Потрібна порада у виборі кулера для процесора: зараз стоїть стандартний боксовий Е4500(LGA775), але своє відпрацював і при навантаженні починає завивати. Хочу купити новий тихий, а якщо є - то пасивний (90% фільми, інтернет). Бюджет 250 грн. Пасивних не знайшов. Розглядаю такі варіанти: http://www.arctic.ac/en/p/cooling/cp...-2.html?c=2181 - 240 грн http://www.arctic.ac/en/p/cooling/cp...co.html?c=2181 - 240 грн. http://www.scythe-eu.com/ru/produkci...tana-3-ru.html - 250 грн. П.С. mATX А якщо на тих кулерах відключити вентилятор?
бери кулер 4пін з масивним радіатором а так як у тебе 775 відключати вентилятор не раджу вони і так гріються без нагрузки біля 50 градусів якщо нехоч міняти залізо просто постав куллер на сілент моде в біосі якщо мамка асус
У спокої температура 40 гр. при моїх навантаженнях 51. А на що впливає 4 піновий роз’єм? мамка Gigabyte GA-73PVM-S2
пасивного охолодження в ту ціну не вийде. бери Cooler Master Hyper 212 EVO, але дивись щоб вліз в корпус. як варіант кулер підключи на шину +5в(будуть сталі невеликі оберти, але під навантаженням може грітись)
в мене була на старому компі його старіша версія Cooler Master Hyper 212 з простішим кулером, було доволі тихо. проц був доволі холодний intel e2180 але розігнаний з 2 до 3 ггц. в таку ціну нічого ідеально тихого не буває. дивись ще в сторону Scythe Mugen 3 Rev.B PCGH SCMG-3PCGH Noctua NH-C12P SE14 Noctua NH-C14 але ціни 500-650грн
я би на твому місці купив оригінальний Інтеловський кулер за грн. 40-50 і не парив собі моск. можливо навіть із мідним сердечником. пропозицій в інеті навалом. з.і. 4-пін має можливість регулювання обертів вітряка в залежності від температури проца. а 3-пін завжди дує з однаковою швидкістю.
Підтримую. Орігінального від інтела цілком достатньо, але у випадку, якщо на материнській платі реалізовано інтерфейс керування обертами в залежності від температури проца. І є программа, яка дозволяє виставляти цю залежність. В мене стоїть боксованний інтелівський, процессор E7200. До 1000 Об/Хв його не чути практично, хіба вночі, коли прикладати вухо до системника ). Виставив: щоб більше 1000 Об. кулер видавав, коли температура піднімається поза 55 градуси.
Питання вирішив - купив Zalman CNPS10X Performa - помістився із 2 мм зазорами))) Ним задоволений...але шум надалі є, грішу на БЖ. Чи в ньому міняються кулери?
Міняється не кулер, а цілтй БЖ. Ставиться новий з великим горизонтальним вентилятором і буде тобі щастя. Звичайно це у випадку, якщо у тебе досі БЖ з малим вкртикальним вентилятором...
В тому то і справа - БЖ міняв менше року назад на нормальний (Sirtec High Power ) з 120 мм вентилятором, горизонтальний.
а ти розбери корпус, і на пару секунд на ходу видьорни розєм цпу кулера і порівняй зміну шуму і прислухайся що саме шумить. може і відяха.якщо вона нвідіа, попробуй прогу від мсі. там можна виставити залежність між темп і обертами. кулер на бж також можна поміняти, але то вже треба трохи паяти
Джерела шуму в системному блоці: Кулери: Блока живлення, відеокарти, процесора, додаткового охолодження; Жорсткі диски. В неті багато рішень як боротися з цим: Підбір тихих комплектуючих, звукопохлинаючі матераіли, аеродинаміка повітряних потоків охолодження. Для початку: http://ru.wikipedia.org/wiki/Бесшумный_персональный_компьютер
Мо це вже параноя? Кулер проца поміняв, кулер БЖ не старий і великий (навряд чи шумить), залишилось перевірити відяху(де, як првило, найбільш шумний кулер). Я б ше порадив губчастий термоізолятор під материнку поставити, щоб не вібрувала, тоді зовсім буде все по феньшую Звлишиться втихомтрити вінт (Seagate жужать як той трактор ) - поставити SSD :ROFL:
Моє рішення: 1. Хороший блок живлення - zalman 460w zm460b-aps. 2. Відеокарта з пасивним охолодженнм - особливих вимог до відеопідсистеми не маю 3. Кулер процесора, як описано в пості вище. Правда процесор E7200 споживає тіко 65 ватт і слабо гріється. 4. Відносно тихий вінчестер. 5. Просторий корпус . Результат: Я не чую системника вже 4 роки ), тіко вночі - легенке поскрипування головки вінчестера. Можна добитися плавнішої(тихішої) посадки головки - жертвуючи швидкістю доступу.
Вчора зняв кулер з радіатора процесора - температура вище 42 гр. не піднялась, але харди (2 шт.) працюють на такій самій (є 120 яку підклю на нижчу напругу і її не чути). Відеокарту витягнув, підключив на інтегрованій. Залишився 1 кулер в БЖ - щось з ним робиться, він передає вібрацію на стіл! і корпус попадає в резонанс. Він не шумить а гул створює. Поклав стопку книжок на корпус щоб не дзеленчав. Проблема в БЖ. Сьогодні буду розбирати і чистити і назад ставити через якісь підкладки(незнаю які). Що порадите підкласти, бо думав взяти або стару камеру відколеса і порізати або у магазині фурнітури силіконові ленточки для одягу)))
ти дай навантаження і температура одразу попре. тому лишай кулер на місці але сильно занизь його оберти, що хоч якась циркуляція була
круто. літом температура поповзе вверх. я б всерівно лишив кулер хоча б на 3-4в. його взагалі не буде чути , але ефект буде
Накінець поборов шум: розібрав БЖ, почистив кулер, в місцях кріплення кулера на двосторонній скотч поприклеював прокладки з камери, аналогічно в місцях кріплення БЖ до корпусу та в місцях дотику до інших сторін. Встановлено 120 на вдув спереді на 7 вольт (при 5 не запускається, тільки з толчка))). Досяг цілі - практично не чути! П.С. наразі кулер на радіатор ЦП не ставлю, бо при тесті ЦП LinX температура вище 53 гр. не піднялась, а після тесту впала до 29.