плануємо поїхати в польщу на закупи (продукти). Питання може хтось їздить або знає куди краще їхати. треба візи проїхати ну і заодно шось би прикупити
саме краще їхати в Люблін на Лізувку. Працює вона в неділю. там, наприклад товар якийсь коштує 50 злотих - можна торгуватись і до15 злотих. + якщо будеш в супермаркетах закуповуватись - то зберігай чеки. на таможні є Такс-фрі (кажись) - то там можуть зразу вернути ПДВ, або проштампують і на другий раз прийдеться їхати в маркет, де ти затарювався і там тобі віддадуть те ПДВ
З tax free не так все просто. 1. Не всі магазини його надають і на продукти вроді він не поширюється. 2. Перед покупкою треба їх повідомити, що ти захочеш його (податок) вернути. 3. На кордоні треба побігати за польським митником, щоб він оглянув товар і поставив штамп, що ти його вивіз. ... може ше є якісь нюанси, вже не пам ятаю п.с. а де та Лузівка в Любліні? Думаю, десь ближче теж можна (Замость, наприклад). Але в Любліні гарно, варто поїхати. Я там прожив 4 чудових роки!
думаю в Замості також має бути. своєрідний базар. Я в замості був, але ніц не чув про ту Лізувку. пані Хелена рекомендувала лише Керіфул - і то деякі продукти купувати, особливо якщо знижка. і інші супермаркети. Одним словом - вона вказала, що краще купувати в якому с/маркеті
В Польщі є велика супер мережа супермаркетів "Biedronka" там дешево але про ПДВ незнаю чи вертають на границі. Нетреба далеко їхати заїзджаєш в Radymno 20 чи 30 км від границі і вуаля закупляєшся і чухаєш назад до Львова
А нащо їхати в Польщу по продукти? Невже така велика різниця і цінах і якості порівняно зі скажімо Рукавичкою?
ну, так ковбасу чогось совають сюди...і не тільки...... це перше. а друге - я так зрозумів, що в Тревела єдноразова віза на 5 чи 10 днів, йому її тре прогнати, щоб отримати мульті на 6 чи 12 місяців