Corrado G60 (MARTINI)

Тема у розділі 'Наші авто', створена користувачем MARTINI, 17 лис 2009.

1. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST
    а я стикнувся зі схожим випадком. шансів один на мільйон але вони є )
    відвалився кусок распредвала при запуску прогрітого мотора. складно уявити що могло би статися на високих обертах.
    відразу біля місця облому замітно сліди від кувалдометра. тобто була міні тріщина. яка з часом розрослася і бабахнула.

тому послаблювати торець колінвал рахую ризикованою справою.

Останнє редагування: 9 вер 2010
  2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    шпонка не є окремою деталькою, вона є на самій шестерні, як зазубрина, а на коліні паз під неї. Те що ти кажеш "не сильно розбитий", достатньо для того аби шестерня отримала люфт , що еквівалетний зміщенню ременя на 4-5 зубів. Крім того люфт шестерні ще й призводить до відкручування болта і послаблення цілої конструкції загалом.

Згоден, що тут головне висверлити все правильно. Спершу сверляться дірки на самій шестерні в потрібних місцях. Потім вона одягається на колінвал і вже тоді сверлимо далі. Так чи інакше, гірше не буде. Якшо зіпсується, то будем міняти колінвал, він підходить від любого 1.8

3. kym

kym Аксакал

a 100
    В тім і справа що на шестерні вирізали паз під шпонку.. і саму шпонку підганяли під паз на колінвалі. Через що і потім зняти її була проблема... бо прийшлось той двигун через пару років розбирати

4. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Я б поміняв колінвал. Ну його в пень їздити на стрьомі весь час і акуратно газувати, бо може не витримати. А віджигати як? Як вже збирався міняти двигун, то поміняти колінвал не проблема, заодно кільця на поршнях можна змінити, вкладиші. Нема нічого гіршого як їздити і знати що на важливих частинах двигуна якись колхоз чи вимушені слюсарні експерименти. Нема кайфу.

• Подобається Подобається x 1
  5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Міняти колінвал - геморна справа, це і розточка і вкладиші і балансування, фактично мінікапремонт. Свердлити теж не фонтан, надто сильне навантаження на той болт буде, зірве, шестерня ж силумінова. Я б радив взяти холодну зварку (або будь-який інший наповнювач для компенсації люфту) і на неї посадити нову шестерню. Якщо наповнювач здається поганою ідеєю - виточити насадку на шпонку в шестерні, попередньо знявши злиток з колінвала і передавши його токарю. При закручуванні різьбу змазати фіксатором різьби і мати спокій. Не бачу причин для відкручування.
    Не розумію навіщо заварювати і зашліфовувати наявну дірку..
    Це де такі герої працюють? В нас є навіть розділ для таких :)

6. olko13

olko13 Початківець

VW Passat B4
    Хто з майстрів може таке зробити у Львові?

7. kym

kym Аксакал

a 100
    Що тебе цікавить... поміняти колінвал чи комбінувати з шпонкою...?

8. olko13

olko13 Початківець

VW Passat B4
    Не знаю в чому може бути причина, вже поміняв другу шестерню колінвала. Сказав майстер, що попередня була погано закручена і розбилась. Хотів би поїхати до толкового майстра, який би встановив діагноз і взагалі хочу грамотно продіагностувати авто... Підкажіть толкового майстра....

9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    таке цілком могло бути
    але майстер разом з тим мав би тобі сказати чи євиробітка на самому колінвалі.

10. kym

kym Аксакал

a 100
    Можеш до нас підїхати .... і колінвал подивимося і компютерну діагностику зробимо.

11. kym

kym Аксакал

a 100
    Виробітка на колінвалі буває але дуже рідко... то якщо хтось кувалдометром попрацював. Якість металу на колінвалі в рази вища ніж на шестерні... так задумано конструкторами...шестерню легше міняти ніж колінвал

12. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    крім того ше є фактор якості теперішніх запчастин.
    Я коли купив нову шестерню, мав нагоду її "приміряти" до нормального не покоцаного коліна. І виявив що вона має мікролюфт, може на якусь 0.1 мм . І тут же поруч валялася стара оригінальна шестерня. Я приставив туди ж її, вона туго і чітко зайшла на своє місце і ніфіга не рухається... Висновок - болт і шестерню намагатися шукати тільки оригінальні.

13. kym

kym Аксакал

a 100
    абсолютно вірно ... б/у з машини краща і надійніша ніж нова з магазину. Ми завжди так робимо.

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Продовжимо :)

Днями в гаражі Артема Донецкого із залученням Вітальки Шега були проведені такі роботи :

1. Повний демонтаж торпеди, чистка від пилюки і всякого гавніща всіх повітропроводів, заслонок, радіатора пічки.
    2. Наведено порядок із підторпедною проводкою. Всі обірвані та переламані дроти відновлені і переізольовані, непричесана і переплутана проводка акуратно змотана в жмути.
    3. Торпеду зібрано із використанням знешумлюючих матеріалів трьох видів.

Фотоотчод!

Шег освоює камасутру, намагаючись відкрутити гайку, якою торпеда прикручена під лобовим склом зі сторони підкапотного простору

Тепер він може проводити курси для гінекологів-початківців

Нарешті торпеду витягли з салону

Нікому не побажаю побачити свою улюблену машину в такому вигляді: :)

Данєцкий приймає вольове рішення здирати нахер заводську шумку. Шоб я його менше матюкав, він переконує мене, що шумка вже і так не заводська :)

Всі пластикові повітропроводи проклеюються ось таким клейким паралоном

Торпеда із середини обклеюється блискучою знешумлюючою і вібропоглинаючою фігньою
    (офтоп: оригінальні піщалки виявилися фірми NOKIA :) )

Схожа процедура пророблена над металевими кузовними панелями під торпедою. А на місце заводської шумки (зверху, під лобовим склом) нанесено бітумку

Починаємо збирати все до купи. Все що можна обліплюємо всім чим можна

Майстер за роботою

Останні штрихи

В результаті проведених робіт повністю усунуто вібрації, скрипи, дзеренчання та інші сторонні звуки в районі торпеди, набуті протягом 4 років щоденної їзди по вул. Личаківській та Пекарській. Обдув салону став "дихати" вільніше і тихіше. Шум двигуна в салоні стало чути значно менше. Торпеда зафіксована на своєму місці так, ніби приварена.

Данєцкій каже, що так туго як він насадив мою торпеду, він не насажував ніодну тьолку :)

Дякую за увагу :)

• Подобається Подобається x 2
  15. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Сьогодні придбано і встановлено кермо а-ля VR6-стайл

Кермо не лише гарне. За першими відчуттями воно ергономічніше, ніж моє старе. Крім того воно менше десь на 1.5-2 см в діаметрі.

Особливо радує ціна, за яку вдалося придбати цей екземпляр - 90 гривень. Кора передавала величезне дякую за цю обновку Андрієві Senia

В найближчих планах - обшити цей штурвал шкірою.

• Подобається Подобається x 1
  16. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Насяйніка давольний вася мана!
    Так і є, поки ти по малєнькому ходив ми її приварили)))))))

17. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Гарне кермо, я завше на нього заглядав....

18. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Це кермо обшите шкірою ставили на Country Chrome

19. Senia

Senia Active Member

VW Jetta II 1.8 GX 87" була
    Fiat Doblo 1.3 MJTD 05"
    Радий був допомогти.
    Воно набагато краще виглядає коли стоїть на своєму місці :)

20. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Роки йдуть, живіт росте, кермо зменшується.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)