Проблема наступна polo 6n1 - колеса 195х45хR16 при вивернутому кермі і русі назад, або вивернутому кермі ігальмуванні труть колеса об арки.На вигляд добре видно, що відстань колеса до арки менша ніж до бампера. Чи є якісь ідеї як посунути колеса вперед? Все що спадає на думку це поміняти шарові місцямі, оскільки вони мають зміщення відносно важіля. П.с. Ходова крім лівого рульового наконечника вся нова. Заздалегідь вдячний за допомогу.
Ото хтось її ввалив... Співчуваю... Порадити можу тільки наступного разу бути уважнішим при купівлі дешевого авта. Сорки, що так серпом по я... якомусь місцю.
Та то не через ввалив, підрамник рівний, важілі теж. Відстані до арок чи бампера в обох передніх коліс однакові. Певно не думав той німака, який її 20 років назад проектував, що замість рідних R13 на 155 туда хтось запхе R16х195. П.С. зараз катаю на R14x60x185 - політ номальний.
От і питання: а навіщо пхати туди 16ки і шукати собі пригод на одне місце? У мене замість стандартних 185/R14 стоять 205/R15 і я знаю, що якщо вивернути руль до упору то будуть терти до підкрильника, зовсім трохи але будуть, тому і не парюся, знаючи, що вивертати до упору не бажано, та й для гідропідсилювача то шкідливо.
Заради естетичного задоволення, пре мене вигляд мотка іоленти замінсть гуми. Та й їде вона краще по трасі (а 90% мого пробігу це траса) на таких колесах, хоча й солярки більше жере.
Ну раз пре, то добре. А витрата солярки від того не залежить - розхід пивинен бути таким же, єдине що зміниться, якщо загальний діаметер колеса збільшився, то неправильні покази одометра/спідометра.
Діаметр збільшився, через то й тре, до того ж на росхід ще й ширина гуми впливає. Та з рештою і так і інакше та машина можна сказати, що на повітрі їздить в плані витрати на 100 км.
Чувак! Не слухай нікого хто каже "нащо тобі ті колеса". Полка 6n1 на таких катках - бомба! (дай фото) По проблемі нажаль не пораджу. А не хочеш просто залишитись на "різношироких"?
А я знаю одне - якщо завод-виробник рекомендував такі а не інакші колеса, то треба його послухатися. Мій колега в Польщі купив собі Сірка на страааааааашно крутих золотистих дисках. Так і зізнавався чесно, що головним плюсом, який переважив усі недотягнення в авті, стали саме ті колеса. Тому й купив. Так от, тільки він їх взяв, відразу щось там захандрило - поїхав до майстра. А той каже: не буду братися за роботу, доки не поміняєш коліс. Бо вони не звідси. А раз не звідси, то впливають на: і тут почав перераховувати, що почне одне за одним летіти від некалібрових коліс. Мій колега, як в воду опущений, мусив поміняти колеса. Звичайно, ті в Києві продав за ого-го, але факт залишився фактом. Якщо хворий повинен приймати курвалол, то цитрамон йому мало поможе...
Чортопхай, взагалі до кожної машини є свій нормальний розмір коліс + 1-2 додаткових, але збільшені колеса ставлять частіше на спец. версії... ну наприклад, якщо стандарт 195/65R15 = то можна 205/55 R16 та 205/50 R 17, але треба також розуміти що збільшення розміру коліс призводить до більшої витрати пального, а також більші навантаження на підвіску, особливого на українських напрямках. Воно то гарно, але краще мягше, і менше розхід на паливо та підвіску, і плюс супутні агрегати.
Не знаю, чому Ти звертаєш мою увагу на цей факт, бо саме про це я й писала. Наприклад, на моєму Гольфаціо влітку стоять 17", а взимку 16". І саме так рекомендував-завод-виробник. На бусі приклеєна табличка, де вказано рекомендовані розміри коліс. Але свобода вибору розмірів коліс повинна коливатися в межах рекомендацій, не виходити за них. Це я і мала на увазі. Тому й раджу колезі не робити кривди своєму коневі й собі (бо ж він буде за те все платити).
якби було б 15" колеса, я думаю проблем не було таких...їздить на наших дорогах на 45 профілі...це треба вміти... так їздить лише на лафеті комфортно
Не знаю, на яку оцінку Ти розраховуєш, але на другій фотці колеса - рідні (і цим усе сказано), а на першій - не приший кобилі хвіст. Сорки, якщо серпом по я... якомусь місці.
Скажу наступне, що по наших дорогах на любій короткій базі і короткоходній підвісці їздити мало приємного, але ж я писав що майже весь пробіг катаю на трасі, при тому, що по трасі Київ-Чоп та Львівській окружній. Та й з міста на ту трасу мені пощастило по добрій дорозі вибиратись. Тож дискомфорту від низького профілю не відчуваю. А щодо надлишкових навантажень на вузли та агрегати - то в мому випадку крім надмірного навантаження на підшипники ступиць нічого не загрожує, для мене це зовсім страшно.
На другій фотці кола від Сеат Ібіца на більші від заводських на дюйм, та ширші на 30мм. І до речі, я розмістив пост не з розрахунку на, якійсь, оцінки аля однокласннікі 5+, а з метою отримання поради, бажано технічного плану, чи якогось бачення вирішення моєї проблеми.
А я кажу, що до зменшення по-перше за рахунок кращого накату, по-друге за рахунок меншого підгинання колеса, по третє за рахунок зміни коефіцієнту головної передачі, відтак і подовження пар кпп, що економить пальне при розгоні. Це звідки теорія? В мене, наприклад є практичний приклад - профіль 40. За 90 тисяч міняв лише втулку стабілізатора, жодного разу не було ні гуль ні лафет. 90% поїздок по Україні. Дотираю вже другий комплект таких коліс. По темі. Таке тертя це нормальне явище, ричаги під навантаженням рухаються на сайлентблоках, як вихід - ріж підкрильник і кріпи на нього глибшу латку. Або взагалі на літо його фтопку. З підвіскою в тебе все ок, не переймайся.