В этой теме поднялся вопрос взаимоотношений водителей и пешеходов . Если непонятно - объясню. Есть одно место , где мне приходиться парковаться в луже , а не возле гаража - и потому , что единственное сухое место в дождь что-бы пройти- вплотную к гаражу , а не по тротуару с противоположной стороны- если- бы думал , как Вы ,что это мои проблемы , люди ходили по горло в воде , а я бы кричал , что дорога для автомобилей ,а тротуар для пешеходов.
Все одно не розумію, що ти цим хочеш сказати. Якщо ти хочеш сказати, що паркуючись ти думаєш про людей, яким тут треба пройти, то ця тема взагалі не про тебе
А тут Ваші активісти бац - і наліпки як на машину, так і на візочок, то ще й на жіночку, аптекаря і водія також. Чому б ні? Ще раз кажу - забороняти це не вирішення. 70 років забороняли. Заборони не вирішують проблем! А щодо війни одних простих українців з іншими - це взагалі від лукавого. Не того б'єте ще раз кажу і не змучусь це повторювати. Щодо скинутись на таксі - щодня не скинешся. Домовлятися з кимось щоб що? місце притримував? чергував якийсь бомж, лежав на тому місці, допоки не приїде машина чи як? То все не вихід. Воювати потрібно, але не з наслідками, а з причиною. Причина у відсутності в центральній частині міста величезних підземних парковок. Передбачаю, що і тоді культура раптово не виросте, але якщо буде альтернатива, більшість полізе під землю, бо не хочеться мати справу ні з дай, ні з евакувьоторами, ні з наліпками. А бидло і надалі буде ставити на проспектах. Ну ось тоді і можна їх під землю заганяти наліпками і кислотою. А допоки немає умов для паркування - ну образите сьогодні чужу людину, а завтра це виявиться родиш Вашого свата і піде образа по родині вже. Воно того вартує?
Ось про що і мова. Якби в Ашані парковка була платна, я б туди ніколи в житті більше не поїхав. Розумію, чому на південному парковка платна - бо там місця дуже мало. Це скупість власника. Зробіть реально велику парковку безкоштовно і туди потягнуться люди. А заробляти на тому - то дуже і дуже недалекоглядно.
ніхріна не розумію і обурююсь з цього приводу. кінопалац на театральній - всі туди їздять машинами. ясєн пєнь, шо в центрі не намалюють з нічого парковку - то машини ставлять так: бидло на тротуарах, решта за декілька вулиць. а коли ти, **я, будуєш цілий центр, то буть добрий і про парковку подумати. адже, це підніме добробут і прибуток. я наприклад на південний взагалі не їзджу. а навіщо ? там купа бабуль, старі пердуни на проїзді на парковку. одного разу мама попросила звозити її туди (там якийсь специфічний парфумерний магазин), то я думав, що вийду з машини і відірву голову парковщику, за його ставлення до тодішньої моєї машини (Таврія 92го року, з напів живим кузовом)
ээээ уважаемый, вы что то не в ту тему полезли опять. Ни кто вас не ущемляет, мы тут обсуждаем решение проблемы из разных ситуаций. Если вы про ЧИ-ЧИ-ЧИ-ПИ(НА АНГЛИЙСКОМ), то при совке таких проблем не было, бо все были равны. Союз распался и у всех появился свободый выбор. Сейчас в каждой семье есть авто, каждый может себе купить все что угодно. Но люди скурвились, каждый стал жить в погоне за деньгами и властью. Вот вам и результат. Перемены нужны в голове. Как это сказать правильно! Нужно соблюдать этикет и быть джентльменом. Как вариант: поставить камеры и сделать платную парковку по времени, в тех местах где их не стоит занимать на долгое время. Не заплатил, придет уведомление, если злостный неплательщик, то привет выконавча. Вариантов много, их нужно здесь обсуждать. Может в дальнейшем подадим на рассмотрение как модель.
