Платити штраф чи не платити ?

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем petro_fm, 23 гру 2008.

?

Платити чи неплатити штраф ?

1. Платити, бо Я законослухняний, чи інше

19 голосів
    31,7%
  2. Платити,бо потім вдвічі здеруть і ТО не дадуть

22 голосів
    36,7%
  3. Не платити, пронесе, чи інше

3 голосів
    5,0%
  4. Не платити, поки не заставлять (ТО потрібно буде,повістку пришлють)

9 голосів
    15,0%
  5. Не платити, ТО в мене на 2 роки, штраф "зїсть" інфляція

7 голосів
    11,7%
  6. Заплатити, "своєму" другу приватному підприємцю (див.нижче варіант)

0 голосів
    0,0%
  1. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Тролейбус не стояв, я рухався в лівому ряді, паралельно до нього, на випередженні так сказать.

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Давайте нормально розкладем послідовність подій

1. Тут все зрозуміло: Якщо я підписую протокол, але в поясненнях написав шо не згідний, що не порушував, або у порушенні винні незалежні від мене обставини, то мені тут же на місці вручають постанову про накладення штрафу. У мене два варіанти - оплачувати чи оскаржувати

2. Із дописів вище випливає: Якщо я не підписую протокол, то мені на місці постанову про штраф не вручають? Тоді я чекаю лист щастя з постановою і аж тоді йду його оплачувати і оскаржувати?

3. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Підписання протоколу і постанови означає, що ти ознайомився. А от в графі "пояснення" обов*язково написати "з порушенням незгідний" і обгрунтувати чому. І в графі "права і обов*язки роз*яснено" також підпис ставити, а якщо їх не було роз*яснено - то так і написати, це додаткові проблеми для дайців. Це якщо я ціль оскаржувати потім постанову. В випадку написання в поясненні "не помітив знаку" шанси дуже малі на позитивне рішення суду, хіба що дійсно той знак стоїть з порушенням Держстандартів. Я б писав "немав можливості змінити рядність руху в зв*язку з складними дорожніми умовами, дорога неприбрана від снігу, перед перехрестям ожеледь і намерзання снігу, при зміні напрямку і швидкості руху машина зривалась в юз, здійснив проїзд перехрестя для уникнення ДТП. Причиною ситуації, яка склалась, вважаю незадовільну роботу дорожніх служб, в своїх діях складу адмінпорушення не вбачаю."
    Непідписання протоколу/постанови нічого не міняє, навіть складніше в суді оскаржувати непідписану постанову, ніж постанову, підписану з запереченням і грамотним поясненням.
    Якщо не оскаржуєш і порушення таке, що постанова виноситься самим дайцем (а це майже все крім ДТП, п*янки), то суду ніякого взагалі не буде і постанова скерується в ДВС самими дайцями коли мине строк її оскарження, і в ДВС потрібно буде заплатити ПОДВІЙНИЙ розмір штрафу + виконавчий збір.
    Особисто моя позиція - порушив реально - плати. Якщо порушення неоднозначне і тебе натягують - сперечайся і оскаржуй. Немає грошей на штраф/бензин/колеса - це не причина уникнути відповідальності.

Даі виносить всі рішенні по штрафах за винятком тих, які віднесені КУпАПом до компетенції суду. Рішення виноситься в вигляді постанови, яка вручається порушнику. Якщо порушник заявляє про незгоду з постановою, йому вручається також і протокол, який при згоді з порушенням не вручається.
    До суду оскаржується постанова, протокол не підлягає оскарженню. З ДВС приходить лист, коли постанова не оскаржена і не оплачена, суд тут ні до чого. Суд виносить постанови по ДТП, п*янці на підставі протоколів, що складаються дайцями, а також розглядає справи про оскарження постанов, які склали дайці.

