Як ми їздимо

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Чортопхай, 21 вер 2011.

1. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    +100, рагулів море, особливо таксистів на Ланосах (нікого не хочу образити).
    Одні фар не включають взагалі, машина сіра, або синя, і дощ...
    Інші сигналять як дибіли, в спину, я ровером їхав в гараж, а він не міг обігнати, бо зустрічна їхала, бачите, 2 секунди почекати впадло, зла не хватає... Хоча я по житті людина дуже врівноважена...

2. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Не треба про Ланоси. Не треба про старих водіїв. Це все залежить від людини. Ось реальний приклад, як було зі мною в суботу. Біля оперного утворився серйозний корок - маршрутка з середньої полоси на повороті перед оперним зрізала якусь білу машину так, що конкретно притисла її до бордюра. Для чого маршруткам (не лише цій) повертати наліво на ліву ж полосу з правої полоси, я не знаю. Вони ж все одно потім направо повертають, та ще й пасажирів висаджують біля оперного. Ну фіг з ними, з маршрутчиками - про них якось окремо поговоримо. Хоча якби їм забрали оце "на карман" щодня по 150-300 грн., їздили б вони всі дуже і дуже акуратно, бо перестали б на себе працювати на чужих машинах.

Постояли всі з 15-20 хвилин, ну та й вирішили якось вирулювати. Якимось чином поїхав той ряд, що офіційно наліво по знаку так сказати. В цьому ряді я і стояв. А цей ряд, що має по знаку їхати прямо, ну але через ремонт центру також повертає наліво, але по другій полосі, почав нагліти. Ну одного я пропустив, ну таксиста, ну крутелика, а ззаду сигналять, що коні. І тут, що заділо за живе, пацан на фольксвагені, що на фото, бере і зрізає мені дорогу і нагло просувається. Відкрив я вікно і кажу що ж ти, волосатик, позоришся так, а він: "мені треба їхати" і "не погрожуйте". Я навіть не встиг нічого такого сказати йому, навіть монтіровку у вікно не встиг кинути. Автохам. І молодий. Ну що тут казати...

Так що не ланоси і не старші люди, які за рулем з радянських часів, позорять і рідну марку, і всі інші поняття - а рагулі. Лише єдине правило, яке прийшло ще з давніх часів, до таких козлобаранів діє - правило трьох Д. Хто не чув, напишу: "Дай Дорогу Дурню!"

Зробив фото, запитаю у потрібних "знайомих", хто це такий "навчений" так позориться і де він права отримував. Може приїду в гості, поговоримо про деякі тонкощі ПДР :) Якщо впізнаєте свого знайомого, передайте йому привіт, нехай чекає в гості. А висновок з того всього я зробив один - дураку дорогу дай, але і вчити козлів не забувай. Бо інакше неясно коли поїду я, якщо всіх дураків пропускати перед собою.

ВС 5018 СІ, хто погано бачить.

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Складно тебе зрозуміти, судячи із тексту "волосатиком" назвав його ти, і тепер, наскільки розумію, навпаки, в гості мав би їхати він до тебе?

4. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Та це я тут його вже так назвав. Просто я побачив, що нагло лізе фольксваген, рідна марка, от і питаю його куди так поспішаєш, навіщо так нагліти кажу, чи може йому треба їхати, а мені ні, а воно бидло хамське шо шо мені треба їхати. Я кажу а мені не треба?, тим більше не я його зрізаю, а він мене, а він не треба мені погрожувати. Це нормальна культура спілкування?

Наступного разу ще й на відео запишу і монтіровку у вікно точно кину, нехай лише попадеться десь ще раз. Молоде ненавчене хамло. Купив права, купив машину і думає все можна? Нехай приїзжає в гості, мені все рівно, де його дупу вчити ПДРам :)

А загалом, культура їзди у львівських корках взагалі вже ніяка. Ну не можеш проїхати на зелене, то навіщо перекривати перехрестя? Не розумію я цього. Або сигналити у спину. Та той, хто спереду, краще бачить, чи можна виїзжати на перехрестя чи ні. То коли вже культура прийде у ряди львівських водіїв? Може коли вже ті маршрутчики-шарашчики підуть геть? Чи що має статися, щоб була культура?

5. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    То справа не одного року і, можливо, не одного покоління водіїв.
    Як то кажуть:повинен померти останній водій, який так їздить.

6. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Так сі стало, що мій Течик нині робив за "швидку". Розказувати можна довго, але висновок один: якби ми кожного дня дотримувалися правил, поважали один одного на дорозі, то, можливо, якби побачили на дорозі буса на аварійках, який моргає дальнім світлом і сигналить, то, може би зрозуміли, що йому таки припекло...
    А так... Ми собі їдемо в корку і нам по фіг, чого вона так репенить на цілу Городоцьку. Ми пильнуємо середини дороги, як власної незалежности, і ще навіть можемо вибрані пальці в вікно показати тій, що так там зізаду проситься пропустити...
    Але для справедливости мушу сказати, що на мості в районі Першого хлібозаводу (в найвужчому місці) просто нагло виїхала на зустрічну, а цілий зустрічний ряд зупинився, і ті, хто міг, навіть з"їжджали на узбіччя, щоби мене пропустити.

7. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    а ш о тебе так вкурвило ,що ти пішла на такі дії?

8. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    так ніби написано, що людину в лікарню везла...

9. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    Nick Wolf, вважаю що ти даремно так нервуєшся, та щей погрожуєш монтіровкою.
    таке питання до тебе маю: біля світлофора стоїть жигулик, ти за ним, на світлофорі червоне. Загорається зелене але перехрестя ще зайняте (візьмем до прикладу те саме перехрестя що ти зазнимкував), твої дії ?

чому у нас прийнято сигналити вже на жовте ? чому я маю їхати на жовте, якщо комусь ззаду так припікає ?

чому увікнувши лівий поворот, пропускає тільки одна з десяти машин ?

от справді, якщо мене не пустить в такій ситуації одна, дві, п'ять машин - то нагло пхатимусь, бо стояти вічно і чекати водія який таки пустить - не хочу.

10. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Бо Ти не знаєш, що таке наносекунда. А наносекунда - це проміжок часу, який минає між моментом загоряння зеленого світла світлофора і сигналом клаксона з авта, що стоїть за Тобою. Відпружся і спробуй отримати задоволення на наших дорогах )))
    Це складно! Але немає нічого неможливого!

• Подобається Подобається x 1
  11. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    та отримую.. іноді тішусь що у мене клаксон не працює - бо приїздив би кожен день з захрипшим клаксоном ))))

п.с. містер Вовчик, мені не зручно тобі нагадувати, але курчамама

12. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Зроби! Він колись може врятувати комусь життя! 2 дні їздив з несправним - дуже незручно. Зимою бабка в селі плавно брала від правого бордюру до лівого не оглянувшись - а там ожеледь, ледь обїхав її... так би бібікнув і все! Сигнал то сила, але не тре ним зловживати. Я свій раз в півроку в гаражі перевіряю чи працює, бо на дорозі нема потреби, але як буде - без нього ніяк!

13. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Був випадок, коли один знайомий собі стояв - нікого не чіпав, а один ваділа газєлі вантажної давав взад... а клаксон то в знайомого непрацював - ітого: ремонт на енну кількість вічномертвих президентів, а ваділа газелі поїхав, навіть не дізнавшись що скоїв (та й як повідомиш - сигнала то нема ).

14. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    та от хотів зробити. містер Вовчик пообіцяв з вольво круту цяцьку підкинути і пропав :)

15. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    По перше, я то тут до чого, ти б ще згадав, коли баба дівкою була. Але раз згадав...

Ти ж подивися спочатку уважно, що це за перехрестя. Це біля оперного, де лише одна полоса вліво. Чого лізти вліво з правої полоси, по якій можна їхати лише прямо згідно знаків і розмітки? Чого? Шкода я тоді фото не зробив, чому там була пробка. Якийсь маршрутчик так само з правої полоси ліз вліво і притис опелька до того бордюру, що там височенький. Ось і утворився корок. Але суть - навіщо пхатися, всі ж їдуть нормально по полосі, яка для цього призначена! Але не, завжди знайдуться двоє з 20, які хитрожопі, які повинні пролізти, порушуючи всі правила, норми моралі та звичайної черги, створюючи нові аварійні ситуації та збільшуючи і так великі корки.

Ось хто їздить від оперного по Чорновола вниз, то всі знають, що права полоса перед світлофором біля готелю Львів майже завжди вільніша за ліву. Бо вона закінчується зупинкою маршруток. Всі чемно їдуть в ліву полосу і чекають зелене світло. Але кожного разу знайдеться два пі%раса, які з правої полоси починають лізти в ліву вже на світлофорі, бо, бачте, там зайнято, там маршрутки зупинилися. Ну тобі конче швидше за всіх треба чи що? Чи ти кращий за інших? Чим?

