а я стикнувся зі схожим випадком. шансів один на мільйон але вони є ) відвалився кусок распредвала при запуску прогрітого мотора. складно уявити що могло би статися на високих обертах. відразу біля місця облому замітно сліди від кувалдометра. тобто була міні тріщина. яка з часом розрослася і бабахнула. тому послаблювати торець колінвал рахую ризикованою справою.
шпонка не є окремою деталькою, вона є на самій шестерні, як зазубрина, а на коліні паз під неї. Те що ти кажеш "не сильно розбитий", достатньо для того аби шестерня отримала люфт , що еквівалетний зміщенню ременя на 4-5 зубів. Крім того люфт шестерні ще й призводить до відкручування болта і послаблення цілої конструкції загалом. Згоден, що тут головне висверлити все правильно. Спершу сверляться дірки на самій шестерні в потрібних місцях. Потім вона одягається на колінвал і вже тоді сверлимо далі. Так чи інакше, гірше не буде. Якшо зіпсується, то будем міняти колінвал, він підходить від любого 1.8
В тім і справа що на шестерні вирізали паз під шпонку.. і саму шпонку підганяли під паз на колінвалі. Через що і потім зняти її була проблема... бо прийшлось той двигун через пару років розбирати
Я б поміняв колінвал. Ну його в пень їздити на стрьомі весь час і акуратно газувати, бо може не витримати. А віджигати як? Як вже збирався міняти двигун, то поміняти колінвал не проблема, заодно кільця на поршнях можна змінити, вкладиші. Нема нічого гіршого як їздити і знати що на важливих частинах двигуна якись колхоз чи вимушені слюсарні експерименти. Нема кайфу.
Міняти колінвал - геморна справа, це і розточка і вкладиші і балансування, фактично мінікапремонт. Свердлити теж не фонтан, надто сильне навантаження на той болт буде, зірве, шестерня ж силумінова. Я б радив взяти холодну зварку (або будь-який інший наповнювач для компенсації люфту) і на неї посадити нову шестерню. Якщо наповнювач здається поганою ідеєю - виточити насадку на шпонку в шестерні, попередньо знявши злиток з колінвала і передавши його токарю. При закручуванні різьбу змазати фіксатором різьби і мати спокій. Не бачу причин для відкручування. Не розумію навіщо заварювати і зашліфовувати наявну дірку.. Це де такі герої працюють? В нас є навіть розділ для таких
Не знаю в чому може бути причина, вже поміняв другу шестерню колінвала. Сказав майстер, що попередня була погано закручена і розбилась. Хотів би поїхати до толкового майстра, який би встановив діагноз і взагалі хочу грамотно продіагностувати авто... Підкажіть толкового майстра....
таке цілком могло бути але майстер разом з тим мав би тобі сказати чи євиробітка на самому колінвалі.
Виробітка на колінвалі буває але дуже рідко... то якщо хтось кувалдометром попрацював. Якість металу на колінвалі в рази вища ніж на шестерні... так задумано конструкторами...шестерню легше міняти ніж колінвал
крім того ше є фактор якості теперішніх запчастин. Я коли купив нову шестерню, мав нагоду її "приміряти" до нормального не покоцаного коліна. І виявив що вона має мікролюфт, може на якусь 0.1 мм . І тут же поруч валялася стара оригінальна шестерня. Я приставив туди ж її, вона туго і чітко зайшла на своє місце і ніфіга не рухається... Висновок - болт і шестерню намагатися шукати тільки оригінальні.
Продовжимо Днями в гаражі Артема Донецкого із залученням Вітальки Шега були проведені такі роботи : 1. Повний демонтаж торпеди, чистка від пилюки і всякого гавніща всіх повітропроводів, заслонок, радіатора пічки. 2. Наведено порядок із підторпедною проводкою. Всі обірвані та переламані дроти відновлені і переізольовані, непричесана і переплутана проводка акуратно змотана в жмути. 3. Торпеду зібрано із використанням знешумлюючих матеріалів трьох видів. Фотоотчод! Шег освоює камасутру, намагаючись відкрутити гайку, якою торпеда прикручена під лобовим склом зі сторони підкапотного простору Тепер він може проводити курси для гінекологів-початківців Нарешті торпеду витягли з салону Нікому не побажаю побачити свою улюблену машину в такому вигляді: Данєцкий приймає вольове рішення здирати нахер заводську шумку. Шоб я його менше матюкав, він переконує мене, що шумка вже і так не заводська Всі пластикові повітропроводи проклеюються ось таким клейким паралоном Торпеда із середини обклеюється блискучою знешумлюючою і вібропоглинаючою фігньою (офтоп: оригінальні піщалки виявилися фірми NOKIA ) Схожа процедура пророблена над металевими кузовними панелями під торпедою. А на місце заводської шумки (зверху, під лобовим склом) нанесено бітумку Починаємо збирати все до купи. Все що можна обліплюємо всім чим можна Майстер за роботою Останні штрихи В результаті проведених робіт повністю усунуто вібрації, скрипи, дзеренчання та інші сторонні звуки в районі торпеди, набуті протягом 4 років щоденної їзди по вул. Личаківській та Пекарській. Обдув салону став "дихати" вільніше і тихіше. Шум двигуна в салоні стало чути значно менше. Торпеда зафіксована на своєму місці так, ніби приварена. Данєцкій каже, що так туго як він насадив мою торпеду, він не насажував ніодну тьолку Дякую за увагу
Сьогодні придбано і встановлено кермо а-ля VR6-стайл Кермо не лише гарне. За першими відчуттями воно ергономічніше, ніж моє старе. Крім того воно менше десь на 1.5-2 см в діаметрі. Особливо радує ціна, за яку вдалося придбати цей екземпляр - 90 гривень. Кора передавала величезне дякую за цю обновку Андрієві Senia В найближчих планах - обшити цей штурвал шкірою.