як відоммо в пасику по стандарту стоїть кнопка ПТФ, но в більшості проводки до неї немає, а от на задній проти туманний фонарь є. Так і в моєму випадку було, її або відрізали або просто по комплектації не передбачалося... І так почемо з того що нам для такої нескладної операції потрібно. Матеріал: 1. Самі ПТФ 2. Фішки для них (більшості і по ціновій категорії, краще брати їх на шроті) 3. около 4-5м. проводу 4. 4-х контактне реле (53 або 15 від фольца) або дешевий варіант вазовське. (но чомусь воно в мене непроканало) 5. 2 болтових клеми (фото придається) або +4м дроту додатково до тюльпана запобіжників. 6. один провод від роз*єму євро фішки (фото прилагається) 7. термоусадка 8. паяльник Принцип роботи: 1. Вдома спокійно пропаюються провода до фішки, кінець провода, котрий піде на масу (кузов) достатньо зробити 0,5м (з запасом), другий кінець 1,5 — 2 м (на правий ПТФ довший), краще заздалегіть прикинути довжину. На кінець дроту, який іде на кузов (-) обжимаємо клему. 2. Монтаж 2.1 Фішки підключаються до ПТФ, болтова клема кріпиться до болта чи під гайку (фото см.) 2.2 прокладається провод по магістралі до Блока Запобіжників (в подальшому БЗ). Я зробив наступним образом: 2.3 Знімається пластмаса під рулем і знімається БЗ (з права і зліва білі защолкі, їх потрібно зняти, і тоді БЗ спокійно витягнеться з посадочних місць). 2.4 Зі сторони БЗ силовий провід бжимається хитрою клемою "мама" як на роз*ємах автомагнітол. Я мав стару проводку, но для простого вирішення проблеми можна взяти роз*єм ISO для магнітоли. 2.5 витягуємо фішку А2, і вставляемо в неї роз*єм на місце А2-8 на БЗ (позчена червоним) Фішка А2 підключається на своє місце. Повертаємо БЗна своє попереднє місце перебування. 2.6 из 10 гнізда витягуємо пласмасову заглушку з проводом, контакт изолюємо і ховаємо куда по дальше від очей). На місце заглушки ставимо 4-х контактне реле. 2.7 Провіряемо работу ПТФ. ПТФ працює при включеному запалені 2.8 закручуємо пластмасу яку зняли раніше. і радіємо новому світлу!!! Всім щасти!!