Давненько я тут нічого не писав. Вчора завдяки Prizrak було придбано шумку капота плюс уточнено який в мене двигун PB. Тепер питання там написано що він споживає 98 бензин так і вказано на кришці бака. Я весь час на ньому катаюсь на 92 лию на GFC. Цікаво що буде якщо я залию 98?
Мого Г2 попередній власник лив 95, і я лию 95. Там вроді карб настроюється чи то момент запалювання залежно від бензину, хай поправлять мене знатоки мат частини... З інжекторами не знаю. Якщо все гуд, наіщо платити більше? Їздь, як їздив.
Якщо буде бензина не та яка призначена для двигуна, то можлива детонація на оборотах вище середніх, ну а згодом, про наслiдкi можливi не подумать, один лиш тiлькi раз i вже пиздець крадеться з своєю усмiшкою хижой. (Л.Подеревлянський, "Гамлєт"). Вопщем детонація на високих оборотах може вбити двигун на раз.
Моя також любить 98 бензин, але якщо знаю що не буду крутити до відсічки то заливаю 95, але якісний, або Пульс. ЗАпаленння в мене налаштоване не по заводськи, на межі детонації для 95 бензи. То якщо по мануалу то 6 градусів випередження запалення, а в мене стоїть 16 градусів. Думаю для повсякденного використання без драгування на кожному світлофорі то можна заливати 95.
подивись як в тебе стоїть датчик детонації то можеш їздити на любому 91-98 копютер сам підлаштує двигун під бензин ...тільки чим нижчий октан тим слабший двигун і більший розхід. Якщо ДД нема то тоді запалення в ручну треба поставити під якийсь бензин і вже їздити тільки на ньому