Заборона ксенону в Росії

Тема у розділі 'Автофорум', створена користувачем Vova$, 2 бер 2010.

1. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    В Росії почали серйозно наказувати автовласників за використання ксенонових ламп в фарах, призначених для використання ламп накалювання. Штраф - позбавлення права водіння авто строком від 6 до 12 місяців з конфіскацією обладнання.
    Нагадаю, що для використання ксенонових ламп необхідні наступні умови:
    - на фарі повинна бути маркіровка DС – ближнє, DR – дальнє, DСR – ближнє+дальнє (скло не повинно мати рельєфного розсіювача плюс лінза - само собою розуміється)
    - омивач фар
    - АВТОМАТИЧНИЙ коректор (наголошую АВТОМАТИЧНИЙ коректор)
    Враховуючи той факт, що наші доблесні ДАІ люблять в першу чергу переймати досвід у нашого східного сусіда (згадайте автоцивілку, проходження ТО в спеціалізованих СТО), то думаю що в ближньому майбутньому охота на ксенон почнеться і у нас.
    Тому прошу взяти на озброєння викладену інфу власників "колгоспного" ксенону.

Взято тут
    Активне обговорення даної проблеми в Росії ведеться тут

П.С. Пост чисто інформаційний так сказать для загального розвитку. Можливо це нас не торкнеться, в що я дуже мало вірю.
    П.П.С. Щасливої та світлої дороги!!!

Останнє редагування: 2 бер 2010
    • Подобається Подобається x 2
  2. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Тонування також забороняли..

3. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    а воно і заборонене. Коли проходиш ТО - знімають заміри. не відповідає - здирай передню тоніровку, інакше ту паперу про справний стан не дадуть.
    (є такі СТО, що навіть за бабло не дають, бояться що ліцензію заберуть чи що...))

4. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    А є таке ТО, шо мона заочно без машини, СТО і дохтора пройти

5. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    Щось я не поняв, тема про ксенон чи про заочне проходження ТО, СТО, дохтера, тонування, дівок на обїзній, політичне становище в країні...
    Хлопці, майте повагу в першу чергу до Себе, правил форуму, та просто User, які випадково натрапили на наш форум.
    І тіко без образ!!!

6. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    Правельно роблять, ще б і в нас таке ввели, бо ті ди...ли вже задовбали, хоч бери і на зустрічну вискакуй! Фігня шо засліпить, проблемка шо небач куда їдеш, "ямки" півтораметрові на дорогах...

7. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    в принципі теоретично в нас також заборонено встановлювати деталі не передбачені виробником. Правда на практиці ніхто за тюнінг у нас не грає. Поки що

8. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    а дарма, бо той "тюнінг" часто як мавпа з гранатою!

9. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    ксенон і ТО мають пряме відношення одне до одного.
    Коли я був на ТО - то перевіряли чи правильно відрегульоване світло фар.
    і прийшлось мені зелені лампочки габаритів доставати з них, бо не давали паперу.

думаю заборонять, але звідки ті Гайці будуть знати, на якій машині його можна, яку оптику там треба ( з росіювачами, без), як воно тільки трахтора в селі бачило і лампочку Ілліча)))

П,С. за ксенон - треба нагібати в позу "мама мила підлогу". Вчора якесь Диво-Анус на жопі сиділо з тим ксеноном. Я йому правий поворот - мол обганяй - воно нє. мало того - то ще й 2-ма фарами в моє бокове дзеркало сліпило.
    Провчив просто - електрокоректором повернув дзеркало так, щоб йому відбивало, через пару метрів воно пішло на обгін.
    п.п.с. Або вмикаю задні протитуманки.))

Останнє редагування: 3 бер 2010
  10. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Може й так, але тих ди**лів які понаставляли лампочи аля 100 на 90, і фарами які світять хр*н знати куда, в рази більше, то чому на них не звертають уваги?

11. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    - Рома, читай уважно, проходження ТО і "заочне" проходження ТО - різні речі. Я мав на увазі друге.
    є ГОСТ і в ньому чітко все написано. Лінк вище давав.
    Буде в ГАЙця список маркіровок - гляне на твою фару, ага DC-маркіровки на шклі чи самій фарі нема. Ходи Ромку пішки півроку!
    Якщо маркіровок взагалі ніяких нема - всерівно ходи пів року пішки, не подобається іди в суд і доказуй що ти не олень. Гайцю буде чисто пох...

12. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    не знаю я не мєнт:dntknw:

13. RaZoR

А при чому тут мєнт чи не мєнт? Я про те щоб приймали одинакові міри і для тих хто сліпить ксеноном і для тих що без нього. Фірштейн?

14. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    І до них черга дойде, просто їх менше. А от водіїв зі ксеноном в рифлених фарах я помічаю на порядок більше. Зараз же ксенон ліплять в любі фари всі кому не ліньки - від ТАЗів починаючи.
    Рідко по дорозі можна побачити ксенон який не сліпить, це коли він йде з заводу або дійсно хтось віддав нормальні гроші і купив лінзовані фари. А все решта - колхозне і мене в більшій чи меншій мірі сліпить.
    P.S. Такої постанови чи закону щодо ксенону в Україні нема - так що зарано підняли цей шум.

15. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    В мене під капотом взагалі невидно шо ксенон стоїть, а лампочку в фарі роздивитись важко можна сміло буде мєнту казати шо то модний Філіпс на 5000-6000К (якщо він звісно вкурсі:mocking:) А от з ТО можуть бути проблеми там не збрешиш. Хоче осіннє проходження ТО на (затонованій машині!) мені знову нагадало, що живем ми в Україні..:hi:

Останнє редагування: 3 бер 2010
  16. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    Для цього і придумали техогляд при проходженні якого отих ксенонщиків і галогенщиків з ненастроєною оптикою недопускали на дороги. Але так як в нас той ТО в більшості проходять "заочно" то ... Фірштейн! :mocking:

17. RaZoR

Я то фірштейн:) Тому в мене на одній і другій авто все настроєно і нікого не сліпить, хоть стоїть ксенон. От би всі остальні Фірштейн, тоді б було все Ок!

18. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    звідки знаєш?))))) їхав на зустріч своїй машині вечером, чи як бо і я дуже хочу провірити!))

19. RaZoR

Цілком вірно!
    Не вопрос!

20. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    Є на сервісах спеціальні стенди, де виставляють фари!!!!!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)