По моєму, пункт вигадали саме ті олені, які переконані, що їх мають пропускати з лівого ряду sent from my Galaxy SIII
всмислі пропускати ? заїхав у внутрішнє кільце після 2/4 перестроївся і на 3/4 виїхав. а як інакше ? інший варіант по якому їздять всі - це з внутрішнього ряду виїжжати у ліву смугу руху. п.с. а в якості бонусу можемо підняти тему про три-рядні кільця (Кульпарківська - В.Великого) і ше потриндіти
Сорки, але для мене це - вільна інтерпретація. Хотілось би побачити конкретний пункт ПДР. А такого нема! Інша справа. Якщо я ще якось можу проковтнути "необхідність" вмикання лівого поворотника при в"їзді на кільце, то ось рухатися по головній дорозі (кільце) з ввімкненим лівим поворотом - це злочин! Поясню свою думку. У поляків (до прикладу) є така засада: не вмикати світлову сигналізацію (повороти), якщо вона може ввести в оману інших учасників руху. Так, я не розумію, навіщо вмикати лівий поворот при в"їзді на кільце, якщо, стоячи в конкретній смузі руху перед самим кільцем водій НЕ МАЄ можливости іншого маневру, як тільки в"їхати на те кляте кільце! То навіщо вмикати поворотник? Ще гірше - їхати зі ввімкненим лівим поворотом по кільцю (у Львівській області значить - по головній дорозі!). А якщо хтось за тобою хоче перелаштуватися в лівий ряд? Він думатиме, що Ти також перелаштовуєшся! А це значить, що ти створив аварійну ситуацію! Натомість обов"язково треба вмикати правий поворот, якщо ти з"їжджаєш з кільця, бо цим сигналізуєш намір виїхати з головної дороги на другорядну.
Увімкнений поворот робить тебе більш видимим на дорозі. Чим краще тебе видно, тим менша ймовірність, що в тебе в"їдуть. Тому краще увімкнути
MARTINI, не переконав. Надалі не розумію, якого дідька їхати по головній дорозі з увімкненим поворотом, якщо ти нікуди не збираєшся повертати. До слова, якщо ще й на кільці погана видимість, значить діло - труба!
Тим ти показуєш, що ти не з'їжджаєш з кільця, а продовжуєш рух по ньому, а от коли їдуть нехороші люди без повороту взагалі ніякого, тоді ти стоїш на в'їзді на кільце і думаєш куди ж він їде, чому не показує куди він рухається поворотом (ну і звісно матів парочку в його сторону зазвичай хочеться сказати). Для цього і придумали повороти, щоб показувати іншим в першу чергу, куди ви рухаєтеся.
Як я описував в темі про правила і проїзд кільця, то... у нас в правилах є один лише пункт який каже пропускати авто справа - ПРИ ОДНОЧАСНОМУ МАНЕВРІ ПЕРЕСТРОЮВАННЯ! Тобто якщо ти на зовнішньому кільці не ввімкнеш лівий поворот то ... ти зобовязана пропустити машину зліва, бо це буде не ОДНОЧАСНИМ маневром, ось так.
Поворот вмикається для сигналізації іншим учасникам руху про твій намір зробити маневр (змінити смугу руху, здійснити поворот, розворот, обгін, об"їзд і таке інше). А коли їдеться головною дорогою і не мається наміру робити жодного маневру, тоді ввімкнений поворот вводить в оману інших учасників руху і створює аварійну ситуацію на дорозі.
пані Чортопхай, все таки, якось впененіше виїжати на кільце, коли бачиш, що у водія блимає лівий поворот - тоді чітко бачиш, що в нього наміру виїхати з кільця немає.. а коли летить без поворотів, та ще і вилітає з кільця без них - ой яка біда може бути... ще і досі памятаю, як інструктор вчив - виїзд на клільце - лівий поворот включити, він і так не виключається, зїзд - правий... і буде всім щастя.
Більше часу проводжу за кордоном аніж тут. Практично ніхто (Німеччина, Франція, Голандія, Італія) не вмикає лівого повороту при в"їзді на кільце, а от при виїзді завжди. Я й сам не бачу змісту у ввімкненні лівого повороту : Неизвестно:
camarados! Хлопці, доки ми їздитимемо по-знайомству (якось воно впевненіше..., всі так їздять..., а що тут такого? кажуть, що можна...), доти ми будемо гондурасом (спеціально не пишу з великої, бо не маю на увазі однієї чудової країни). Не знаю, де Zh@riK був у Поляндії, але там, де їздила я (кілька европейських держав на Заході), дууууууже рідко хто (фактично, не пригадую такого) вмикає лівий поворот при в"їзді на кільце. Але з"їхати з кільця без поворота - загроза бути пообзиваним і побачити всі можливі пальці сусідів по дорозі.
Гадаю, що за кордоном немає того дурацького пункту правил про "одночасне перстроювання", і в них перешкода справа і є першкодою справа без вийнятків.
10 хв. тому повернулася з Києва... Хлопці, то реальний жах! БЄСПРЄДЄЛ на дорогах повний! Кожен їде - як Бозя на душу поклала. Хамство тотальне! І це ж не влада винна!
Есть такое! По этому я люблю провинциальные города. Не поймите меня правильно=))Но во Львове, ездят спокойней, и пропускают. Киев, мини мегаполис, где люди спешат жить!