Це давно відомі методи, і вони дійсно дієві але їх можна використовувати на старіших дизелях, а на сучасних Комон рейлах, пєзо насос форсунках, я би не рекомендував!!! Наслідки відтаких дій можуть перевалити барєр 1000 ЄЄЄЄ!
Друзяки! Передають на кінець тижня падіння температури до -20 град. Пригадую минулу зиму, як одного ранку, на стоянці, не могло запуститись більша половина автівок ч/з мороз, в кількох машин фільтра позамерзали... корочче - нежданчик і неприємність. В той час, також, замість того, щоби їхати на роботу, то їхав за паливним фільтром до кооперативи. Схоже така ситуація може повторитись, і це добре, якщо не завдасть шкоди двигуну. Думаю доцільно перевірити якість ОР (є такий приборчик для перевірки), ну і замінити паливний фільтр (дизель). Оскільки падіння температури передають на свята, багато хто поїде до родичів у села, і щоби там не застрягнути надовго, то є питання: Яку краще солярку заливати, хто що порадить? Чи вартує заливати Шел, той, що на 5 гривень дорожчий? Чи можливо Сокар підійде? Хто що порекомендує для звичайного дизеля? В основному заправляюсь на Укрнафті. П/С/ їду за паливним фільтром....
Так по ящику її рекламують що вона ніби витримує великий мороз то нафіга заливати щось інше якщо ти її лиєш.
Щось мало віриться на такі сильні морози, хоча.... Колись наші водії доливали керосин, пропорції не памятаю, Мазда Е2200 їздила в любі морози і ночувала на вулиці.
Понятно! Фіг тут шось довідаєшся, всі на пріколі. Чекаємо тиждень, а тоді будемо кумекати. Фільтр я собі купив, це так, єслі шо. Зима прийде зненацька!!! П/с/ гроші скидуйте на "хатинку".
декілька знайомих далекобійників казали, що на укранафті добра соляра, але я всерівно заправлюсь на окко) Читав раніше, що на даний момент це найкраща соляра на ринку. Якраз на ті морози маю їхати в село, а то так добре за львовом, там ще холодніше( Замінив свічки, зафіксував ковпачки, фільтр новий, побачимо як заведусь)
Рекомендую Всім при настанні морозів -10 і дальше використовувати антигелі! Якщо запарафіниться солярка Вам не поможе ні новий фільтр, ні свічки і навіть три нових АКБ!!!! Як показує досвід на будь яких заправках можна довіряти максимум до 10 морозу.
Чи працюєте завтра? Яка ціна (пліз в ПП)? Курва, ліпше сі перестрахувати! Спостереження: - на днях залив ОККО diesel - різниці не відчув. - вчора заливав SOCAR - теж різниці не відчув. Щоправда, запитав у оператора тої АЗС (вул. Навроцького), скільки мінусу по документації витримує та соляра, то казав, що -23. Чомусь, йому вірю.... а також, додав, що якщо буде більше пониження температури, то мають привезти витривалішу солярку. В принципі, на сокарах присутня дисципліна і всебічний контроль (якості нафтопрод. та обслуговування) знаю не з розповідей, але тут нюанс такий, що це азербайжанська компанія і клімат у них зовсім не сибірський, тому в морози може бути прокол. Та й в цілому, мому трактору пофігу, що споживати, лиш би не замерзло. Тому і різниці не відчуваю. Підозрюю, що паливні компанії доливають хімію, щоби збільшити витривалість по мінусу, тому схиляюсь до того, що треба лити Укрнафту, тим паче - це українська компанія, а щоби соляра не загусла в автомобільних паливошляхах (котрі дуже маленькі в діаметрі) дійсно, вартує купити "антизамерзайку" в @RaZoR і мати чистий спокій.
Я їду на Волинь, а там передають до -32....Це буде жоппа.....Курва. Тре шукати гараж для авто, тоді і не переживатиму. Колись на гольфу замерзав.
Брешуть, найнижче вночі опуститься до -15. Так що не замерзнеш. Минулого року на новий рік в Карпатах було -28 але я завівся, не з першого разу але завівся. І не запарафінило при такій температурі... а була залита звичайна укрнафтівська солярка
Та ні.....там вже -13..... П.С. Одна людина отримала інфу по роботі, а там прийшла по роботі роздруківка гідромецентру очікувана погода на Різдво на Волинську , Рівненські обл 8 числа очікується похолодання до -32 С - епіцентр м.Камінь Каширський (Волинська обл.) до -25 С - м.Ковель , м.Любешів до -20 С м.Кузнецовськ(Вараш) Якось так.....
Ну шо дизелісти-трактористи, всі запустили свої двіжки на дізелях? Отже, поміняв вчора підвечір фільтр, замінив хомутики на паливному патрубку, заправив 10л Укрнафти, зафігачив "антизамерзайку солярки" (брав в @RaZoR , рекомендую) в пропорції з розрахунку що мороз буде до -25. Ну і в баці було десь 5л. Помітив, що двигун робить рівно і не кидає ним, як тою шмарою, і не харчить. Може, то хімія та. Результат: запустився!!! Ура!!! Щоправда, буду чесним - рівно з третього разу. Машина ночує на дворі, пуск двигуна робив після простою ще з вечора, сьогодні в 7 ранку у нас -18град. Корочче, я задоволений. Єдиний мінус, це прийшлось двері відмикати з ключа, але після прогріву замки запрацювали.
Сьогодні зранку за бортом -17 цельсія... завів свого Пейса з пів оберту - навіть таке старе, яке має 25 років дуже незле себе поводить в морози