як купити авто на польській реєстрації.

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем red_bull, 23 лип 2009.

1. aviso

aviso Новачок

2101
    контакти перевірених людей

теж цікавлять контакти перевірених людей які можуть зробити авто на польській реєстрації

2. tarania1985

tarania1985 Новачок

VW Sharan 1.9TDI
    Привіт. Маю поляків в Устриках які все роблять. За постановку на облік на себе беруть 350 злотих. Кого цікавить звоніть поможу. 0973481842

3. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Допоможу пригнати та зареєструвати авто в Польщі на співвласника, від Вас потрібно марка авто яке ви хочите,гроші на авто та закордонний паспорт з хотя-би одноразовою візою в Польщу. 0967144666

4. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Справді? Швидко Ти! Успіхів! :)

5. smartver

smartver Новачок

Chevrolet
    Доброго всім часу доби!
    Зрозуміло те, що "...громадяни України, які перебувають на тимчасовому консульському обліку у консульській установі України, у разі відвідання України мають право тимчасово під зобов'язання про зворотнє вивезення ввезти один власний транспортний засіб ... на строк, що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року, без сплати ввізного мита та інших податків (зборів), передбачених законодавством при ввезенні автомобілів" (ст.11 ЗУ " Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України").

Але в мене є запитання, в першу чергу до Geremy, та ін., хто зможе достовірно відповісти (без здогадок): де відзначається на якому авто відбувається в'їзд? Які документи заповнюються? Чи вносяться дані до якоїсь єдиної бази даних (реєстру) митниці?

Тобто, як під час повторного в"їзду визначається, що цей ТЗ вже перебував в Україні N днів?

п.с. Вибачте новачку пол-укр., якщо питання дилетантські :dntknw: :)

6. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    При в'їзді на Україну митник вносить в базу дані про авто,яке в'їжджає в Україну і людину яка на ньому в'їжджає. Головне не провтикати 10 днів, в протилежному випадку доведеться давати митнику 200-300 грн., а мулька з 60-ти денним перебуванням,то це тільки 60 днів в році (згідно закону), і якщо ви думаєте,що митнику розкажите,що то не раз в році і він не правий - то не надійтесь.Він з вас стільки візьме,що не буде вигідно їхати(але звичайно все залежить від митника). А що 10 днів можна кататись все життя і те,що кажуть "чув введуть податок" - це брєд, саме більше,що можуть ввести - це плата за дороги у вигляді "Ровінєток", так як в деяких країнах Європи( але там переважно платять грузові авто), з другої сторони - ДЕ НА УКРАЇНІ Є ДОРОГИ ЗА ЯКІ МОЖНА БУЛО Б ПЛАТИТИ - ЦЕ ТІЛЬКИ НАПРЯМКИ З ЯМАМИ. Ви ж в польщі платите податок за дороги у вигляді щорічної страхівки і ніхто вас не заставить платити в Україні за авто яке зареєстроване в Польщі, бо коли ви кожні десять днів в'їжджаєте на Україну це рахується як транзин і ви берете на себе обов'язок виїхати на цьому ж авто на протязі 10 днів, в протилежному випадку штраф 8500- 17000 грн., або 200-300 грн. митнику на каву.
    Сам маю вже третє авто на Польській реєстрації і ніяких проблем,покатався пів року продав і купляєш друге.
    Якщо є бажання можу допомогти купити авто в Польщі і зареєструвати вас як співвласника.0967144666

7. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411
    А куда ты его продаеш???Где именно в Польше или ...??? А продаеш сам или какой-то поляк????

8. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Подаю оголошення на польських та українських сайтах.Усі попередні мої авто купляли українці і я допомагав їм їх реєструвати в Польщі,авто продавав за таку ціну,щоб приблизно відбити гроші які потратив на це авто.З таким самим успіхом авто можна здати в польський автокоміс ( там де продають вживані авто),звичайно там дадуть менше, ніж ви заплатили за авто, на пару сотень доларів, але за то Ви пів,рік чи два роки їздите за смішні гроші на нормальному авто, а не на ТАЗіках за 4000 доларів.За такі гроші в Польщі можна знайти БМВ 520 в кузові Е39 1996 року в підуставшому стані , але... за то БМВ, а для декого авто БМВ це мрія всього його життя.
    А якщо вже зовсім туго,то можна здати авто в нас на щрот, домовившись перед тим на границі,щоб зробили виїзд авто.

Я скажу Вам таке:"Якщо є можливість виїжджати на кордон кожні 10 днів, то не думайте, а купляйте авто в Польщі і їздіть на здоровя, я сам так роблю".

9. taras 1988

taras 1988 Новачок

Volkswagen GOLF-3
    Їздити 60 днів,можна протягом 1-го року,можна виїжати і знов на 60 днів заїжати!!!Але це стосується тільки для нерезедентів!!!А то ,що митник тебе не писте,то це дуже просто вирішується дось вчипити камеру!!!

10. taras 1988

taras 1988 Новачок

Volkswagen GOLF-3
    Відповідно до статті 11 Закону тимчасове ввезення транспортних засобів дозволяється громадянам-нерезидентам для власних потреб терміном до одного року. Цей термін може бути продовжено Державною митною службою України або уповноваженими Державною митною службою України митними органами з урахуванням гуманітарної, наукової, господарської та інших видів діяльності громадян, які ввезли такі транспортні засоби.