А люди, які в лівій полосі, вони не люди? Вони через таких бидляків чекають на другий, а то і третій зелений сигнал. Чекають, а що робити? Не кожен такий наглий, і лише завдяки їм в нас ще не вакханалія на дорогах.

Перехрестя зайняте, ти сам відповів на своє питання. Я навіть приклад приводив колись, що в одесі які великі перехрестя, але ніхто не поїде на зелене, якщо бачить, що перекриє перехрестя. Ти мене з кимось, мабуть, сплутав. Ти сам то як чиниш? Лізеш мабуть на перехрестя, бо тобі зелене?

Я, до прикладу, не обганяю твій жигулік. А ось цей патлахатий вирішив, що в нього найдовше волосся в світі і поліз і поперед мене, і поперед жигуліка (там стояла інша марка машини, і так само чекала звільнення перехрестя, але це суті не міняє, особливо для патлаханя). Мене це і возмутило, і я маю право на це, як і на пункт ПДР, де чітко написано, що по замовченню очікується, що всі учасники руху виконують ПДР. Я виконую ПДР, а він? Ти вважаєш, що він виконує?

На жовте їхати не можна, це питання не до мене, я таким не займаюся, а коли хтось мене таким чином хоче прискорити, то я стартую на зелене трохи довго.

Тому що немає чого лізти. Я коли бачу, що водій чемний і просто так сталося, що він там справа застряг, я завжди пропущу. Але не коли це бидло лізе чим пошвидше. І взагалі, я написав все вище. Чому я на тому місці встаю в ліву полосу? Бо знаю, що ліва полоса вільна за світлофором, а права закінчується зупиненими маршрутками. То навіщо спочатку вставати в праву полосу, а потім починати нервувати, що ніхто не пропускає, а потім ще й порушувати, як в цитаті нижче.

Питання до КІТ! Навіщо таке робиш? Невже важко передбачити ситуацію. Якщо важко, нехай, знайдеться обов'язково такий, який тебе зрозуміє. Але коли з дня на день ти там їздиш і постійно в праву полосу і постійно лізеш в ліву, бо тобі зелене, це як? Хочеш в ДТП чи що? Я пропущу, Вася Пупкін пропустить, але є ті, які ніколи не пропустять, або елементарно не побачать. До біди багато не треба!

16. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    власне це стосувалось всяких бічних вуличок і те.де. Я в правому ряді буваю тільки тоді. коли звідкись виїжжаю, або пропускаю "швидші ракети" в яких обмеження в місті немає. бо правий ряд, як правило, з ямами.

ні, власне чекаю. бо нема чого пхатись і закривати перехрестя.

можу до цього всього додати тільки золоті слова однієї хорошої людини : "проти системи не попреш"

гарного дня. користуйтесь ПДР. вони прописані кров*ю

17. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Нині у Львові трапилася мені сцена - навіть не знаю, як оцінити.
    З"їжджаю з Любінської в... (сорки, совєцькі назви вулиць сидять в голові - гартованим залізом не випариш), одним словом, в ту вулицю, що зараз після перетину з Кульпарківською буде провадити до вул. Бандери. Я стою в лівому ряду, а в правому - маршрутка (жовта така стайня на колесах, № 4482). Загорівся червоний, а той водій ніби стояв, а тоді рушив і їде на червоний. Я йому легенько сигнальнула (різне, думаю, буває - хтось гроші передавав за проїзд чи що). А він то гальманув, то рушив... І таки проїхав на червоне. Тут світлофор переключився, я його догнала і жестом питаю, чи в нього все в порядку з тим місцем, яким зазвичай думають і приймають рішення. Зупинилася я на наступному світлофорі (перетин з Кульпарківською), а він об"їжджає мене зліва, бо повертає в Кульпарківську, і церемонно їде на червоний...
    Розумію, що він хотів довести бабі за кермом сусіднього буса, що в нього великий (сорки, хлопці!), але що завинило тих два десятки людей, яких він віз?

• Подобається Подобається x 1
  18. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    а ти краще звернись в даі і на гарячу лінію міста. час і номер маршрутки маєш, сама є свідком. покажеш тому чуваку в кого є ....

19. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    таким тільки по чурбану двинути тоді дойде

20. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Знаєш, а мені якраз не розходиться, в кого що є... Просто уявила собі, що в тій маршрутці могла їхати моя рідна, близька або просто знаойма людина, яка нічого тому бидлу за кермом не винна...

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)