Як боротися із свавіллям ДАІ?

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Serh, 25 лип 2012.

1. Golf 2

Golf 2 Місцевий

Audi a6 2.5 tdi
    Адміни - це треба перемістити в тему Секс і Фольксваген))) СОРКИ...

2. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Як діяти коли ти правий, домахатися вже немає до чого, але Тебе злосно починають пресувати, що заломають і пришиють "НЕПОКОРУ"?
    Були випадки з певними людьми.

Один раз я блєфанув і сказав: "А ти заламай мене СУ-ка за НЕпокору, а я потім тобі в райвідділі "корачьку" пакажу і попросив викликати наряд. Пацани сіли в машину і умахали, зато я встиг сфоткати номера їх, морди через шибу і час на фотіку зберігся. Правда діло в дєлапраізводства я не пускав, за що жалію :diablo:
    Без відеореєстратора ніяких ричагів доказати немає, що я не бив його і не було ніякої непокори?!

3. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    це статті Конституції, вибачте але незнати елементарного :sad:

нажаль ніодин закон не зобовязує його показувати даний документ але варто завжди акцентувати увагу не це

документи можна предявити а не передавати в руки, якщо дасте документи в руки дайцю він буде вас шантажувати перевірено на власному досвіді

наголошую що він має сказати суть вчиненого правопорушення

припусти вас зупинив даішник і назвав причину зупинки відпрацювання зразу варто спитати яке, і суть скоєнного вами право порушення

4. uanix

uanix Початківець

Passat B5 1999 AHL 01N
    Ребята, (извините, что на русском):

1. С машины выходить вообще не обязательно! Можно "дернуть" капот и сидеть дальше... И сама процедура сверки номеров агрегатов тоже должна проводится при понятых и с составленным протоколом. И к тому-же инспектор должен иметь соответствующий документ, что он технический инспектор....

2. Осмотр авто - это когда гаец просто смотрит на авто.. А досмотр - это уже когда хочет заглянуть в багажник или бардачек... В таком случае он составляет протокол досмотра и приглашает 2 понятых.. и только тогда Вы должны открыть багажник... А вот если он сам в сумках роется - это обыск, и тут уже санкция суда нужна...

3. Если есть юристы - поправьте меня если я не прав... НО:
    Есть один момент - когда гаец пытается мне рассказать что-то... я делаю следующее (при этом не грублю и веду себя спокойно):
    1. не выхожу с машины
    2. напоминаю ему, что у него есть 15 минут или пусть оформит задержание
    3. ни в коем случае не соглашаюсь с тем, что мне вменяют, т.к. за всю мою водительскую жизнь мне ни разу не предъявили правдивого нарушения (то знак 40 и дорожные работы, которые уже год как не ведутся, то чья-то скорость на "фене", то вообще типа "проверка документов" или "Вы громко музыку слушаете")
    4. права в руки даю только в крайнем случае... т.е. почти никогда
    5. напоминаю инспектору, что протокол он выписать может, а вот постанову писать не нужно, т.к. фактически постанова - это приговор. А мне нужна юридическая помошь, т.к. меня в чем-то обвиняют, а я не получил законного права на защиту (вот от этого пункта у гайцев мозг перегружается)...

И все заканчивается фразой "Счастливого пути"

А вообще нужно знать свои права, особенно учитывая беспредел со стороны властей...

5. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була
    прикол у тому, що, на відміну від російської, в українській є слово "огляд" --і замість "осмотр" і замість "досмотр", тому вважатимемо, що "досмотра" не буває. Або "огляд"--стій і обдивляйся або обшук--у рамках відкритої кримінальної справи, тобто зі слідчим, понятими, висуванням звинувачення, ордером і т. д...

у ситуації, описаній у темі на початку радив би:
    1. вимагати довести, що номер перебитий.
    2. вимагати номер керівника підрозділу, або телефон довіри , дзвонити туди при "дайцеві"
    3. попередити, що будеш у суді оскаржувати протокол...
    4. за підозрою у "перебитті" номера забрати машину він не мав права...

6. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    можна детальніше ?

7. uanix

uanix Початківець

Passat B5 1999 AHL 01N
    Инспектор выписывает протокол. И обычно сразу определяет степень вины и выписывает постанову. Т.е. такой себе судья Дрэдд... :) И обвиняет и судит... Но согласно закона я имею право на защиту. А мне такую возможность не предоставили. Т.е. выписав мне постанову инспектор нарушил мои конституционные права.

Когда я об этом написал в ГАИ (когда я хотел оспорить штраф), то в письменном ответе мне написали, что я не просил инспектора о том, чтоб он не выписывал постанову т.к. мне нужна юридическая помощь. Ах так... Теперь я требую это у инспектора...

И получается, что инпектору нужно об этом говорить. И я теперь говорю... и еще говорю, что напишу в протоколе о том, что просил дать мне возможность воспользоваться моим конституционным правом.

А вообще нужно помнить, что человек считается невиновным, пока его вина не доказана... И что мне не нужно доказывать свою невиновность, а наоборот, инспектор должен доказать мою вину. А я имею право на защиту. А с чем инспектор в суд прийдет? С "феном" или со словами "я видел..."?

Вот так как-то... Надеюсь понятно написал...

• Подобається Подобається x 1
  8. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    так, дякую. Досить докладно. головне, що я про це не чув і не знав.
    ну, точніше, чув, але не знав. також друг розповідав, що можна сказати, щоб прислали протокол з постановою по пошті, і що можна "обмежуватись" усним попередженням - отакого взагалі ніколи не зустрічав, що працівник ДАІ зупинив машину і пальчиком махав.

трошки не в тему, але дуже цікавить мене питання:
    чому всі їздять не прищепнуті ? я, до прикладу, прищіпаюсь завжди (не буду впадатись в подробиці моралі, захисту, безпеки і те де), але радше тому, щоб не давати працівникам ДАІ зайвих причин до моєї зупинки.

Тобто іншому народу пофіг, чи в місті можна й не прищіпатись ?

9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    народу пофіг тому що ментам пофіг, вони за це не штрафують

10. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    ага, а я вже купував в ДАІця, смердюх "йолачка" в салон, з надписом "пристебнись". за 51 гривню.

сфоткав би і показав, але Таврія поїхала жити в Київ

11. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Коли запровадили ті зміни в ПДД я в себе виробив звичку пристібатись. Але з часом та звичка зникла бо реально менти до того не домахувались. Ти перший, від кого я чую про подібне :)

[OFF]Зараз леон тирлінькає якщо не пристібнути ремінь, тому звичка знову виробляється :)[/OFF]

12. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Соромно признатися, але я навіть до лісу заїжджаю пристібнута...

В мене німець, то ж матюкається тією своєю паганою німецькою доки не пристібнешся.

Але маю страшну проблему. Або фізіологічні особливості торса, або (прямо скажем) закороткі ноги водія мого авта призводять до того, що ремінь безпеки при найменшому маневрі з"їжджає мені на шию, а в місті, де треба повернути, випередити і об"їхати, реально починає мене душити. І тоді створює таку загрозу життю, що яка на фіг безпека?

:dntknw: :dntknw: :dntknw:

13. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    а він в тебе хіба не регулюється ? мав би регулюватись по висоті, а як ні - то ремінь, пристібають і та частина ременя що йде на стійку - засовується під руку (наче за пазуху). тоді не тисне.

14. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    взагалі дивно...
    боюсь перевіряти, бо страшно не люблю оцього спілкування на дорогах...

п.с. кніпочка оффтоп - цікава штука, боюсь натискати, бо знаю твоє почуття гумору ;)

15. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    І так роблю... І, холєра, тисне! :scratch_one-s_head:

Ремінь регулюється. Перепробувала всі варіанти - результат однаковий.

