Доброго дня. Пасат Б3, 1,8 моно інжектор, 1993р.в. коробка механіка. Мав таку ситуацію при настанні морозів почало прихвачувало кулісу. Неможливо було переміщати, рукоядку перемиканя передач в ліво і в право, був тільки хід в перед і зад. При прогріві авто і прикладані невеликих зусиль вдовалося розтермосити і після 3-4 включаннях передачі вмикалися як завжди з легкістю. Тепер зіткнувся з проблемою декілька днів тому зранку при прогріві і дьоргані ричага КП, відчівся якийсь вивих, але ніяких відхилень я невиявив. Прогрівши авто краще передачі почалися вмикатися Тільки западло, вмикаю задню передачу а їде в перед. Підкажіть наскільки це серйозно? І як це можна виправити?
Спочатку, як мінімум, думаю варто замінити масло в коробці, щоб не замерзала. бажано на синтетику (дорога), у мене мінералка, то в сильний мороз трохи важкувато ходить важіль, але ходить, і то в усіх напрямках. Думаю, що то не задня, а 1-ша вмикається, тому і їде вперед. А може вже щось і з коробкою...
Швидше за все, що зіскочило щось з механізму переключення передач. Хай хтось включає передачу, а ти дивися під капотом чи опускається механізм при включенні задньї передачі. Якщо ні тоді треба підозрюю в коробку лізти. В мене було що зламалася пластмаска з троса і перша і 2га не включалися.
Відпустити гайку і перемістити трос в інше положення. І так методом проб знайти оптимальне положення. Процедура не трудоємка, тому варто спробувати кілька разів, щоб бачити, чи є хоч якийсь результат. А взагалі є методика регулювання механізму переключення передач (зустрічав в інтернеті, але посилання не маю).
Vasintekc - дякую за пораду! Сьогодні розігрів добре машину і виставив положення троса - допомогло. Тепер залишається ще проблемка, примерзання куліси. Провівши обстеження, зробив висновок що примерзає один з тросів. Заброзкати ВД40 ? чи міняти троси? І де це можна зробити?
Доречі питання по темі коли в мене бум Б3 я мав таку оказію що на морозі більше 12 градусів то невмикалась жодна передача без прогріву майстри казали аля там в коробці механічний блокіратор поки непрогріїш ніц небуде. Увага питання таке можливо чи то розказ куліса підмерзала? В Б4 таким і непахне правда залив повну синтетику.
1. твої майстри - лосі. 2. якщо куліса тросикова то можливо, якщо ні - то не куліса була погана а мастило в кпп було бадягою.
в мене подібне на Гольфі було , але то я 2 передачі одночасно включив , добре , що коробка була після ремонту , то вибачилися і сказали шо то їх вина ,от то було то саме , правда вона взагалі не їхала назад тільки вперед і нейтралка не включалась, то я дівчину за руль сказав шоб вона щеплення тримала , розвернув її і поїхав до майстра , то питання вирішили , а ще в ті самі коробці тріснула пружинка , то задня передача взагалі не включала , але то таке , я вирішив забити і купити , нову , дай бог вже 2-й рік на ній іздю , і хоч би шо