Заміна двіга. Перелік необхідних речей.

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Topol, 18 гру 2006.

1. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    Друзі, хто міняв двіг - діліться досвідом.
    Ось стоїть один гольф - рядом донор.

1. За скільки часу то приблизно зроблять?
    2. Скільки грошей на роботу?
    3. Треба буде міняти тормоза, коробку на пятиступку - ще щось?
    4. Як на рахунок переоформлення доків - то робиться до заміни чи після заміни двіга? (Scirocco, я буду до тебе звертатись - тому твій комент тута)
    5. Чи будуть проблеми з усілякою електронікою - я собі то уявляю так - підняли ланцюгами старий двіг, впердючили новий, прикрутили, повтикали дроти датчиків, тахометра і квит. правильно?

Флаю, не смій тут писати своїх цинічних коментів! Ти спаплюжиж своїми вульгарними висловами кришталеву мрію мого дитинства!:twisted:

2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Заміна двіга. Перелік необхідних речей.

1. Від 5 годин і більше. Необхідні речі - майстри, їх обід і їх інструменти.
    2. Від 300 грн до 300 доларів - залежить де
    3. Це залежить від твого характеру - якщо ти будеш (зможеш) їздити так як і їздив, а повний тиснути тільки в особливих випадках (обгін, уникнення аварійних ситуацій etc), тоді тобі повинно вистарчити штатних. Якщо ти станеш стрітракером - мусиш міняти гальма. Якщо ти матимеш машину-донора - міняти краще разом з КПП. Це навіть легше.
    4. Доки можна переоформити згодом - номер двигуна в ТП вже не вказується, а я ще ніколи не бачив щоб ДАІ колись якимось чином перевіряли об'єм. Уяви, якщо з новим двигуном не приведи Господь щось не так - тоді доки назад доведеться міняти :)
    5. Приблизно так. Правда я не знаю, який двиг ти хочеш ставити - тому не скажу що саме буде сумісним чи несумісним.

3. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

Дякую, Scirocco!
    Оце справді професійний коментар (не то шо в деяких - "тополь я ж тобі вже казав...").

Запав я таки на 2.9 VR6 - турбує тіко чи не захоче він якоїсь додаткової електроніки поза мотором а також чи прикрутиться до машини без всякого варіння і смаження. Тобто чи нормально стане - і буде працювати пічка, датчики масла і води і т.д.

Також турбує його вага - всі мене лякають що тяжкий він до холєри.
    Цікаво скіко ж він має - ну не 300 кілограм надіюсь? А якщо +100кг від КР наприклад - то це дрібниця (я сам центнер маю - і нічо, ходова ціла:-D )

4. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Про цей двіжок в загальних рисах є трошки у цій статті http://volkswagen.lviv.ua/news.php?id=45&typ=a

5. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

"Моторы VR6 всем хороши, ведь они не только надежные при правильном обслуживании, но и очень мощные. Говорят, на Golf и Passat такие двигатели порой ходят по 500 и даже 700 тыс. км"

Хм. Хм. Це не може не радувати...:-D
    Але зара вилізе Флай з якоїсь нори - і закричить що VR6 - ацтой...:evil:

6. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Нет, вылезу я. :)
    VR6 - не отстойный двигатель, но его установка потребует очень многих переделок. Если ты найдешь донора - немца Г2 с таким мотором, то переделок будет изначально меньше, но в дальнейшем ты столкнешься с заменой таких составляющих, как например пружины/аммортизаторы. И тогда ты просто прозреешь от цены на новые вещи.(если конечно сумеешь их найти). Второй вопрос - это управляемость такого "гибрида". Тяжелая морда, очень легкий зад со всеми вытекающими отсюда нехорошими последствиями. Для того, чтобы это свести к минимуму, нужно грузить зад плитами например 10-20 мм металла, чтобы развесовку свести хотябы к 60/40(идеал 50/50).
    И вот мое мнение: в Г2 я бы 100% не ставил бы этого "монстра". Знаю друга, у него в Б3 пассе был ВР6. Так пружины ему месяцами ехали, а приезжали, ходили недолго и пока по оригиналу не заказал, сменил пару вариантов неродных пружин. И так по всем позициям...
    Электрику те прийдется тоже всю подкапотную переливать с донора. Она другая относительно твоего 1,3е. Я бы по доброму посоветовал бы купить 1,8 или 2,0 16В мотор и не парится. Эти моторы намного легче, чем ВР6. Все мое ИМХО.

7. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

:roll: так і зроблю. грузити зад плитами і міняти кожен місяць пружини - то дійсно занадто. :roll:

8. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

а як на мене, коли Мартіні тюнінгував твої задні барабани - машина не погано гребла, нафіга тобі того тягла під капотом твого блаженного авта?

9. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

Я просто зеленію від злості, коли якась нікчемна беха на трасі мене обганяє або мигає фарами - мол тікай на ліву полосу...

Я правда ще думаю - чи поставити потужніший двіг - чи просто кулеметну башню втулити для цих нахаб.:mrgreen:

10. Resurrectrius

Resurrectrius Початківець

Leichenwagen Golf II GTI PB

Хлопці, а підкажіть: якшо був 1.6 EZ карб і я міняю на 1.8 карб крім блоку ше шось потрібно буде міняти??

11. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

коробку напевно треба миняти, але і ця здається може їхати,
    навіть хтось казав як що на 1,8 поставити коробку від 1,6 то на драгу вже будеш мати перевагу !

12. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Взагалі тут тема про заміну двигуна а не блока, на майбутнє для таких запитань варто відкривати нові теми.

Наскільки знаю, різниця може полягати ще у головці (товщина каналів, висота підняття клапана) та у самому карбюраторі - для більшого об'єму потрібін більше жиклери, щоби вприскувати більше бензину.

Не все так просто. Коробки є з різними передаточними числами як на 1,6 так і на 1,8. Взагалі їх понад 20 різновидностей. Найпростіше в них зорієнтуватися - прочитати дві (у деяких випадках три) перші букви на номері коробки в низу картера КПП. Далі задзвонити мені або викласти інфу на форумі - в мене є чарівна табличка, що показує дані про кожну КПП в ВВ.

13. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

а можна табличку на вселюдне бачення !

14. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Сорі, вона на папері, а найближчий робочий сканер - за 540 км від мене :sad:

15. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

то зганяй через обід !

16. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Я би зганяв, але найближче моє Скіроко - за 320 км від мене.

17. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Тогда что ты скажешь про коробку 4Т? У меня, как оказалось такая трудится с моим 1,8 8кл 112 сильным мотором.
    :)

18. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Табличку можна гарно сфоткати, а потім "оживити" файнрідером і викласти на сайт в розділ Техніка

19. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Скажу те, у що тобі мабуть буде важко повірити - КПП не від твоєї машини, такої не ставили на сірка, причому ані на першого, ані на другого. КПП 4T використовувалась у двигунах SB (Гольф GTD), а також на бензинових та дизельних гольфах іі джеттах об'ємом 1.6. Передаточні числа:

4T
    головна пара 3.67
    3.45
    1.94
    1.29
    0.91
    0.75

вал 90mm

20. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Ну почему же тяжело? Все в этом мире ломается. Но что ты скажешь по поводу того, какая это коробка. Меня вот смущает очень. что 5-я передача всего 0,75

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)