як купити авто на польській реєстрації.

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем red_bull, 23 лип 2009.

1. smartver

smartver Новачок

Chevrolet
    Вже знайшов - Наказ Держмитслужби № 771 від 07.09.2007.
    (5.1. При неможливості виконання зобов'язання, наданого митним органам на здійснення транзиту чи доставляння до місця призначення у встановлений термін з об'єктивних причин (аварія, виведення з ладу, пошкодження транспортного засобу, викрадення, хвороба власника (користувача) транспортного засобу, тощо), власник або уповноважена ним особа до закінчення терміну виконання зобов'язання повинен звернутися з письмовою заявою про продовження терміну виконання зобов'язання із зазначенням причин неможливості доставки транспортного засобу у визначений термін та подати документи, що підтверджують даний факт, до начальника відділу по оформленню транспортних засобів.).

Хто реально цим користується? Чи бувають відмови в продовженні?

2. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    В мене знайомий їздив на гольфі 2 з чеськими номерами. Попав тут в аварію на ньому. Викликав гайців, які і видали йому довідку що авто не в стані виїхати назад. І з цією довідкою він поїхав на митницю. Проблем ніби лишніх не було.

3. Hemp

Hemp Початківець

ROVER 620 SDI
    Проконсультую,поможу з реєстрацією,пропискою,консультації надаю тільки по питаннях 10 дневного вїзду-виїзду,з питаннями "можете зробити так шоб не їздити 3 міцяці незвертайтесь...можу але не буду шоб потім не було проблем ні в Вас і притензій до мене.+ можу пригнати любий апарат на доннора-запчастини,помірні ціни,швивдо і надійно.
    Вибачте за своєрідну рекламу,але мій номер вже тут є і людей 5 в день дзвнить і питає не завжди те все по моїх послугах...
    Буду радий підказати-допомогти реально зацікавленим людям,а не так шоб мозги потріпати.

097-394-392-8 Ігор

4. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    А скільки коштує доставка донора? Цікавить Джета 1990-91 років.
    Тобто я показую в неті машину і ви її приганяєте.

5. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    побажання

Також приєднуюсь до "своєрідних побажань" Hempa. Прохання дзвонити тільки реальним клієнтам,які дійсно згодні їздити кожні 10 днів на кордон. Багато людей дзвонять і хочуть,щоб їм реєстрація із страхівками обійшлась в 100 доларів та,щоб вони їздили по три місяці на Україні.... :D
    Такого не буває, і страхівка там не коштує 100 гривень, і Ви не можите купити страхівку в Україні на польське авто за 200 грн і їздити з цією страхівкою по Європі.....:yahoo:
    Допоможу реально зацікавленим людям,які думають головою. 0967144666 Тарас

6. Hemp

Hemp Початківець

ROVER 620 SDI
    донор

питання вирішується по телефону,просто багато нюансів,залежно звідки гнати машину,вираховується сам розхід,може ви її хочете 50 км від польської границі,а може 100 км від берліну,яж неможу вам ціни так назвати...

7. hondavod

hondavod Новачок

n/a
    дуже зацікавлений...

Доброї пори доби,

Власне ДУЖЕ зацікавлений у покупці авто на польських номерах. Вивчаю дану можливість більше місяця (всі за та проти) ... дуже подобається Audi A6 C5 (2000-2003 років)
    Я не маю ілюзій і чітко розумію, що тепер настали другі часи і реально працюють тільки 1-2 легальні схеми. Чітко розумію, що потрібно буде перетинати кордон кожні 10 діб!

Спасибі Ігорю та Тарасу за контактні телефони (обов’язково зв’яжуся з Вами найближчим часом!).

Збираюся прикупити авто протягом місяця-максимум двох. Думаю до Вас хлопці звернутися за допомогою (оплачуваної)!

Але тривожать деякі загальні питання (конкретні вже поставлю коли дійде ближче до справи). Ось засумнівався чи взагалі підійде мені схема:

1) Я живу поруч з російським кордоном (15-35км). Багато зараз дезінформації та жодної конкретної відповіді.

Питання: Якщо оформити мене співвласником/власником, заїхати в Україну транзитом, чи зможу я перетинати раз на 10 діб російський кордон? (Замість україно-польського)

Багато хто говорить "ТАК зможеш, але раз на 2 місяці зобов'язаний польський кордон перетнути".

2) Новий МКУ не запровадили (ПОКИ,ЩО!) Заветувал президент (як не дивно))!

Питання: чи можна виїзд/в'їзд робити через один і той же пункт пропуску? Чи потрібно через різні? (Через 1 виїхав (до Росії наприклад), через 30-60 хвилин через 2-й заїхав) ... якщо звичайно є 2 пропускних пункта на короткій відстані, то й питання відпадає ... у мене такого немає тому і цікавлюся.

В новій редакціі МКУ було прописано, якщо через один і той же то 5 днів начебто тільки дається (замість 10-ти) ... а в діючому ніби як немає такого ... виправте якщо не правий!

3) Юридично митники та/або ДАІ/КОБРИ та інші не хороші структури :) мають підстави накласти штраф/конфіскувати авто, якщо я БУДУ дотримуватися правила "10 днів"?

