Ну по суті перегонів скажу так, що Сірко суттєво вигравав при перемиканні передач, діесджі в порівнянні з тросиковою кулісою це таки виграш, але для мене це важлива інформація, однозначний сигнал, що потрібно побавитись з подушками двигуна а також поексперементувати з амплітудою обертів при розгоні. Хоча не менш дивним виглядає і сам його розгін - мій досвід стартів з GTI з аналогічними моторами, ютюб, зрештою характеристики двох машин, говорять про дещо інші результати, я був переконаний, що це все завдяки чіпуванню, але власник казав що його там не було. Це дивує найбільше. Щодо побутововсті прошивки - не зовсім зрозуміло, що мається на увазі, потужність вона ж і є потужністю, не важливо чи перемикатися на низьких чи на верхах, головне їхати на піку. Може ще розповісиш, яку роль повинна виконувати прокладка в машині обладнаній DSG? Не попав. В Скіроко крутного 280 Нм, у мене в Мазді 380 Нм. Яка може бути фора на драгу !? Просто в сірку антипробуксовка була ввімкнена, я її не вимикав перші 2 рази. Зовсім ні, навпаки, накінець-то з'явився азарт до вдосконалення! І більше того, якщо Бозя дасть, буду на осінь вимагати реваншу!
Зібрався обігнати DSG по часу перемикання? Можна, можу навіть сперечатися, що в тебе показник на 402 буде гірший ніж в мене Вже не ображайся, але дуже вона особлива, я звикав кілька місяців. 5000.
Була там така ситуація коли був даний старт і скірока стояла на місці,а мазда не зрозуміла жесту та за пару метрів зупинилась і здала назад. На наступному старті скірока знову стартанула з великою затримкою, от тоді мазда і виграла заїзд.
Ти не бачив жесту стартера, я якраз рушав вчасно, просто повернувся, бо сірко не рушив вчасно Зрештою, може водій сірка і не стартував вчасно з якигось причин, хз, але штатний антибукс трішки затримує старт, як не крути, зрештою він сам це визнав.
100% ... економ режим це стандарт по якому машина сходить з конвеєра. Все решта на вимогу покупця. Побутовою то я так називаю--- насправді це економ режим :D. Різниця між економ і спорт режимом десь в 20-30% потужності. Але в різних моделях по різному. Максимум двигун бере десь при лямбда коефіцієнті 0.89-0.96. При економ режимі лямбда коефіцієнт 1.08-1.13. По простому - спорт режим збагачена суміш .... економ режим збіднена суміш. У першому випадку жере бензин і тягу має ... у другому жере меньше і тяга меньша. Якимось винтом до спорт режиму не підкрутиш. Час відкриття форсунок встановлює компютер в залежності від програми. Взагалі то в нових багатьох моделях існують дві таблиці режимів... і спорт і економ і навіть не треба міняти прошивок, а треба знати як переключитись. Прокладка між кермом і сидінням теж важлива і якщо вона тренована то переключає передачі краще як ді..ес..джі. На ралійних машинах стоять джі.ес джі з переключенням у ручний режим і їздять в основному на ручці.... ще поки що ніяка програма не може замінити людину.
Наприклад я чого вирішив, що мазді давали фору, то тому, що після двох стартів скірокко на корпус відпускав мазду в перед, тому і подумав, що це фора дається, хоча може я і помилилися
На ралійних так, бо там відчуття заносу і самої машини не замінить комп так як досвідчений гонщик, а от на драгу, як на мене не тяжко розрахувати, щоб автомат працював так як би це робила людина, але перевага автомата в швидкості переключення, а людина фізично цього не зможу зробити так само швидко на такій системі перемикання передач
Друже, я переконаний що ти ніколи не переключишся на звичайній ручці швидше ніж DSG. Одна з причин - мусиш зачекати поки двигун повернеться на подушках у точку, яка дозволить перемикання передачі. В іншому випадку просто не зможеш її увімкнути, як би не тиснув, хоч би був Вірастюком. Серед інших причин - еластичність тросикової або кулісної передачі від ричага до вилок кпп, швидкість спрацьовування синхронізаторів шестерень кпп. Фізика є фізикою, як не крути. А щодо каміння в мій бік про прокладку, я готовий сперечатися з кидальниками цих каменів, що вставлю їх на 402 метри на одній і тій же машині, тобто можемо взяти одну машину і катнутися на квотері на час (можна на двох, помінявшись). Хто приїде другим - той і платить. Так буде порядніше ніж тут гратися в гуру драгу і розповідати про погані прокладки.
