http://auto.lvivport.com/auto_volkswagen_passat_b5_11637825.html Розглядаю такий варіант як "сімейне авто". По ціні більш-менш "виходжу" на 1,8 бензин ) Хто що розкаже про такі авто? Чи оправдовують такі машинки з пробігом (кінця 90-х, 250-300 т.км) в теперішніх умовах? Як ті движки по розходу? Кажуть у них слабенька ходова, чи то правда? Як варіант можна дивитися 1,6, але підозрюю, що слабуватий буде (буде то саме, що й "окташа" 1,6)? Що порадите по даному авто? Чи краще таки "октавія" трохи новіша по роках?
Хороше авто, нарікань немає, задоволений на всі 150%. По ходовій все добре, нічого там страшного. В мене 1.6 (101 кінь), розхід: 10л місто, 7л траса. По деяких запчастинах дешевший ніж 1.8Т. Потужності достатньо, тим більше по наших дорогах. Якщо тобі важливі внутрішні габарити - то ОКТАВІЯ суттєво менша. Зараз немає ніяких проблем на рахунок спробувати в їзді цю, чи іншу машину. Приміряй салон, запакуй всю родину з мінімальною атрибутикою і побачиш.
з основних недоліків передня ходова яка складаєть з восьми алюмініевих ричагів по двигуну турбіна слабе місце
Користуюсь Passat B5 1997 р. більше 5-ти років,був пригнаний з Німеччини. Нарікань не має, автом також задоволений на всі 150 може і на всі 200 %.Не можу зрозуміти чому всі кажуть, що тут слабка ходова, з переду 8 ричагів (алюмієвих) поміняв і забув ціна приблизно 5-6 тис.грн. за комплект, з заду балка там взагалі проблем нема. 1.6 мотора повністю хватає, це ж має бути "сімейне авто", думаю 1.8 двигун без турбіни буде взагалі бомба. В мене седан на мій погляд для сімї краще брати в кузові універсал.
була в знайомого ауді А6 так ось кожного року завжди якись з ричагів вилітав і скажу для даного авто 1.6 доволі слабий двигун на трасі по місту хороший але з кандюком 11.5-12 літрів тільки так тому 1.8 турбо оптимально а ще краще 1.9 TDI але їх і цінять вище
Це якраз один з основних плюсів цього авто - керованість, стабільність, комфорт. ZF чи TRW, ще не придумали нічого кращого.
по керованості навіть не спорю дійсно кайф дуже інформативне кермо і дуже точне відчуваєш впевненість але біда що всі вісім ричагів мають шарові опори які і розбиваються можливо сайлен блок добрий а ось опора дає про себе знати стуком підвіски але можливо ще і від двигуна залежить на ауді стояв 2.5 тді на трасі просто бомба дві фури на обгін тільки так
В мене мій Passat вже 5 років, машиною задоволений також на 100%, коли купляв також розглядав Октавію (був варіант 2002р. з повною комплектацією, але все-таки взяв Passat який був старший, і не в Highline, і по ціні обійшовся дорожче ніж Октавія. Посидів у салоні Passat"а і Октавії, і зразу зрозумів, що хочу Das auto). За цей час ніяких серйозних проблем не було, якщо його вчасно і якісно обслуговувати, то пробіг в 250-300 тис. не показник. В мене двигун атмосферний 1,8 (без турбокомпресора) по розходу залежно від трафіку: траса - 6,8...8,5 л, місто 9,0-12,5 л. Дещо економнішим буде двигун з об"ємом 1,6 л, а якщо все-таки брати 1,8 то краще брати з турбокомпресором (розхід такий самий як в атмосферного, а їде веселіше), атмосферний 1,8 надійніший в плані відсутності турбокомпресора, тут вже кому що треба. Я б ще розглянув варіант 1,9 TDI дуже економний. ИМХО: Якщо небагато їздити до 20 тис. на рік - це бензин, якщо більше тоді - дизель. Абсолютно з цим не згоден, підвіска дуже комфортна, і якщо бережно користуватися, то прослужить дуже довго. Свого Passat"а брав з пробігом 151 тис. і за 37 тис. експлуатації тільки цього року буду міняти рульовий наконечник (цьогорічні дороги дались у знаки), до ричагів нарікань немає ніяких. Ричаги це розхідні запчастини.Тут багато залежить від стану підвіски і манери їзди, якщо взяти Passat і при діагностиці виявиться, що деякі з ричагів найближчим часом потребують заміни, то правильніше буде купити дві великі коробки зі всіма ричагами , і замінити всю ходову, ніж тратитися по ричагу + вартість заміни. Якось на сервісі говорив з власником службового Passat"а, він сказав, що відїздив 100 тис. по наших дорогах після повної заміни всіх ричагів на Lemforder. Ці ричаги не зовсім алюмінієві, а виготовлені на основі сплаву з амюмінієм, і за рахунок цього вони зменшують непідресорену масу автомобіля.