Знак, що забороняє паркування є? Якщо нема роздільної смуги, значить пракування ліворуч не забороняється ПДР Питання - за що ти заздалегідь приготувався платити 50 грн і тим більше , за що заплатив 150?
15.3. У населених пунктах зупинка і стоянка транспортних засобів дозволяються на лівому боці дороги, що має по одній смузі для руху в кожному напрямку (без трамвайних колій посередині) і не розділена розміткою 1.1 (див. додаток 2) ( 306а-2001-п ), а також на лівому боці дороги з одностороннім рухом.
ПОРОШУ ДОПОМОГИ 6 січня о 18.20 на саму Святу вечерю виїжджав із стоянки в лікарню до бабці завезти вечерю, впала педаль тормоза і я задом заїхав в ваз 2107, видавив фару, тріснув бампер і трохи помяв кутик крила. Підійшов до охоронця, повідомив про скоєне, машина була застрахована і я хотів викликати гаї, той сказав, що гаї напевне не приїде та я дав свою візитку і поїхав, просив передати власнику і сказати, що я винен і поміняю фару і бампер і зрехтую крило. 7 січня передзвонив власник ми зустрілися і домовилися, що я ремонтую і купляю запчастини. Сьогодні привіз йому новий бампер і фару і домовились про рехтовку кузова і він мені заявляє, щоб я йому дав 200 доларів бо машиною він виїжджає з місця ДТП і доказати що я вдарив машину вже незможе, а інакше він викличе гаї і в мене заберуть права, а коли машина буде готова і йому підійде ремонт він мені поверне гроші, про що я почав сумніватися. ПРОШУ ВАШОЇ ПОРАДИ як мені зараз поступати? Чи може він зараз викликати ГАЇ бо вже пройшло 4 дні після скоєного і я зустрічався з потерпілим. І яке мені може бути покарання, бо грошми я зараз недуже можу розкидуватися.
Він каже що я можу його кинути, він виїде з місця ДТП і доказаит вразі моєї відмови від ремонту нічого незможе, бо я можу сказати що я його незачепив. Ось і просить заставу, викручує руки. Як би була людина певна, я б позичив і дав а тут я почав сумніватись що він поверне.
Так ти вже покинув місце ДТП, якщо йому не підходить твій варіант з ремонтом за твій рахунок то просто поясни йому, що це він тобі повинен дякувати за те що ти взагалі признався і залишив свої дані і маєш вільну і непримушену волю порихтувати йому авто!
Та я йому казав, якщо я б хотів втекти, я б поїхав ще в перший день, та він нехоче й слухати, (викручує руки) і при чому коли я з ним зустрівся, я запропонував свій ремонт, нові запчастини і домовились про все, а сьогодні вже йому треба впевнитись, що я невтечу і пригрожуе гаї. Цікавить чи він може викликати гаї, бо пройшло вже 4 дні і він же не викликав коли побачив в першие своє авто. А взагалі повинен був викликати я.
Куди він викличе ДАЇ? До тебе додому чи на стоянку? Хай викликає і як він їм пояснить, що ти його 4 дні тому стукнув? І чому іменно ти, а можливо хтось інший. Це все, що він тобі розказує легенький розвод на грошики, якщо вже вирішив ремонтувати то зремонтуй і забудь і ніяких йому грошиків не давай!
то ти оплачуєш його ремонт чи власними руками будеш ремонтувати його? я не доганяю в чому проблема? дай грошей на ремонт і хай гуляє. То явно пахне тим, що він тебе на 200 баків хоче нагріти
Ремонтувати буду на сервісі в Малехові, в мене там знайомий, за рихтовку я плачу гроші. І ось він переживає що він виїде із стоянки і я можу відмовитись від ремонту.
Не давай йому ніяких грошей, а коли зробиш машину - візьми розписку шо він немає до тебе претензій. Якшо він наполягає на гайцах - кажи шо в тебе на машині жодних слідів немає, і задів ти його возиком з Арсену, а в арсен приїхав на таксі, тому гайци нічого йому не допоможуть. І якшо він нехоче по доброму - то взагалі більше нічого не отримає. пи.си. свою відремонтуй, шоб дійсно нічого не було видно.
Вже сьогодні поїхали з ним на рихтовку, трохи збився. Швагро сказав ніяких грошей недавати, як не хоче по людськи, гаї викличе і заплате ті самі штрафи як і я, бо також їх вчасно не викликав. Каско йому також грошей не дасть, бо пошкодження були незафіксовані вчасно. А як викличе гаї буде через суд отримувати по 100 грн на місяць, і то я міг сказати що то не я розбив, а в нього вже було розбите до мене, я лиш притулився легенько бо пошкоджень в мене немає. Ну ніби розрулилось потрохи. Дякую за поради.
Прокоментуйте Тільки не смійтесь - біля одного з супермаркетів, паркуючись заднім ходом, стукнув дерево - загнулась кришка багажника. Подзвонив стаховику - той сказав викликати ДАІ. Викликав. Написав пояснення. Даішники почали лякати, мовляв суд, заберуть права, штраф - ну шоб знав як дерева стукати... Це я вперше стикнувся з даішниками, тому звісно трохи розгубився. Дав їм 50грн. Права забрали, в талоні дату вилучення написали олівцем - сказали потім стреш. Згадали щось що напишуть якийсь рапорт. Треба буде заплатити мінімальний штраф (мабуть по 124 ст.). Ніяких документів про ДТП мені не дали. Може хто роз*яснити що мене далі чекає? Що за суд, в які терміни він має бути, коли можна буде забрати права, довідку для страховиків? Як "при розгляді протоколу в ДАІ можна просити не призначати штраф в зв*язку з малозначністю діяння, тобто звільнити від відповідальності"? Буду дуже вдячний за інформацію.
По даному правопорушенню протокол розглядається судом, а не ДАІ. Тобі вони мали дати копію плану-схеми ДТП і довідку про ДТП для страхової. В суді потрібно буде просити про призначення мінімального штрафу (по-моєму 340 грн) і не позбавляти прав, обгрунтовувати тим, що діяння малозначне, ніхто не постраждав, грубого порушення ПДР не було, на стоянці був обмежений огляд, відсутнє освітлення. Можна надати довідку з місця роботи про те, що автомобіль (і відповідно права) необхідний для роботи, на стоянці був обмежений огляд, відсутнє освітлення а також характеристику з місця роботи. Обов*язково відслідкувати, в який суд направлено матеріали, і в суді уточнювати дату розгляду справи (тому що можуть не повідомити, і у випадку розгляду без тебе 99% що позбавлять прав).
Якщо дав 50 грн то э надія що справа піде у нормальний суд а не в Шевченківський де можна буде говорити. Для страхової тобі треба взяти довідку про ДТП на Городоцькій в ДАЇ (біля трамвайного депо). Довідка коштує 42 грн. Їхати туди треба на після 14-00 бо до того не приймають. Видають довідку в наступний робочий день. Якщо поїдеш в вівторок - не помилишся. В суд справа направляється приблизно через 2 тижні і тоді приходить/не приходить повістка. В любому випадку будеш в ДАЇ - розпитай в який суд піде і далі вже шукай крюки. Удачі.
Стоп, це що тепер на місці відразу права забирають навіть за подряпане дерево? Якось це дико, чувак дав ментам хабаря, а вони забрали права... І не зрозуміло, за що права забрали? Якась маячня. Ок, якшо пішло це все в суд, то чому суд повинен позбавити його прав?