Я не п'ю, бо завжди за рулем, це раз. По друге, це Ви тверезійте, бо сьогодні наклейки клеєте, а завтра будете лобовухи бити один одному? То до совка вже зовсім близько залишилось. Так, я проти тих водіїв, які не вміють паркуватись, якщо ще неясно. Але я ще більше проти тих рагульських методів боротьби з цим, бо це все не та боротьба і не туди Ви рухаєте суспільну дуку. Не з тими боретесь, ще раз кажу, і не тими методами. Якщо мені в маршрутці на ногу встали, чи в магазині випадково штовхнули, то вже треба йому наклейку клеїти чи як? А ось той, хто без черги завжди і всюди лізе, з таким треба боротись. Бо він по житті справжній хам. І якщо прокурор чи суддя ставить своє авто на газон, ось йому ліпіть наклейки і робіть що хочете, бо він це робить не від простоти душевної. І машин в нього не одна-дві в сім'ї. Сьогодні одну вдарить, завтра іншу викине, йому ті наклейки до лампочки, але Вам полегшає (мабуть). А клеїти наліпки на нещасні старі авта - не треба такого робити, в них і скло може відлетіти, коли почнуть ті наклейки віддирати, і фарба обсиплеться. Майте трохи відчуття, що результативно, а що ні. Нехай навіть проста математика Вам у цьому послугує - автівок загалом в Україні дуже багато, і навіть у Львові. То ж сьогодні якщо той один не поставить там авто поруч з Вашим тротуаром, то знайдуться троє інших. А ось прокурорів та суддів набагато менше, тому з них треба починати боротись, з чиновників міста та області. Простого Українця не чіпайте, бо сьогодні Ви його, а завтра він Вас, а післязавтра - громадянська війна. І так йому важко жити, а тут ще Ви з наліпками. Щодо паркувальників на південному - вони до будь-якого класу машин так відносяться, не переживайте. Я також не люблю південний і без крайньої необхідності туди ніколи не буду їздити. Так само, як і на галицьке перехрестя. Поробили собі "бізнес" по українські на пустому місці і радіють. Ще один з псевдо-методів вирішення проблеми паркування. Так само, як і наліпки, як і евакуатори. За час роботи тих евакуаторів набагато менше машин стало біля віденської кави? Постійно там через це пробки в центрі по тій стороні. П.С. Цікаво, а без телебачення слабо такі акції крутити? І все-таки питання про проспект Шевченка - слабо там наклеїти пару раз наліпки на круті автівки біля відомого будинку? Вони ж так само стоять і на газоні, і на переході, лише з непарної сторони проспекту. Я так і не отримав відповідь на це запитання.
А ти іноді виходь з машини і спробуй пройтися, бо ти ні на грам не розумієш про що ця тема і сусідня Як то не лінь людині стільки дурниць виписувати... Я ніколи не повірю, що адекватна людина буде чесати про обклеювання візочків і аптекарів, явно відчувається дія якихось речовин Чогось вчепився за ті наклейки. Наклейки - це лише одна і далеко не основна активність. За рік рейдів з наклейками було АЖ два. На початку, ще минулої весни. Рейди були проведені з метою привернення уваги громадськості, ЗМІ і влади до проблеми, оскільки це гарна картинка для мас-медіа. Якщо просто бла бла бла на форумах, то ніхто б і не помітив, а тут вже не можна ігнорувати проблему, ну і завдяки широкому розголосу, кількість учасників розширюється. Щоразу рейди були наперед чітко сплановані. Правила наклеювання чітко прописані. По-перше, наклейка мусить легко здиратися, по-друге, тільки на авто, які заважають пройти (а не на всі, хто стоїть з порушенням ПДР, оскільки пильнувати ПДР мають спеціально найняті люди), по-третє, тільки на праву сторону лобового скла, по-четверте, якщо поруч чи в машині є водій, спершу ввічливо пояснити, що він заважає людям і попросити виправитися. Зауважу, що під час рейду ніхто не розбирався, прокурорська машина чи ні, всі, хто потрапив під гарячу руку, отримали наліпку. Водії, до речі, здебільшого реагували адекватно, практично не було бидляцтва і агресії. Тобто людина в результаті усвідомлює, що вчинила неправильно і є шанс, що на майбутнє буде думати про оточуючих. Остання публічна акція була саме з отим холодильником і евакуатором, щоб знову нагадати про себе. І ось саме ця публічна активність допомагає групі ефективно провадити свою діяльність на фронтах, які менш весело виглядають по телевізору, але більш результативні по факту. Наприклад, восени було встановлено власним коштом обмежувальні стовпці на тротуарах