А я таки натиснула :crazy: Ой, шо там було! :crazy:

16. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    можна поза сідушку прищепити щоб не матюкався гад, та ще й по-німецьки.
    Ну це так як варіант. В жодному разі не рекомендую це робити, особливо на трасі.

17. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Ні, Vova$, так робити не буду, бо, на жаль, бачила не один випадок, в якому люди могли б вижити, якби пристібнулися.
    Але та проблема, яку я описала, не надумана, а дуже реальна. У далекій дорозі, коли я не дуже товчуся на кріслі, сиджу спокійно і пильную дороги, цієї проблеми нема. А в місті це просто жах! Одного разу в мене залишився на шиї такий слід, якби мене душили шворочкою... Можна собі уявити, щоби в той момент у мене був ясний і тверезий розум, щоби оцінити ситуацію на дорозі?
    :dntknw:

18. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    парадокс життя в тому що я бачив випадок коли люди б вижили, якщо б непристібнулия. Хоча це напевно 1 випадок з сотні.

• Подобається Подобається x 1
  19. uanix

uanix Початківець

Passat B5 1999 AHL 01N
    Про ремни:

Не буду обсуждать аспект безопасности - пристегиваться нужно всегда.. Как бы ты хорошо не водил - не ты, так тебя.

Я пристегиваюсь и заставляю пристегиваться пассажиров на трассе или когда очень спешу. А по городу езжу не пристегнутый.. причины неважны...

Когда останавливают гаи и на мой вопрос "причина остановки?" отвечают "Вы не пристегнуты", то с умным видом говорю, что только что отстегнулся.. хотел выйти с машины Вам на встречу, но передумал...

Они обычно вначале опешивают... потом улыбаются и отпускают... Но иногда попадаются особо ретивые и начинают разговор о протоколе... Тогда я им напоминаю, что любое обвинение требует доказательств... и что в протоколе я изложу свое видение ситуации... ну и не забываем сообщить им о том, чтоб не писали постанову.. а когда они в гневе говорят, что сейчас найдут свидетелей, то напоминаем им, что свидетель - это тот, кто что-то видел... и что за подлог и лжесвидетельствование есть статья...

20. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Мені пас безпеки врятував якщо не життя то здоров"я точно, на хвидкості більше 80км/год влупив стовп, я нехотів його лупити і ніхто не чекає що з ним станеться біда, саме тому пристібаюсь завжди і змушую пристібатись пасажирів бо 80грн штрафу це неадекватна вартість життя чи здоров"я. Мені незручно не пристебнутим, інколи по звичці виганяючи авто з гаража прив"язуюсь:). Ми ж купуємо крісла для наших дітей не тому що боїмося штрафіф а тому що нехочемо "ламати" життя своїм дітям, так невже хтось з батьків інвалід це не "поламане" життя!?
    Звідки така впевненість? Таке можливо лише у випадку якщо ремінь недав змоги вибратись з авто, при лобовому ударі якщо непристебнутий - черепно мозгова травма гарантована, тай переломані кістки. Навіть якщо в 10% ремінь шкодить то я краще пристану на 90% які допомагають.
    В свій час розбивався і на мотоциклі, був в шоломі в якому після ДТП образовалась дирка сантиметрів в 3-4 пробита до внутрішньої оббивки, а якби був без шолома та дирка булаб в черепі (шолом ще Радяньський лежить як історія), мав переломи, забитості, рвані рани і т.д. та залишив собі життя (тільки виповнилося 16 років). Зараз маю дружину, дитину а могло цього всього і небути якби батьківське "одягни шолом" "побачу без шолома- заберу мотоцикол" не мали місце.
    P.S пристібатись чи непристібатись справа особиста і дарма Ви вважаєте що на трасі небезпечніше ніж в місті, так швидкості більші але й місця для мавру більше. Я однозначно рекомендую пристібатися, не від ДАЙців а для себе!

• Подобається Подобається x 2

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)