Всі питання адресовані впершу чергу Ігорю й Тарасу! Упевнений, що цікавлять вони не тільки мене. Особисто у мене є багато друзів/знайомих з міст прикордонних конкретно з Росією ... і МИ також хочемо їздити на якісних машинах) а не на ТАЗах та ЛАНОСах (якщо звичайно це можливо!)
    Може хтось вже зіткнувся з моею ситуаціею, будь-ласка прокоментуйте! Не масово, але часто бачу в себе на вилицях авто на польских номерах, за кермом точно не поляки)

Дякую, що прочитали купу букв.

P.S. Вибачаюсь за суржик та можливі помилки.

Останнє редагування: 21 січ 2012
  8. Hemp

Hemp Початківець

ROVER 620 SDI
    1)конкретно сказати не можу,походу можеш і через російський,так як проблема полягає в тому шоб машина виїхала з ЮА,так як полякам поф де та машина,але то тільки домисли...думаю краще би було через польський...
    2)якшо випустять через російський то і через нього мають впустити)
    3)НІ.звичайно якшо ти де порушиш ПДР ))

9. Hemp

Hemp Початківець

ROVER 620 SDI

появились знайомства шо можуть спростити перетин кордону до 1 разу на рік(обовязково)при необмеженому часі(тобто в роках) припустим купив машину,заплатив,раз перетнув за рік ше раз,за рік ше раз і хоть так 10 років але платиш 1 раз...схема нелегального характеру,але реальна з гарантіями,ціна 1000 зелених...

10. hondavod

hondavod Новачок

n/a

В тому і річь, що не можу ні як дізнатися про російський кордон...

Польський я ніяк не зможу перетинати кожні 10 днів.

можете написати в приват детальніше? Спасибі

11. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    це вже не вигідно тоді стає. тачка 4 тис. + допомога в купівлі 1 тис. + страховки і переоформлення 500 баксів(хз мо більше) + скажемо 3 роки*1 тис = 8,5 тис. за 9 в нас валом.

12. Hemp

Hemp Початківець

ROVER 620 SDI
    читай уважніше,по твоїх підрахунках виходить не 8500) а 5500 я написав,шо платиш раз на 10 років...тобто не треба платити кожного року...

та и взагалі,я нікого на таке не підписую,просто сказав шо є можливість,а діло кожного шо робити:morning1:

• Подобається Подобається x 1
  13. kym

kym Аксакал

a 100
    Виглядає на аферу.... Закон може уже на другий рік помінятись і гаїшники польські і німецькі номери будуть вагонами лапати.... Те що в найближчі 2-3-роки влада поміняється то теж майже не викликає сумніву, а відповідно всі ці схеми розваляться як карточний домик.

14. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    перепрошую...
    хмм а в чому тоді загвоздка. просто якраз активно дізнаюся про всі нюнси з купівлею на польських номерах. поки бачу купу напрягу і мало вигод хіба те що не їздила по Львові, але може бути польський утопельник.. забагато ризику поки як на економію в 2-3 тис.

15. vovagavr

vovagavr Новачок

Volkswagen Passat 1.9 D
    Привіт Я живу біля Польського та Білоруського кордонів, маю авто на польській реєстрації і регулярно перетинаю то один, то інший кордон, Їду куди сам хочу, і в наших митників впринципі притензій не має, а Польськім чи білоруським одинаково які у мене номера, хоть Молдавські, аби документи були в порядку...
    А що до зменшення терміну "через один пункт пропуску" з 10 на 5 днів, це мало бути, але Янукович наклав Вето на новий митний кодекс і запропунував ввести його в дію з 1 січня 2013р. і то якщо все добре буде...

16. JarekUA

JarekUA Новачок

VW Sharan 1.9 TDII
    Вітаю форумчани!

Цікавить одне питання. Якщо я наприклад поїду куплю авто в Польщі і домовлюсь за те щоб мене вписали співвласником то заміна техпаспорту довго триває? Я так зрозумів зразу видають тимчасовий з яким неможливо буде виїхати в Україну тож прийдеться залишати авто в польщі на тиждень-два і потім вже приїхати забрати постійній техпаспорт і вже виїзжати в Україну? Дякую за відповідь!

17. StalloneUA

StalloneUA Початківець

Volkswagen Golf 2
    Так, видають так званий "м'який" техпаспорт. Новий я забрав через 15 днів.
    Ну, офіційно - неможливо. Але ще пів року тому все вирішувалось з допомогою Шевченка :D Як зараз - не знаю, думаю, не сильно щось змінилось :)

18. JarekUA

JarekUA Новачок

VW Sharan 1.9 TDII
    Дякую за швидку відповідь! :) Ну якщо нашим то так можливо. Просто думав поляки не випустять на тимчасовому,а з ними за 100 грн не порішаєш.Взагалі пшеки не беруть взяток,хіба десь рідко,хз

19. StalloneUA

StalloneUA Початківець

Volkswagen Golf 2
    Та полякам абсолютно всеодно, на якому техпаспорті виїжджаєш, і чи приїде назад та машина - також. В них логіка така: чим більше металолому виїде з країни, тим краще :)

20. JarekUA

JarekUA Новачок

VW Sharan 1.9 TDII
    а яку границю саме краще перетинати з таким ділом?шегині,краківець чи рава руська?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)