двох вулиць в центрі. Тепер цими тротуарами можна пройти. Це реальний результат, а не тупий тролінг в інтернеті. Також було проведено круглий стіл з владою і ДАІ. Також активісти постійно надсилають звернення в органи місцевої влади і в ДАІ з вимогою звільнити прохід на тротуарах в особливо проблемних місцях. Саме активісти "Дайте пройти" змусили ДАІ чергувати перед Оперним театром, коли там відбуваються якісь гламурні дифіляди та не допускати заповнення площі перед оперою машинами бидло-бомонду. Також було звернуто широку увагу до вщент запаркованої площі перед університетом Франка. Зараз буде організовано збір коштів на облаштування стовпцями ще однієї проблемної вулиці. Це все діяльність і результати. Я можу продовжувати. І це не кажучи вже про те, що кожна така активність зайвий раз привертає увагу до проблеми і щоразу піднімає тему організації паркування в місті. Так, поки що результату тут нема, підземний паркінг не побудований, та зрештою, вода ж камінь точить, а якщо нічого не робити, то гарантовано результату й не буде в перспективі. Але троль вчепиться в одні наклейки, бо він їх бачив по тєліку чи в неті, і буде нести маячню про "не з тими воюєте". У мене складається враження, що він просто таким чином відстоює власне право паркувати машину по-бидлячому, звідти і походить вся та агресія. Звісно, "портфоліо" могло б бути грубшим, нам би цього хотілося, але я підкреслюю, що це самоорганізована громадська ініціатива, без бабла, без криші. Люди просто вирішили в міру власних сил наводити порядок в своєму місті і озброєні власним прикладом вимагати конкретних дій від влади. Одні чудаки прибирають сміття в парках і лісах, а інші ось життєвий простір розчищають. Якщо це все ти називаєш "рагульські способи боротьби", то я тобі скажу, що такі твої слова дуже красномовно говорять саме про тебе. Я думаю, в цьому великому пості я достатньо чітко і докладно все написав, тому надалі на тупий тролінг ніквульфа не ведуся і його маячню не читаю.
Прїхався позавчора по коперніка вдень. Обидві полоси були чисті від припаркованих машин і чергувало 2 гайця на тротуарі... Але втій всій історії самий дивний факт що натомість всі машини були !4!ма колесами запарковані на тротуарі вздовж входу до палацу потоцьких і далі по вулиці, а це в свою чергу лишало пішоходам сантиметрів 30 подекуди. Вобщем не зрозумів я приколу чи то дайци всіх на тротуар загнали чи то чекали власників.
Так, недавно менти почали дуже пильнувати центр, і таке враження що їм поставлена мета зменшити корки. Прибравши припарковані машини з дороги вони дійсно цю проблему частково вирішили, зараз через центр можна проїхати значно легше. Але натомість авта стоять на тротуарах.
Как победить неправильную парковку ? Треба скористатись досвідом інших міст чи країн. Для прикладу - Осло : 1. В'їзд у місто платний. На під'їздах до міста - великі недорогі парковки. Поставив машину - і далі на громадському транспорті. 2. ВСІ місця придатні для парковки - платні. Є паркомати, а поліція чітко слідкує за годиною на талончику під лобовим. 3. ВСІ мешканці міста, які живуть не у власному будинку і є автовласниками повинні мати проплачені паркомісця (як не хочуть паркуватись по тарифах паркомату). До речі, ціна паркомісця у найпрестижнішому районі, прилеглому до Аkkеr Вrуggе, може сягати 10.000Кr. ! При середньостатистичній зарплаті по країні 20.000Кr.
Я все уважно прочитав, на відміну від... Але я так і не зрозумів, чому під час цих акцій ніяк не підпадають під Вашу увагу ті, які найчастіше і порушують, а саме круті автівки, зокрема на пр. Шевченка біля відомого будинку. Чому напрямок акції лише на наслідки, а не на причину? Навіть результати - лише проти водіїв, але ніяк не до наближення вирішення питання паркування в центральній частині міста. Я особисто, коли на автомобілі, стараюсь центр оминати десятою дорогою, а тим більше боронь Боже десь там запаркуватись. І мені, по великому рахунку, якби пофіг, кому Ви там клеїте. Але мене як простого українця бісить ось ця хамовита наглість, коли хтось хоче на простих людях виїхати так сказати на коні та в золоті ворота. Піартесь, якщо вже так хочеться, на дорогих автівках, дуже бажано належних до владоможців - швидше буде хоч якийсь реальний результат щодо вирішення питання, а не боротьби з його наслідками.