Тут не справа в "прокладці" а справа в машині, тобто чия вана і на скільки ти готовий далеко зайти. Ви би бачили що витворяв шофер з моєї роботи на цій трасі на службовій Октавії 1,8Т
Не зовсім розумію про що ти. Якщо машина справна і надійна, то яка різниця, чия вона? Зрештою, якщо ненадійна, то яка різниця в чиїх руках вона зламається? І що він витворяв? P.S. mixonoff, фотки в тебе ультразачотні, дякс! Приїзджай з фотіком частіше!
Не було ніякого каміння ні в чий город. Про прокладку - це я так з подачі в одному з верхніх постів шуткував. І мав на увазі не тебе а водія, як такого взагалі. Пробуєм аналізувати чому потужніша на 30% машина відставала, або навіть трохи вигравала від меш потужної, хоча логічно вона б мала легко бути першою... все таки запас коней солідний. Мені здається ми трохи перебільшуєм значення джі ес джі- це все таки автомат, який примусово переключає під певними нагрузками, хоча і дуже швидко ( причому коробки відносно нові і інформація про них в основному з літератури, де є багато всяких рекламних штучок). Ручкою ти можеш затягнути переключення, або прискорити. Мені все таки здається що тут справа власне в тому що Сірко в цілому настроєний більш на спортивний лад, а в тебе більш "побутова" машина.... в тому числі і твої подушки і тросік і економ режим і аеродинамічний коефіцієнт. Звичайно і коробка відіграла свою роль бо судячи по всьому той хлопчина на Сірку мав не дуже великий досвід гонок. Думаю на звичайній ручці він не дав би ради.
Ну ок, я згоден з аеродинамікою, але не до такої степені, мусять бути інші пояснення, як не крути. DSG, як на мене, це теж пояснення, але згоден, що лише часткове, тобто різниця в капот а не майже в корпус. Не бачу інших налаштувань, які могли би мати такий ефект, думаю, що слова про економність не дуже доречно, якщо в машині 260 коней то значить що 260 і не важливо чи вона економна чи ні. Підозрюю, що чіп-тюнінг таки мав місце, але не стверджую, не хочу дискредитувати власника. У будь-якому випадку десь до жовтня хочу трішки попрацювати над машиною, будемо організовувати реванш.
Там міг бути той варіант, що я раніше писав.... дві прошивки : спорт і економ, які переключаються на панелі. я недавно на А5 2008 року пробував таку штуку - ефект був відчутний. Або вже при покупці була заявка на спорт режим.
Я не питався про коні, едине що власник машини сказав що розхід в спорт режимі порядка 15л/100, а в звичайному 10-11/100 по місту. А от цікаво яка різниця у вазі обох машин... ти не питався його вагу.
Друже, я не питався про інші фактори крім конів лише з однієї причини - паспортний розгін до 100 кмг у моєї машини - 6,1 у його машини - 7,2. Це означає, що вже на 100 кмг (приблизно половина траси) він мав би відставати на корпус, в кінці траси на 2 або більше. В реалі все виявилось по-іншому, тобто одне з двох - або моя машина поламана або він збільшив характеристики своєї. Як перший так і другий аргумент не підтвердився, тому я шукаю інших. Перебільшення у паспортному не повинно бути, заміри проводять в визначених умовах, під контролем техслужб країн, у яких продаються обидві машини, тобто наприклад ЄС та США, за оману клієнта продавцям там роблять дуже погано Щодо ваги - 1450 проти 1320. Деякі інші порівняння можна знайти тут Один з трох разів, власне, коли програв. P.S. Мабуть треба попросити MARTINI перенести наш флуд кудись по-правильному