В Росії почали серйозно наказувати автовласників за використання ксенонових ламп в фарах, призначених для використання ламп накалювання. Штраф - позбавлення права водіння авто строком від 6 до 12 місяців з конфіскацією обладнання. Нагадаю, що для використання ксенонових ламп необхідні наступні умови: - на фарі повинна бути маркіровка DС – ближнє, DR – дальнє, DСR – ближнє+дальнє (скло не повинно мати рельєфного розсіювача плюс лінза - само собою розуміється) - омивач фар - АВТОМАТИЧНИЙ коректор (наголошую АВТОМАТИЧНИЙ коректор) Враховуючи той факт, що наші доблесні ДАІ люблять в першу чергу переймати досвід у нашого східного сусіда (згадайте автоцивілку, проходження ТО в спеціалізованих СТО), то думаю що в ближньому майбутньому охота на ксенон почнеться і у нас. Тому прошу взяти на озброєння викладену інфу власників "колгоспного" ксенону. Взято тут Активне обговорення даної проблеми в Росії ведеться тут П.С. Пост чисто інформаційний так сказать для загального розвитку. Можливо це нас не торкнеться, в що я дуже мало вірю. П.П.С. Щасливої та світлої дороги!!!
а воно і заборонене. Коли проходиш ТО - знімають заміри. не відповідає - здирай передню тоніровку, інакше ту паперу про справний стан не дадуть. (є такі СТО, що навіть за бабло не дають, бояться що ліцензію заберуть чи що...))
Щось я не поняв, тема про ксенон чи про заочне проходження ТО, СТО, дохтера, тонування, дівок на обїзній, політичне становище в країні... Хлопці, майте повагу в першу чергу до Себе, правил форуму, та просто User, які випадково натрапили на наш форум. І тіко без образ!!!
Правельно роблять, ще б і в нас таке ввели, бо ті ди...ли вже задовбали, хоч бери і на зустрічну вискакуй! Фігня шо засліпить, проблемка шо небач куда їдеш, "ямки" півтораметрові на дорогах...
в принципі теоретично в нас також заборонено встановлювати деталі не передбачені виробником. Правда на практиці ніхто за тюнінг у нас не грає. Поки що
ксенон і ТО мають пряме відношення одне до одного. Коли я був на ТО - то перевіряли чи правильно відрегульоване світло фар. і прийшлось мені зелені лампочки габаритів доставати з них, бо не давали паперу. думаю заборонять, але звідки ті Гайці будуть знати, на якій машині його можна, яку оптику там треба ( з росіювачами, без), як воно тільки трахтора в селі бачило і лампочку Ілліча))) П,С. за ксенон - треба нагібати в позу "мама мила підлогу". Вчора якесь Диво-Анус на жопі сиділо з тим ксеноном. Я йому правий поворот - мол обганяй - воно нє. мало того - то ще й 2-ма фарами в моє бокове дзеркало сліпило. Провчив просто - електрокоректором повернув дзеркало так, щоб йому відбивало, через пару метрів воно пішло на обгін. п.п.с. Або вмикаю задні протитуманки.))
Може й так, але тих ди**лів які понаставляли лампочи аля 100 на 90, і фарами які світять хр*н знати куда, в рази більше, то чому на них не звертають уваги?
- Рома, читай уважно, проходження ТО і "заочне" проходження ТО - різні речі. Я мав на увазі друге. є ГОСТ і в ньому чітко все написано. Лінк вище давав. Буде в ГАЙця список маркіровок - гляне на твою фару, ага DC-маркіровки на шклі чи самій фарі нема. Ходи Ромку пішки півроку! Якщо маркіровок взагалі ніяких нема - всерівно ходи пів року пішки, не подобається іди в суд і доказуй що ти не олень. Гайцю буде чисто пох...
А при чому тут мєнт чи не мєнт? Я про те щоб приймали одинакові міри і для тих хто сліпить ксеноном і для тих що без нього. Фірштейн?
І до них черга дойде, просто їх менше. А от водіїв зі ксеноном в рифлених фарах я помічаю на порядок більше. Зараз же ксенон ліплять в любі фари всі кому не ліньки - від ТАЗів починаючи. Рідко по дорозі можна побачити ксенон який не сліпить, це коли він йде з заводу або дійсно хтось віддав нормальні гроші і купив лінзовані фари. А все решта - колхозне і мене в більшій чи меншій мірі сліпить. P.S. Такої постанови чи закону щодо ксенону в Україні нема - так що зарано підняли цей шум.
В мене під капотом взагалі невидно шо ксенон стоїть, а лампочку в фарі роздивитись важко можна сміло буде мєнту казати шо то модний Філіпс на 5000-6000К (якщо він звісно вкурсі) А от з ТО можуть бути проблеми там не збрешиш. Хоче осіннє проходження ТО на (затонованій машині!) мені знову нагадало, що живем ми в Україні..
Для цього і придумали техогляд при проходженні якого отих ксенонщиків і галогенщиків з ненастроєною оптикою недопускали на дороги. Але так як в нас той ТО в більшості проходять "заочно" то ... Фірштейн!
Я то фірштейн Тому в мене на одній і другій авто все настроєно і нікого не сліпить, хоть стоїть ксенон. От би всі остальні Фірштейн, тоді б було все Ок!