. Я маю на увазі ті ліхтарики, в яких використовуються розсіюючі діоди. Довелось би тільки замінити самі діоди на потужніші і зробити герметичні корпуса до тих світильників (а це вже менінгіт). А розсіюючі діоди залежно від світлового потоку можна придбати по компромісній ціні. Наприклад розсіюючий світлодіод потужністю 5 W (дуже потужний як на діод і прирівнюється до лампи накалювання 12V/15W, якщо не помиляюсь) коштує 90 грн і використовується зараз у дискотечному світлі. Можна знайти і менш потужні дешевші. А вертаючись до реальності, то я би просто замінив у твоїй конструкції діоди на потужніші і збільшив саму кількість тих діодів і потік світла обовязково зробив паралельним. Успіхів! :-D ПС: А оргскло мабуть ти даремно поставив, бо діоди ж герметичні, а під оргсклом буде тільки бруд збиратись і через місяць ти того світла не побачиш.
Відповідь: Світодіоди в решітках Дякую:-D. То, що діоди слабі зрозумів вже пізно і небуло ніякого бажання починати все заново:-( єдине жалію, що невзяв ті потужніші білого кольору відлякав жовтий ореол при свіченні, але потім подумав, що світилиб краще. А питання з розсіюванням вирішується потужністю, але де такі знайти та й ціна думаю буде немала. На рахунок кількості тоже думав,але в оригіналі їх є 5 на сторону і нехотілось колхозити. Оргскло повністю загерметизоване надіюсь боло непопаде, перевірів на водостійкість була ідея без оргскла, але коли набється болота між діодами то трохи проблемно буде мити.
Відповідь: Світодіоди в решітках Супер! Я б взяв собі готовий комплект, як на тому сайті! А автор молодець! 5+
Відповідь: Світодіоди в решітках Там ще є вільні дві полоскі якщо б поставити ще один або два ряди лампочок, буде яскравіше. але вийшло всерівно класно.
Це просто двері не закриті і в салоні горять плафони, доречі в салоні світло також поміняв на діодне (діоди піраніїї) вийшло холодне біле світло набагато прікольніше за штатну жовтизну.
Спрощено, масу вивів окремо під болт, а габаритний + знайшов в штатній проводці і врізався, ну і звісно все зробив на розємах щоб легко можна було знімати при потребі.