Задача - увімкнути автомобільний девайс, який живиться від прикурювача, (компресор, пилосос тощо) в домашню електромережу. Чи є на ринку такі девайси? Якщо є, то як вони називаються і де їх шукати? Фактично потрібен блок живлення на 12 вольт із "материнським" роз"ємом прикурювача. На радіоринку продають хіба адаптер за 30 грн, який на виході видає навіть не цілий ампер струму, то хіба шо для зарядки мобільного вистачить, компресор не буде працювати від такого
То в чому проблема? Йдеш на радіоринок, купуєш потужний блок живлення і вуаля. Якщо в тому блоці не буде розєму прикурювача, купуєш там же і приколгосплюєш, якщо дасиш лишніх 20 грн то тобі прям там ту апірацію і золблять.
старенький УПС з здохшим акумулятором + паяльник + автомобільний роз"єм = перетворювач 220-12. Роз"єм підключаєш паралельно акумулятору, акумулятор не відключаєш.
Афігенна порада. Якщо кустарними методами, то береш десь старий блок живлення від компа. Для його запуску без компа, необхідно замкнути два контакта(легко нагуглити які), на +12 присобачуєш маму автомобільного розєму(на радіоринку є). На виході матимеш доволі потужний блок живлення. народ таким макаром заживлює шуруповерти в яких здохли акумулятори, перетворюючи їх на мережеві
дойшли в мене на днях руки до того прожекту вирішив рухатись по пораді @Rules десь незадовго після відкриття цієї теми колєга подарував мені старий компутерний БЖ і от значить нарешті зайнявся я ним підключаю до нього автомобільний 12-вольтовий насос коли вмикаю, насос робить олин раз дирк! і БЖ глохне. Доводиться шоб його включити витягати вилку з розетки, тільки після цього він знов включається. І далі по кругу, насос тільки втикаєш, зразу гасне БЖ Питання - то так має бути і в БЖ спрацьовує якийсь захист? чи то хійовий БЖ мені подарили? пс: від прикурювача в машині насос робе атлічна
Хе... а що за насос... насос може брати 5-10 ампер - от блок не витримує і спрацьовує захист. подивись як падає напруга коли підключаєш насос
В компютерних блоках живлення вихід на 12в не є потужним, макс. 5А, і то якщо повезе. Там вихід 5в є найоптужніший. Якщо на то пішло, то тре тобі шукати блок живлення від ноутбука - вони бувають на 12в, хоча найчастіше на 19, так що не помились
Я не електрик, в теорію сильно глибоко не влізав, але в тому що орієнтуюсь бачу що тут щось не те. Якщо БЖ компютера дає 15а то з нього спокійно можна використовувати як зарядне, але того чомусь ніхто не робить. Питання нахрена компютеру 15А. Кожне зарядне має великий тяжкий трансформатор. БЖ має дрібонький. Яким макаром з БЖ можна викачати тих 15а без потужного трансформатора
Почитай про імпульсні блоки живлення. В них якраз немає важких трансів. Зарядні з них роблять, тільки мороки багато Надіслано від мого MB886, використовуючи Tapatalk