Допоможіть з мотором!

Тема у розділі 'Флеш', створена користувачем scirocco, 21 чер 2008.

1. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    Відповідь: Допоможіть з мотором!

+1. А то буде, як з тим мусором!!! :-(

2. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....

Ну цього робити, тим паче після судів і того всього я б не радив мінімум 5-7 місяців, тому що сам розумієш, сліди наліцо )))
    Другий елемент - чи це було виявлено при відбиранні машини, чи дещо згодом, якщо ні - тоді мабуть і не варто через суди вирішувати, нічого не дасть, хіба якимось іншим юриличним шляхом зробити велику купу неприємностей (пожежники, санепід, податкова, міліція, на що фантазії вистачить).
    Ну ще варіант, тре тоді чиюсь іншу машину і особу, загнати машину на ремонт, і потім по правильно оформлених документах та виявлених недоліках та купі свідків з клубу тягати по судах, захист прав споживачів і тд, і так пару раз (щоб провчити) але чи то г....о того варте?
    Якщо справді на принцип іде, тоді тре буде бітса да канца, але чи ти зробиш з того сервісу щось людське, чи ти тим щось зміниш - дозволю собі засумніватись. Хіба що майбутні клієнти (якщо такі будуть) на таке більше не попадуться...

З.і А може це все змова двох сірків - помста за примусове розлучення ?? )))

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Паперів жодних не видають, як це роблять на усіх СТО за винятком офіціалів. Але мене знайомий юрист проінформував, що я можу подати на угон машини. І не відкрити кримінальної справи боюся, що не зможуть. Доказати, що моя машина була на СТО не так вже і складно, там однозначно залишились деталі, є свідки (заїзджав туди не один) є телефонні дзвінки ітд. Відповідно, навіть якщо шеф буде відпиратися, йому загрожує стаття за халатність, адже з його СТО було здійснення викрадення. Якщо сума збитків в результаті угону складає ХЗ неоподаткованих мінімумів (1700 грн) це кримінальна відповідальність, що карається терміном від 3 до 5 років. Щодо стану машини - слушно, але туди вона заїхала з іншої СТО, де майстри зможуть надати свідчення про те, що цих поломок не було, вони якраз робили розвал.

Чи той юрист правий?

4. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Стаття 289. Незаконне заволодіння транспортним засобом
    1. Незаконне заволодіння транспортним засобом -
    карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.
    2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинені з проникненням у приміщення чи інше сховище, або якщо вони завдали значної матеріальної шкоди, -
    караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
    3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою або поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або якщо вони завдали великої матеріальної шкоди, -
    караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
    4. Звільняється від кримінальної відповідальності судом особа, яка вперше вчинила дії, передбачені цією статтею (за винятком випадків незаконного заволодіння транспортним засобом із застосуванням насильства до потерпілого чи погрозою застосування такого насильства), але добровільно заявила про це правоохоронним органам, повернула транспортний засіб власнику і повністю відшкодувала завдані збитки.
    П р и м і т к а.
    1. Під незаконним заволодінням транспортним засобом у цій статті слід розуміти вчинене умисно, з будь-якою метою протиправне вилучення будь-яким способом транспортного засобу у власника чи користувача всупереч їх волі.
    2. Відповідно до частини другої цієї статті під повторністю слід розуміти вчинення таких дій особою, яка раніше вчинила незаконне заволодіння транспортним засобом або злочин, передбачений статтями 185, 186, 187, 189-191, 262, 410 цього Кодексу.
    3. Відповідно до частин другої і третьої цієї статті матеріальна шкода визнається значною у разі заподіяння реальних збитків на суму від ста до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а великою - у разі заподіяння реальних збитків на суму понад двісті п'ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
    { Стаття 289 в редакції Закону N 2903-IV ( 2903-15 ) від 22.09.2005; із змінами, внесеними згідно із Законом N 270-VI ( 270-17 ) від 15.04.2008 }
    Незаконне заволодіння ранспортним засобом і завдання збитків майну особи (про шо я тобі писав, і де як раз і має значення сума збитків, =/більше 1700 грн, 10 н.мін) це різні речі. За ч. 2 ст. 289 ККУ також потрібно щоб шкода перевищила 100 н. мін, просто для доведення самого факту незаконного заволодіння і притягнення до відповідальності суманемає значення. В даному випадку можна казати про те, що має місце поєднання незаконного заволодіння транспортним засобом з пошкодженням майна особи, і можна наполягати на порушенні кримінальної справи з подальшим поданням цивільного позову в її ході, до-речі цивільний позов прокуратура має підтримати. Кримінальна справа буде порушена тільки в тому випадку, якшо ПОО встановить, що є склад злочину, інакше буде відмова за ст.6 п.2 КПК України.
    Для того, був склад злочину, потрібно:
    -довести, що автомобіль було залишено на СТО за згодоюпрацівників/власника СТО;
    -дозволу на користування автомобілем ні усного ні письмового не надавалось;
    -винні особи не мали жодного права заволодіти ТЗ, а зробили це умисно всупереч волі власника;
    -винні особи отримали можливість керувати ТЗ і здійснювати рух на ньому;

Коротше кажучи, до відповідальності притягнути їх можна, якшо правильно пояснити ситуацію правоохоронцям, я б радив зразу працівникам прокуратури як адекватним і розумним людям, бо з міліцією спілкуватись безполєзно.

