Не знаю чи зовсім по темі але ... Розглядаю заміну своїй теперішній ласточці і на приміті є наприклад два Пассата Б4. Перший з дв. 1,8л і схоже системою вприску Mono-Motronic, другий з дв. 2,0л і с-мою SIMOS. Що краще брати з цих двигунів і на що слід звернути увагу?!
В мене на моторі AGG система Simos. Ніяких особливих глюків не замічено.з з\ч також нема проблем. але кажуть 1,8моно таки має простішу конструкцію системи інжекції пального і трохи економічніший, але менш потужний
Сімос - аналог Дігіфанта, але в силу своєї рідкості передбачає певні труднощі з пошуком комплектуючих (мозги, датчики, потенц ДЗ). На твому місці я б звернув увагу на старий-добрий-надійний 2Е 2.0 Дігіфант. На нього найдеш все шо хочеш, починаючи з мозгів і закінчуючи регулятором тиску на рампі, та й з налаштуванням простіше буде.
Ну про 2Е і Дігіфант я чув і читав багато, знаю що хороший, але в знайомих нема Б4 з таким двигуном. Просто є на вибір дві машини в знайомих які продаються, історія машин відома, також інші плюси, тому вибір наразі є з поміж цих двигунів. Поки шо висновки: моноінжектор 1,8 - попроще і менше пального споживає, а сімос 2,0 - потужніший, новіший, але рідкісніший і можливі через то проблеми з ремонтом.
проблеми можливі якшо полетить якийсь датчик чи шось по електроніці, хоча можливо там є деяка взаємозамінність з дігі, повзнавай на вв.мск.ру. лямбда і форсунки взаємозамінні, по решті - незнаю
На В4 Діджіфант ставився тільки на початку 94 року, потім німці повністю перейшли на Сімос. Тому казати що він рідкісніший, не думаю що буде правильно, але все ж таки до Діджіфанта ти береш собі з/ч з В3/Г3, яких наразі на розборі просто валом, а на Сімос - то тільки з Б4 95-96 років, що дійсно і рідше і мабуть трохи дорожче. Але разом з тим вважаю що це не є перешкодою до покупки авто. З машина Сімосом означає що вона по роках свіжіша, і сама надійність системи нарікань не викликає, ну а жвавість мотора порадує приємними моментами, і навіть якщо й прийдеться шукати якусь з/ч, то не думаю що це зможе затьмарити твого задоволення від авто. Також (имхо) машина з 2,0 як правило мала б мати більший фарш по комплектації ніж 1,8, що також немаловажно при виборі. Одним словом я за 2,0
Та ну...я думаю то не залежить одне від другого,хіба наявність МФА...а так то маю власне такий 1.8 з двигуном ABS,за рік жодних нарікань від мене і за попередні 5 років від минулого власника(знайомий).Звичайно якщо тебе цікавить драйв то 2.0 мабуть тобі більше підійде
З 2,0 ти ше отримуєш задні дискові гальма, які є набагато ефективнішими, але трохи дорожчими в обслуговуванні
і той і той вприски хороші. Mono-Motronic надійний і простий в обслузі. фактично тільки датчик температури час від часу тре міняти, бо вилітають і чистити форсунку. На шротах самий розповсюджений. SIMOS трохи складніший і гірше тестується, але і меньше ламається. На шротах рідкість. Ти більше дивись по компресії по розходу масла. По потужності при правильній настройці різниці між 1.8 і 2.0 майже нема у них ті самі блоки. За 2.0 більші податки і більший розхід бензини
взагалі-то я би казав що вибір авто по системі вприску є дещо неповноцінним. имхо треба дивитися по року, стану, ціні, комплектації, ну і звичайно як пише Кум - компресія, розхід масла та інші важливі технічні деталі. на мою думку кожен з вприсків є достойним уваги і вибір треба надавати комплексним даним автомобіля.
Ну це я так задумався за с-ми вприску, бо мав і маю деякі проблеми з карбом на теперішній машині. Тому не знову не хочеться купити шось менінгітне, а просте і надійне і економічне