Витікає тосол з розширювального бачка.

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Sanja, 26 жов 2011.

1. Sanja

Sanja Новачок

Vokswagen Passat B3
    Не знаю що є.Можу їздити тиждень-два,все нормально,а ж раптом витікає тосол з расширительного бачка. Потім долию і знову можу їздити, та через деякий час повторюється ситуація.Підкажіть що може бути?

2. player777

player777 Active Member

Golf 3 1.8 ADD 1996 Тушкан
    Якщо витікає з бачка то міняй бачок),в чому твоє запитання?

3. top

top Active Member

Vw Golf II 1.3 МН ,2Е3 ,1989.
    Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Міняй кришку бачка..........

4. bodia

bodia Active Member

VW passat 1.8мi(ABS) 1993
    Top правий, в мене тоже та кришка заїдала час від часу то в мене гнало з патрубка
    там де він хомутом до радіатора прикручується.

5. Sanja

Sanja Новачок

Vokswagen Passat B3
    бачок нормальний, то через верх виганяє.Хіба що кришка. В мене ще й на холостих погано працює,набирає обороти.

6. Lesuk

Lesuk Active Member

VW Golf II 1.6 1989
    Аналогічна ситуація з кришкою бачка, пробував 3 шт. не допомогло

7. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    І не допоможе. Кришка для того і має клапан, щоб спускати надлишковий тиск, коли в системі він завеликий, і не дивно що разом з тим виходить якась кількість ОР.
    Шукай причину чому той тиск завеликий.

8. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    А як взнати чи кришка нормальна?

9. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    У мене піднімалась температура і ОР виходила через бачок.
    Причина : прокладка головки.

10. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Сама банальна причина підняття тиску ОР то її закипання, або нема належного охолодження. Звідси можна робити висновки... Причому перша причина може напряму залежати від другої.

Приклад1: як у rusmaks - ОР попадала туди куди їй не слід, закипала і ....
    Приклад2: не працює вентилятор радіатора, на малих швидкостях тиск ОР буде рости разом з ростом її температури.
    Приклад3: погано працює помпа, рідина циркулює дуже повільно, і тому перегрівається в моторі....
    Приклад4: в ОР замало антифризу, тому нагрівається і закипає в рази швидше....

Таких прикладів ще з десяток можна привести.

Останнє редагування: 26 жов 2011
  11. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Клапанна кришка бачка розширення також як приклад. В системі має бути певний тиск, але не точно до мілібара, може коливатися в межах, які є хоч і сталими, але не такими й маленькими. Клапан в кришці має стравлювати зайвий (в межах норми) тиск. Якщо цього не відбувається навіть в межах норми, починаються проблеми. А от як перевірити чи ця кришка стравлює тиск в потрібних межах, чи ні, я не знаю. Професіонали, поправте, якщо щось невірно.

12. bodia

bodia Active Member

VW passat 1.8мi(ABS) 1993
    Повністю згідний клапан заїдає і стравлює тоді коли тиск вже досить великий щоб і трохи рідини вигнати.

тут у всіх випадках фігурує температура ОР. А автор нічого про температуру неговорить...
    У всякому разі я б попробував кришку поміняти не так багато вона коштує.

• Подобається Подобається x 1
  13. sash2307

sash2307 Active Member

Peugeot 3008 II
    Audi A6 Avant C5 1.9tdi(AWX) 2003р-була
    vw_passat b4 2.0 '96-був
    +1 поміняти кришку і бажано не тягнути з цим, бо якщо вона справді "заїдає", в певний момент може взагалі не спрацювати, тоді ОР буде шукати слабкі місця, таким місцем часто стає радіатор пічки, а з його заміною треба трошки "погратися" :)

14. kym

kym Аксакал

a 100
    це не є добре. Судячи по симптомах кришка не винувата. Бо якщо кришка пускає - вона завжди пускає. В системі ОР робочий тиск від 1 до 1.5 бар.Для прикладу колеса мають 1.9 -2 бар(атм). На всякий випадок розбери кришку - вона розбирається просто ... виковиряй бокову уплотнюючу гумку і все саме вилізе ... тільки запамятай де і як клапанки стоять. Може там щось попало і клапанок не тримає.
    твої симптоми - або пробита прокладка ГБЦ і завоздушується система, або забитий радіатор. Може бути варіант забитих водяних каналів ГБЦ, якщо ляли всяку гадость для лікування радіаторів.

15. even91

even91 Active Member

Passat B3 1.8 AAM '91
    +1

Міняй кришку бачка і тільки купуй б/у, бо нове то г*вно.

• Подобається Подобається x 1
  16. Sanja

Sanja Новачок

Vokswagen Passat B3
    Кришку я уже міняв, не допомагає.

17. dfs

dfs Active Member

vw/jetta2/RF
    В мене теж пропадала ОР, виявилося, що прогоріла прокладка ГБЦ і ОР попадала в камеру згоряння.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)