Ше зауваж ч. 4 ст . 289 - якшо винні самі заявлять про даний факт, повернули тобі машину і відшкодують всі збитки (при тому, що такі дії вчинені вперше)-відповідальність не наступить. На цьому наголоси при розмові з власником СТО/винними працівниками і переконуй їх в доцільності відшкодувати по-доброму (в ПОО можуть не повідомляти :)), інакше-запускається описана вище схема.

Хтось писав що силовий метод застосовувати можна не раніше як через півроку-брєд, треба просто робити все грамотно і нічого не афішувати.

• Подобається Подобається x 3
  5. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Дуже гарний допис. Сподіваюся, що Орест скористається твоєю порадою!

6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Сьогодні я розмовляв з шефом СТО він дав слово все відновити, щоправда надалі переконаний, що проблема тільки у колесі, і навіть не диску, не кажучи вже про все решту. Завтра буду просити когось завезти туди машину, аби той "шеф" побачив пошкодження на власні очі.

7. aidsua

aidsua Active Member

VW Scirocco 1.6 WV 75 л.с. 5ст КПП; VW Scirocco 1.8 90 л.с. 5ст КПП

http://www.magnolia-tv.com/news/2008-07-16/zade/

8. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Сьогодні попросив брата завезти туди машину для огляду. З диском питання відкрите. На місці обіцяли відкупити мені колесо а також відремонтувати обвіс. Для цього мусів залишити там машину. На жаль, жодних письмових підстав про це отримати не вдалося. Народ, оскыльки я буду без машини, скажіть мені будь-ласка, хто зможе в суботу зранку (десь 10:00 - 11:00) поїхати зі мною на СТО і забрати звідти машину?

9. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

як шо я буду в місті то наберу ще в пятницю вечером і скажу.
    але то так 50\50.

• Подобається Подобається x 1
  10. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

стопудово можу

11. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Питання вирішилося. Збитки компенсовані, машина в мене. Звичайно, є зауваження, наприклад, криво напаяли кусок обвісу, але це питання компетенції - якщо краще вони не зроблять, то мені від них нічого не варто вимагати. Дякую всім, зокрема Мартіні,я кий мене підкинув до тої не буду казати якої СТО.

12. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

А з двигуном що?

13. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Питання відкрите. Повертаємось до допису №1 :)

14. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Тобто вони нічого з двигуном не зробили, але гроші взяли, та щей машину побили?

15. Mexxxanik

Mexxxanik Active Member

Golf mk1 1,6 EG - був
    Клубна карта:
    000401

Знаю одного моториста в Кооперативі "Ласточка",звати Роман.

Можу спитати чи займеться він тим...

16. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Я теж його знаю, ДОХЦ мотор я б йому не довірив робити. Я б радив до Стаховича їхати, колись біля аеропорту на сервісі він був, тепер не знаю де, контактів його на жаль немаю. Можна пробити в пацанів з G-23. Або до Гая звернутись, він Артура (бувше Юліка) Скірокко робив.

17. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST

На tuning.lviv.ua (юзер з ніком andrew) можна взнати контакти Стаховича (він мені колись давав номер але вже кудась його посіяв).

18. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

а ось і він
    8067 96 21 365
    Петро Стахович

я чув про нього тіки хороші відгуки.

19. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Вони кажуть, що зробили все, що я їм говорив, а це перелік з більш як десяти пунктів. Навіть казали, що робили більше. Але на жаль тиску як і не було так і нема :sad: Не платити за роботу з мотором в мене підстав не було, вони виконали роботу, хоч і безрезультатно. Не виключено, що обманули, зокрема я навіть впевнений, що не мірявся знос маслонасоса або промвалу, але того я не зможу доказати, доки не заміряє нормальний моторист, в якого є не тільки обладнання але і знання всіх допусків.

З іншого боку, підрахувавши збитки і сумарні витрати я розумію, що за ці гроші я міг би взяти відпустку на місяць, накупити все необхідне обладнання, начитатися мудрих книжок, а тоді зробити самому. Дивуюся, чому я цього не зробив дотепер...

20. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Поперше - брак часу. :-( І я скажу не це важливо. Просто ти безмежно довіряєш людям. І думаєш, що вони такіж порядні, як і ти. Але то не так є серед них і такі уроди, як той мусор, що з тобою у ДТП влетів, як ось ці горе-майстри і т.п. Я не призиваю тебе до того, щоб ти перестав довіряти людям. Я тебе просто дуже прошу обережно відноситися до нових контактів, які ремонтують твою машину. Або витримати якийсь час до того моменту, поки ти побачиш, що дюди гарні і їм можно довіряти.

• Подобається Подобається x 2

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)