Транспортні засоби за кодами 8701, 8702, 8703, 8704, 8705 Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі – УКТЗЕД), тимчасово ввезені громадянами-нерезидентами на митну територію України для власного користування на термін, що перевищує два місяці, підлягають реєстрації в органах Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України, крім випадків, визначених Кабінетом Міністрів України.

Транспортні засоби за кодами 87.01, 87.02, 87.03, 87.04, 87.05 УКТЗЕД, тимчасово ввезені під зобов’язання про зворотне вивезення, не можуть бути розкомплектовані на запасні частини, передані у володіння або користування іншим особам. Такі транспортні засоби можуть бути оформлені для постійного користування після сплати відповідних податків та зборів, передбачених законодавством при ввезенні транспортних засобів для вільного використання.

Отже, законодавством України не встановлено можливості передачі транспортного засобу, тимчасово ввезеного на митну територію України, іншим особам, у тому числі й нерезидентам (у будь-який період такого ввезення, враховуючи і перші два місяці).

Передача у володіння або користування транспортним засобом іншим особам є правопорушенням, передбаченим статтею 336 Митного кодексу України, і тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію цих товарів, транспортних засобів, а на посадових осіб підприємств - у розмірі від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію цих товарів, транспортних засобів.

11. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    оце хтось на практиці використовує? на який максимальний термін? і які податки повинні платитися хтось дивився?

12. Dantes

Dantes Active Member

Golf 2 GTI 1.8 PF 107 HP
    Хтось щось може сказати на рахунок такого варіанту коли ставиться машина на фірму ( існують дві фірми, В євросоюзі і в Україні спільне підприємство) і мене роблять працівником в такому випадку потрібно їздити раз в рік..

це взагалі реально?

зустрів знайомого говорив що може зробити мені таке..

13. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Спитай в знайомого скільки такі його послуги коштують.

14. taras 1988

taras 1988 Новачок

Volkswagen GOLF-3
    Хто знає скільки в польщі коштує мельдунек(прописка)?

15. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Під оплатою податків розуміється - повне розмитнення авто. А коли вже розмитнив, то термін перебування авто на Україні - поки не зігниє.:yes:

16. tarasic

tarasic Початківець

Ракета
    Приблизно поляк бере 300-400 злотих, але це все залежить від поляка який реєструє авто.

17. StalloneUA

StalloneUA Початківець

Volkswagen Golf 2
    Реально, але дорого.

На скільки я знаю, як співвласника Вас можуть записати і без прописки. Знайомий ніде не прописувався, і все було добре.

18. taras 1988

taras 1988 Новачок

Volkswagen GOLF-3
    Мене цікавить тільки прописка!!!Я машину хочу на себе оформляти!!!!

19. IHOR ВС2552АМ

IHOR ВС2552АМ Новачок

ваз
    доброї пори доби

20. IHOR ВС2552АМ

IHOR ВС2552АМ Новачок

ваз
    доброї пори доби. може хтось може прокоментувати те що з нового року набувають дії зміни до митного кодексу. де у статті 399 п.10 вказано

10.При ввезенні (пересиланні) на митну територію України громадянами звільняються від оподаткування митними платежами:
    1) особисті речі, визначені у статті 395 цього Кодексу;
    2) культурні цінності за кодами 9701 10 00 00, 9701 90 00 00, 9702 00 00 00, 9703 00 00 00, 9704 00 00 00, 9705 00 00 00, 9706 00 00 00 згідно з УКТЗЕД, виготовлені 50 і більше років тому;
    3) товари, призначені для забезпечення звичайних повсякденних потреб громадянина та початкового облаштування, що ввозяться (пересилаються) громадянами у зв’язку з переселенням на постійне місце проживання в Україну протягом шести місяців з дати видачі документа, що підтверджує право громадянина на постійне проживання в Україні, за умови документального підтвердження того, що до дати видачі цього документа громадянин проживав на території країни, з якої він прибув, не менше трьох років:
    а) товари, призначені для забезпечення звичайних повсякденних потреб громадянина та початкового облаштування (крім товарів, що класифікуються за товарною позицією 8802 або одним із кодів 8903 91 99 00, 8903 92 99 00, 8903 99 99 00 згідно з УКТЗЕД);

б) транспортні засоби особистого користування, що класифікуються в одній із товарних позицій 8702, 8703, 8711 згідно з УКТЗЕД (в кількості однієї одиниці на кожного громадянина, який досяг 18-річного віку), за умови документального підтвердження того, що до дати видачі документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні, громадянин був власником (або співвласником) такого транспортного засобу не менше одного року, а транспортний засіб перебував за ним на постійному обліку (реєстрації) у відповідних реєстраційних органах країни постійного місця попереднього проживання громадянина не менше одного року, якщо даний транспортний засіб підлягає реєстрації в цій країні...

оцей пункт "б)" я розумію так:
    щоб мені вїхати на територію України на авто з пол. номерами мені потрібно бути власником або співвласником цього авто не менше 1-го року. тобто шоб вільно їздити на авто на пол. номерах в Україні потрібно щоб це авто знаходилось 1 рік на території Польщі з моменту покупки. швидше не впустять

може хтось знає якісь нюанси

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)