Оформлення ДТП

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем MARTINI, 12 гру 2008.

1. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Був факт ДТП. Чи ти вїхав в іншу машину чи в забор чи в стовп - не важливо. По ПДР за дії що спричинили ДТП передбачено позбавлення прав або штраф.
    Права вилучають на місці а суд вже вирішує чи позбавляти їх чи штрафувати.
    В подібних випадках власникам каско краще звертатися в страхову не з питанням "я вїхав в дерево і що мені робити" а з проханням типу "в мене хтось на стоянці вїхав а я незнаю хто. Відремонтуйте плз мій багажник".

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    А що робити коли забрали права? Викликати евакуатор до супермаркета шоб відвіз машину додому? Їздити без прав у нас теж заборонено

3. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Ну дайош
    Талон і паспорт тобі для чого? На них до суда й катаєшся.

4. Volomiv

Volomiv Новачок

VW Jetta 2008
    Завтра піду в ДАІ за довідкою. Заодно розпитаю про суд...

5. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    По результатам "атчьот" в студію

6. Volomiv

Volomiv Новачок

VW Jetta 2008
    Отже, побував я в ДАІ.
    Дали мені 'первинну'довідку про ДТП. Інших довідок без запиту із страховою не видають - так пояснили.
    До речі, приймають там дійсно після 14:00.
    Справа піде (чи вже пішла) в Залізничний районний суд. А йтиме туди вона 3-5 днів.

Поїхав далі в страхову, написати заяву про страховий випадок. Заповнив бланки, машину пофоткали. Тепер потрібно оцінку ватості робіт з СТО. Машину брав я на Алексі, тож там і ремонтуватимуть. В пятницю маю туди під'їхати.
    А ще в графі "Документи, що я зобовязусь подати для виплати страховки" попросили вписати "Копію водійських прав". Хе-хе, добре що вдалось вибити в ДАІ копію прав, а то прийшлось би чекати невідомо скільки...

Були ще цікаві деталі, але мабуть не писатиму про них поки все не втряслось.

• Подобається Подобається x 1
  7. player777

player777 Active Member

Golf 3 1.8 ADD 1996 Тушкан
    Сьогодні до мене подзвонив друг і розказав що зранку попав у незначне ДТП,викликали ДАІ бо другий водій вибивав з нього гроші,робив себе правим,ДАІ вирішило наоборот,отже ситуація була така:
    було це на Сихові,проїжджаєш Шувар і по під міст на Стрийську(дам десь то всьо і сталось),казав що зранку був дуже там гололід,отже його почало носити,стукнувся об бардюр і його розвернуло,він зупинився.включив аварійку і через секунд 30 в нього врізається бус,в обох побиті фари,(в друга 2108) трохи помяті крила,чоловік на бусі вимагав в нього 150 у.е. приїхав його якийсь друг і вже казав моєму другу 400$ друг викликав ДАІ ,вони написали що винен водій буса,водій їм там пригрожував що буде в прокуратуру жалітись що неправильно склали протокол ДТП і що він не винен,отже позабирали в них права,на руки другу ніякої копії не дали,дали тільки копію протоколу штрафу(300 грн,шо ніби стояв на тротуарі чи щось типу того,він мені пояснював що то страховик того що на бусі наполіг бо незможуть зробити виплату чи ще щось там.....) ) Отже допоможіть,розкажіть люди добрі,що в таких випадках робити,чи мали гайци чи немали ще щось на руки видавати і які можуть бути наслідки того всього,мій стаж водіння 6 років,в ДТП ще слава Богу не попадав,розкажіть як поводити себе в таких випадках.....

8. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Якщо винен водій буса, то документи мають забрати у нього. В замін видають тимчасовий талон, який дійсний 3 місяці. Після рішення суду, і після оплати штрафу права водія можна забрати в ДАІ.
    Чому забрали права у твого друга - не зрозуміло.
    Далі, якщо виписали протокол на твого друга за неправильно припаркований автомобіль, то це теж не зрозуміло. Чому? Чи там в протоколі ще щось написано, які статті?
    Дуже багато "чому" ???, оскільки не все ясно з того, що ти написав.
    Якщо протокол за парковку(ніби), тоді оплатити штраф і все(документи не повинні були забрати).
    Якщо винен водій буса, ну тоді твоєму товаришу краще за все у понеділок йти в страхову компанію(водія буса) і там писати заяву на відшкодування збитків, і т.д., і це все обовязково, і чим раніше тим краще. Далі після рішення суду,якщо все таки буде винний водій буса(оскільки з твоїх слів забрали у двох права, тоді виникають інші думки), страхова компанія виплатить гроші СТО, де попередньо буде складений акт на ремонт автомобіля.

9. player777

player777 Active Member

я уточнив,протокол не за бардюр,парковку,а статтю 124 (340 грн),а права таки забрали в обох!мене ще цікавить чи мали моєму другові дати ще якісь копії,як знати яка страхова у другого водія,питати і інспектора,чи як(а вдруг людина бєшена і не захоче тобі поліс показувати) ???????

10. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Це стаття за здійснення ДТП. Твій друг мав отримати тим.талон замість прав. Більше ніяких документів(копій і т.д.) гайці не дають. А що конкретно написано в протоколі ? Там вказано хто винний?

Страховку потрібно було зразу попросити і записати номер страхового полісу, щоб знати до кого звертатись.
    Якщо твій друг не знає з якої страхової водій буса, то можеш запитати в гайців(але це буде складно, оскільки вони будуть "морозитись", у них багато роботи, щоб піднімати папери, просити бабки і т.д.).

11. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Взнавайте страхову компанію, і в понеділок відразу туди звертайтесь.
    Може ще завтра якщо працює ДАІ, то нехай твій друг поїде і візьме довідку про ДТП(її всерівно потрібно буде брати для стахової компанії).

12. player777

player777 Active Member

13. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)