При заміні двигуна з 1.8 на 2.0, як правильно оформляти це в ДАІ? Чи це дозволено? Скільки коштує? І чи взагалі це потрібно робити?
Я б не тратив свій час та нерви. Якби я щоразу переоформляв кожен новий свій мотор, я б напевно, посивів вже повністю. А так лише трішки
Повністю згідний з Орестом! В мене також було 1.8,а стало 2.0, я незакиклююся на цьому! П.С. Поважаю людей, які собі самі створюють проблеми, а потім їх вирішують самі.
за правил:ти можеш встановити будь-який мотор,який встановлювався заводом-виробником на твою модель......(при офіційному дозволі відповідних служб,та СТО,яке має сертифікат для проведення подібних робіт).......
Якщо об"ем двигуна залишається незмінним, крім дизельних двигунів. Якщо зовні немає ніякої різниці між 1,8 та 2,0 двигунами(візуальної) то міняй і непарся ніхто не буде міряти твій об"єм. А от заміна 1,3 на 2,0 як приклад визве дуже багато запитань в освідченого гайця, а їх багато. Ми податки платимо з об"єму а отже така заміна це "шахрайство", відповідно адміністративне правопорушення.
для умних ментів зніми шильдік G60 та вчепи 1,8 16V і хай на блоці спробує найти букви та номер двигуна
Я коли в Ірпіні знімав машину з обліку там такий експерт матьорий, все знав і у всьому орієнтувався по моїй сіроці. Так що може попастися такий який по зовнішноьму вигляді відразу скаже що щось не так.
При знятті машини з обліку не рідний мотор вспливе , але казали що за 100 американських рублів на це закриють очі.
Я знімав з нерідним мотором. Але він звіривши номер нічого не сказав. В мене рідний JB 1,5 літра а насправді блок YP від Audi 1,6 літра. Хоча самі блоки 1 в 1. нема різниці. Різниця в ході поршня. В їхній базі був прописаний рідний двигун і коли давали заключення, то не звертали увагу що ні номер ні букви не сходяться
О так це добре, взагалі так і мае бути бо мотор це запчастина яка не рееструється. Але наші дайці ще не можуть цього второпати і деколи парять мозги за номер двигуна.
Аж дивуюся з такого парадоксу, що при настільки корумпованій владі у нас все ще залишається стільки чесних і законопослушних громадян Веду до того, що вже й не пам'ятаю, коли ставив машину на облік чи знімав її в присутності цієї машини та мене взагалі. І хочеться вам паритись з такими дурницями...
Ти знімав не на львівщині, там інакший народ впринципі. А от наші земляки це просто так не пропустять
Я коли другу Коррадо переоформляв, а там двигун 1.8 КР не рідний, то сказали що все ок бо обєм той самий, вписали в заяву новий номер двигуна. А якщо б був не 1.8 а інший це вже рахується переобладняння. Тоді треба було б дати на лапу, щоб переоформили, але це не захистить від прискіпливих ментів на дорозі. Я рахую що так їздити ризиковано, особливо якщо постійно на машині. Недавно знайомий на Цівік робив переобладнання з 1.4 на 1.6 то немало йому то вийшло.
Я поки не зациклююся на об'ємі двигуна! Два рази вже дивилися мій підкапотний простір дайці, без проблем. Добре шо вони немають розпечаток букв двигуна, а двигун і так на місці. Їм що РВ що 2Е без різниці!!!
Мені теж перевіряли, сказали, що все ок, навіть не помітили зайвого об'єму та клапанів В нас не всі а точніше більшість майстрів не знають букв а ви кажете про дай
Що ти маєш на увазі під дизелями? Я замінив 1,9 ТД на 1,6 ТД. В мене в течпаспорті не пише номеру двигуна. З останнього, що читав - двигун тепер в нас як запчастина - можна сміло міняти, тільки об*єм має бути той, що є(8-16 кляпів - немає ріжниці). За менший об*єм замість більшого не мали б кохати......
Об"єм часом міряють, були прецеденти, внас нині взагалі якісь дайці з"явились які катаються по місту і перевіряють номери двигунів, кузовів ітд ітп. щось типу кобри колишньої.
Це яким таким чином? Заливають воду в свічні отвори чи видувають зміст легенів у повітряний фільтр?!?