Панове, у мене така проблема... відчував потребу в заміні диска щеплення...виявлялось це у тому що щеплення "буксувало" час від часу взагалі не включались передачі... думав що там вже капець коробці.. вчора звільнився раніш з роботи випросив у знайомого бокса і приступив до знімання коробки та виявлення причин поганого щеплення. Як розібрав то все то виявилось , що у мене там усе в якомусь гівні.. в прямому слові того слова.. або в пластиліні чорному.. як потім мені підказав мій батько(з яким ми то всьо розбирали) то виявилось масло з коробки передач(я так думаю) так от відразу Питання чи дійсно може так заливати масло на диск щеплення що аж диск приклеївся.. є підозра що масло проливалось через шток переключки що йде через всю коробку і впирається в диск.на штоці від коробки був маленький сальнік...звіснож він був в мазуті.. був правда ще один більший сальник..але його діставання мене насторожило..так як прийдеться вскривати всю коробку(чого робити не хочу)... а може то не через нього й перло масло..він наче гарненький як витерли... і так питання номер два... там у мене стояв диск на 210мм... тобто варіант таксі, ціна нового близько 600грн, але знаю що можна поставити і 200мм диск ціна його блз.300грн(відчутна різниця) так питання ось у чому чи варто ставити менший і чи це на щось вплине і чи потрібно ще щось під менший диск міняти???(маховик наприклад) чекаю на відповіді)
1) Поміняй обовязково сальник первиного валу 2) якщо були проблеми з вмиканням передач міняй весь комплекст зчеплення 3) якщо було 210мм то диск треба і ставити 210мм 4) якщо міняєш комплект зчеплення то можеш ставити і 190мм, але тоді і маховик треба 190мм. 5) Але 190мм диск скоріше зпиляється ніж 210мм П.С. В магазині маю комплекти зчеплення і диски окремо. Одноклубникам -10% напр. 210мм - 978грн/кмп-10%=880грн. П.П.С. можна зробити чейндж я тобі даю комплект зчеплення 190мм і маховик (б/в) під 190зчеплення, а ти мені маховик 210мм
Додам, що обов*язково поміняти треба сальник штока і бронзову втулку, яка стоїть за ним. На замовлення оригінал я брав в районі 100 грн (сальник + втулка), правда чекав 2 тижні. Як правило, цей сальник виходить з ладу швидше, ніж сальник перв. валу, тому міняти їх треба разом. Заміна сальника штока без втулки не дасть результату. Я б також поміняв задній сальник КВ, оскільки він не такий дорогий, а КПП вже знята. Тим більше, нема гарантії шо він не тече. Заодно подивись на шток, кривизну і виробітку, тарілку при необхідності поміняй, в яку він впирається. Вона має бути в комплекті (якщо будеш брати комплект щеплення). пи.си. відповідні сальники на всіх 020 КПП (крім сальників піввісі) однакові. Щеплення міняти комплектом. Брати Лук або Валео.
Одно можу сказати... за місяць поміняв три зчеплення на різних машинах... на всіх трьох воно полетіло в кого за 100 в кого за 500 км. Обрізало самі накладки від диску. Власники машин самі купляли зчеплення і в різних місцях. Така підозра що хтось завіз партію браку.
Всім дякую!!! При вчорашньому дорозкритю і промивці всього від мазуту, бруду і всілякого ге... стало видно, що все гарен чисте і сіяє.. одне лиш фередо в паганому стані... накладки не поставлю так як уж дуже шатається шестерня..(зуби), вчора замовив нове фередо сакс, мені як працівнику автомобільної галузі стало за 450грн. Також стала заміна сальника штоку Кортеко (31грн) нажаль втулку не міняю... наче шток без коливань сидить... чесно кажучи боюсь , що якщо залізу в коробку щоб замінити втулку і сальника..то не зберу все назад до кучі))А ще трішки в боксі холоднувато(( морози хаййогоде((( Сьогодні маю все до кучі приложити... правда гляну ще на сальнічка КВ.)
Для заміни втулки не потрібно лізти в коробку, вона витягується без розбору КПП, як і ставиться нова. Для заміни втулки потрібно вийняти шток, старий сальник, і стару втулку по кусочках виковиряти викруткою (та втулка латунна, легко ламається). Між іншим, такий спосіб описаний в офіційному сервісному мануалі вид-ва Бентлі. Я її вийняв трохи розламавши і вкрутивши в неї метчик підходящого діаметру, нарізав трохи різьби, після чого витягнув за нього плоскогубцями. Коротше нічого особливо складного, головне посадочне місце не пошкодити, корпус КПП з м*якого сплаву. Нова втулка ставиться за допомогою оправки, можна використати головку підходящого діаметру, головне шоб не пішла наперекос. Ставиш втулку, потім сальник, а потім все разом садиш оправкою на місце. Перед тим як розбирати заміряй штангелем посадочну глибину сальника, і так само став новий. Якщо недокінця посадиш, буде підтікати масло. Я ставив на 1 мм глибше ніж було, щоб шток ковзав по сальнику невиробленим місцем. Те що шток не хитається - так він і не буде хитатись, він зафіксований багатьма точками по всій довжині. А от не помінявши втулку з заміни сальника мало толку буде.