Останнє редагування: 22 січ 2010
    • Подобається Подобається x 4
  4. Аня

Аня Новачок

2106
    Підміна суті постанови про адміністративне порушення

Мабуть, питання до Markell
    Зупинили за рух на жовте світло світлофора. Порушення зафіксоване камерою. Чітко інспектор не показав, що там саме було засняте. Тобто до кінця невідомо, чи дійсно перехрестя було проїхане на жовтий, чи машина завершувала маневр.
    Але найцікавіше те, що протокол був складений за перевищення швидкості (якого, звісно, не було), буцімто "я добрий інспектор, за світлофор штраф 450, а за швидкість 250, тому я тобі зроблю таку ласку, випишу постанову на перевищення".
    То сплатити чи оскаржувати?

5. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    Маркіяна тут давно чомусь не спостерігали... на жаль.
    а по суті питання - тільки одне - ОСКАРЖУВАТИ в суді по місцю прописки!!! кляузу і тп. можна книку по цій тематиці за 5 гривень купити для допомоги написання..
    Візири і всяка така тіпа фігня їм в доказ зараз не йде - заборонено візири і тп. а його мильничка і тим більше. і так все правильно і написати/пояснити, що ДАЙєць просто тупий і робив такий самий тупий показник! де докази, що швидкість була перевищена? а де доказ, що на жовте проїзд був? та і взагалі - відколи закінчення маневру на ЖОВТЕ світло заборонене?

6. kym

kym Аксакал

a 100
    Однозначно оскаржувати.....

7. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    звичайно, якщо не пройшов термін оскарження (10 днів з моменту винесення постанови або документу про її вручення)

8. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    якщо їхати на жовте то це рахується як закінчення маневру щоб не вдаватись до різкого гальмування, по правилам ти повинен пропустити пішоходів якшо вони йдуть на зелене а ти закінчуєш маневр

я раджу оскаржувати але підготовитись почитати літературу в неті шо як якими КуАП і правилами керуватись і використовувати

9. bod

bod Новачок

jetta
    мене зупинили о 16.20 їхав на габаритах.в протоколі написав що зі штрафом незгідний постанову мені не дали.чи можливо доказати в суді невиність

10. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    По ПДР (пункт 19.1 підпункт а ) ти мав включити ближнє (дальне) світло фар в темну пору доби, темна пора доби - частина доби від закінчення вечірніх (30 хв після заходу сонця) до початку ранкових сутінків (30 хв до сходу сонця);
    Подивився по сайту http://www.gismeteo.ua захід сонця 16.12.10 у Луцьку був в 16:13, отже якщо в протоколі чітко зафіксовано час 16:20,в тебе є запас часу 23 хв, можеш сміло йти в суд оскаржувати рішення дайців.

• Подобається Подобається x 1
  11. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Круто :) ДжімміМС молодець, боду варто його порадою скористатися

Якщо по чесному, то оленям які їздять без фар в сніг, дощ або коли починає сутеніти, я би по вухам особисто надавав. Тре розуміти, що в умовах обмеженої видимості фари мусять бути включені. Але штрафувати, то все-таки занадто. Усного попередження в таких випадках цілком достатньо.

12. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    Я думаю що не йде мова про оленів (хоча людина яка їздить на машині "НОРМА", тре задуматися :mocking:), я уявив собі варіант коли їхати на габаритах по яскраво освітленій вулиці. Ще як приклад: на форумі хтось (не пам'ятаю нік)описував ситуацію коли їхав ранком с футболу і не зауважив що не горить ліва фара (причина була в поганому контакті),а дайці зауважили і виписали протокол.
    Я взагалі в цьому питані прибічник європейської практики(про включення ближнього світлу при руху машини).

13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    В європі нема жигулів з "ксєноном"... А в нас такі сліплять навіть за сонця ясного ...

14. bod

bod Новачок

jetta
    ДжімміМС звичайно дякую. але не такому оленю як MARTINI мене вчити.

15. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    ну, чи я олень ми не знаєм,а от що ти не олень, тобі доведеться доводити в суді :) В тій справі я тобі щиро бажаю успіху :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)