Халепа з КПП

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем hobyt15, 20 січ 2013.

1. hobyt15

hobyt15 Початківець

Seat Altea, 1,6 MPI
    Загалом ситуація наступна. Треба було перевірити начвність масла в коробці передач. Позаглядава, походив кругом машини, виявив в передній частині коробки такий от болт:[​IMG]
    Ну викрутили ми його з батьком, масельце потекло, закрутили. Сьогодні виїхав. О МАЦЮ РІДНА!!! 1-ша та 2-га передачі треба втикати з такою силою що можна ричаг зломити. Але якось додому доїхав. Ну та це ще пів біди. Заїхав у гараж. Оце ж у вечері сів, завів, задню передачу тик, виїхав з гаражу і ПОПА, задня не виключається!!!!! ЩО РОБИТИ?!?!?! Я так розумію болт був не той і його зачіпати не варто було...

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Болт явно не той. По фото бачу, що то не спереду, а знизу коробки. Чи то оптичний обман? :)

Спереду в корпусі коробки мав би бути болт під великий шестигранник. Приблизно на 17

3. hobyt15

hobyt15 Початківець

Seat Altea, 1,6 MPI
    Ні, це болт зі сторони радіатора!
    Про рівень масла я вже визначив, знайшов пробку біла шруса.
    Про переборку коробки чув що дорого, тому подумував придбати б/у, та й поміняти хотілось на 5-ти ступку(чи варто?) От і виліз такий трабл... Одні витрати)))

Останнє редагування: 20 січ 2013
  4. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    :girl_angel: і навіщо було його відкручувати.....
    Рівень масла в коробці перевіряється зовсім по-іншому.
    Не розумію навіщо робити те, чого не знаєш?
    Я не можу стверджувати, але мені здається що це болт зливний( просто вже не пам'ятаю). Для того щоб перевірити(і долити масло) потрібно викрутити болт збоку(вивернути ліве переднє колесо) і його добре буде видно. Заливається і перевіряється рівень таким чином, відкрутив болт(збоку), можеш всунути палець і нащупати рівень(заодно і подивитись на якість масла), якщо ні , тоді починаєш доливати масло поки воно не почне витікати. І все.

5. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Не зрозуміло..... Проблема появилась після зливу масла(відкручування болта), чи раніше?

6. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
  7. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
  8. hobyt15

hobyt15 Початківець

Seat Altea, 1,6 MPI
    Розповідаю ще раз.
    Зявився був незрозумілий гул, порекомендували перевірити рівень масла в КПП, через незнання де знаходиться пробка викрутив болт, який виявляється віссю ричага задньої передачі і викручувати його небажано! Масла не зливав і не доливав, не було потреби. Але після того як викручував цього болта зявились проблеми з вмиканням 1 і та 2-ої передачі, що свідчить про порушення роботи механізму!
    Мартіні, так, болт був там, тільки коробка у мене трошки інша, і викручується не шестигранником, а звичайною хрестовою викруткою!

9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Купи на шроті за 100 баксів коробку і не парся

10. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Точно! Купи другу КПП, тільки думаю трошки більше ніж 100у.о. буде коштувати і при купівлі обов'язково вказати об'єм двигуна, можуть потім виникнути проблеми з внутрішніми ШРУСами

11. Kales

Kales Початківець

Jetta 2
    продаю КПП)) є 2 шт. 4- ступки на 1,6 стояли. одна супер, одна по ходу на запчастини, бо щось їй бракує, поки ще не продіагностував.В Іваничах, недалеко)

12. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    я купував пасатівську коробку два роки назад, у скільки обійшлася, вже не пригадаю, але точно менше 1000 грн. Шрот на Зеленій.

13. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035

14. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    а 300-400 не хочете?
    5ступка до 1,3-1,4 стартує від 300 баксюків, колись мені міксонов не вірив, потім пересвідчився...

15. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    ліпше тоді брати коробку до 1.8 за 100 баксів і замінити шруси , дешевше вийде :)

16. hobyt15

hobyt15 Початківець

Seat Altea, 1,6 MPI
    Дякую усім! Судячи з ваших слів заморочуватись ремонтом не варто. У Гріна якраз є коробка для мого чуда, і вартує 200$, так що напевно буду брати!

17. Куліч

Куліч Active Member

Golf mk1 '78 JB
    я щось не розумію.. Народ відкрутив один болтик в коробці і назад закрутив..
    І все? Коробка до викидання? Це ж VW, а не Amulet..

я не майстер, і в коробках не супер спец, може я щось і упустив, впринципі можу собі і таку ситуацію уявити. Але звучить якось воно дивно.. Був би вдячний якби хтось чучуть більше пролив на це світло.

Останнє редагування: 21 січ 2013
  18. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    А хулє. Забилась попільничка в мерседесі, ми новий йдем купляти :)

Взагалі, наскільки я зрозумів, коробка почала викабелюватись ще до викручування того болта.

І це дійсно так, ремонтувати коробку нерентабельно, оскільки ці роботи доволі дорогі. Вигідніше - купив іншу і поїхав далі.

19. andsag

andsag Active Member

vw 2 1.6
    Клубна карта:
    000412
    нельзя так говорить , не вскрыв пациента . а покупая б.у никто не скажет , сколько она проедет и как ее насиловали . за 4 года после покупки на родной слизало шлицы на 5 передаче . купил б.у.. через год ее заклинило на 2 передаче . в итоге плюнул , разобрал и из 2 собрал одну , поменяв подшипники , сальники( подобраны в галподшипник) и 3 год тьфу-тьфу-тьфу

20. Gurkha

Gurkha Місцевий

Caddy British 1.9 TDI. 02. ALH 90hp
    Моё Имхо. В том году накрылась моя 2ая коробка. Выбило палец и выбило часть картера. Б.у нашел за 3200+ пересыл. А смысл. Покупать кота в мешке, зная что нужно лечить болячку фольцовских коробок. Свою отдал в ремонт, поменяли подшипники. убрали болячку, заварили картер. Цена вопроса 4000 грв. Ноя знаю что он сделана и на неё гарантия 1 год. А в основном на б.у которые продают дают гарантию до 1 мес.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)