Про нову поліцію

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем MARTINI, 1 вер 2015.

1. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Ex: Аudi A6C5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Про два зразу згоден, а от про ЛИШЕ сині - не погоджуюсь. Та й напрягає це. Як на мене це не правильно. Той хто хоче порушити - оглянеться, і машину з мігалками легше зауважити ніж без. Якщо б люди знали, що машина може надїхати НЕПОМІТНО в будь-який момент, то результату було б більше. Та й напрягають ті гирлянди на кожному кроці...

2. dragger85

dragger85 Місцевий

VW
    +1, і коли прямо за ними їхати - разить очі дуже...

може вони з часом крім такої розмальованої поліції (розмальовані машини) запровадять ще андеркавер поліс (без розпізнавальних знаків)... які будуть точно ефективніші - такі переважно на швидкість ловили б і їздили по місту зі сканерами номерів, які б виявляли автомобілі в розшуку і з проблемними або відсутніми документами (реєстрація, страхівка і т д)... але то поки ноу хау для наших реалій :)

3. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009

• Подобається Подобається x 1
  4. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Це мислення вкорні не вірне. Поліція є для того щоб попереджувати правопорушення, а не штрафувати за них.
    Якщо поліція буде їхати "втьомную" і хтось порушить і в результаті цього буде ДТП і травми чи гірше то чи не важливо заплатить він за це чи ні???
    В цьому випадку поліцію видно і ніхто свідомо порушувати не стане. Потрібно запобігати правопорушенням, а не штрафувати за це!!!!

Бо вам все не так, стоять в кущах, без мигалок, не видно їх - підараси...
    Їздять з мигалками і видно - теж не то...

Синя мигалка вмикається при патрулюванні. То все дурниця, щодо видимості для порушників. Мене вночі ловили за порушення, і були в 50м від мене але я не побачив. То ж карма своє поверне.
    Якщо їх треба буде пропускати включать червону мигалку і покричать в рацію. Всі все зрозуміють, не переживайте.

• Подобається Подобається x 3
  5. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Ну дивлячись зі своєї колокольні, скажу так. Я перед порушенням оглянусь, і машину з мігалками я побачу скорше ніж без. Якщо б машини їздили без мігалок - їх присутність ітак є, але замітити їх важче, тому люди будуть думати вже двічі: порушувати чи ні? Я подумаю двічі, бо з мігалками їхніми, мені вистачає глянути вперед і в дзеркало, чи ніде нема синього сяйва на пів вулиці....
    коли стояли в кущах, я теж не мав нічого проти. Те ж саме би було якщо б радари стояли в одному місці. Тобто в цьому місці скидаєм швидкість до 60, проїжджаєм 10 м. і дальше валим 160, бо знаємо що дальше нема ДАІ. А так, їдеш і думаєш "а вдруг за тим кущиком стоять, нунах, краще скину до 60". Так і з тими мігалками: "нунах, не буду розвертатись через подвійну сплошну, вдруг він з-за тої машини виїде, я ж не бачу чи там щось бликає синє, чи ні"
    На мою думку - запобіганню правопорушенням служило б в більшій мірі та ж кількість патрулів БЕЗ мігалок.
    За сині мігалки згоден, що зможуть включити червоні, я лише сказав що є перечення законодавству.

6. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ти подумаєш чи порушувати, інший не побачить мигалок і порушить, проїде на червоне, попаде в ДТП і хтось загине...
    Поки ти не бачиш поліцію ти думаєш чи порушувати, бо ти її не бачиш. А може її нема всеж і порушиш бо дуже лінь буде стояти в заторі до розвороту. В результаті ДТП...
    Якщо ти бачиш поліцію ти 100% не порушуєш.

Теорія ймовірності і психологія. науку не поламаєш!

7. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Ну це як дві сторони медалі... Ми просто привчаєм водіїв бути собаками Павлова... Бачиш бликавку - значить не можна, не бачиш - вперед за орденами... Їх частіше нема ніж є. А коли їх не видно, і ти це знаєш, то половина порушить, а половина ні, бо побоїться....

Одного разу заберуть права, або вліплять штраф, тоді вже на АВОСЬ не поїде точно...

Останнє редагування: 22 жов 2015
  8. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Вон, як Драггер написав про "андеркавер поліс (без розпізнавальних знаків)". Мені розказували також про них і мені це сподобалось. Тоді точно буде менше правопорушень, бо будуть боятись закону весь час, а не лише коли біля тебе ялинка проїжджає, або яку видно за кілометр...

9. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    ребята, нагадаю основну ціль мигалок - привернути уваги коли вони мчать на виклик або обеспечують місце випадку. Інші цілі - це догадки, бо крім росії такого більше здається ніде в світі нема. В росії швидкі їздять постійно з мигалками, навіть стоячи в пробці хуарать тими маячками. Нафіга-не ясно..

10. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    а щоб ніхто не порушував - треба адекватні правила, дороги, знаки, контролі, камери .. та цілу систему треба нормально..
    Мигалки в цьому випадку світити ліхтариком на місяць і надіятись що ніч швидше пройде ))

11. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    А тепер, я поділюся своєю думкою про то всьо.
    Народ, поки ми тут вирішуємо чи класна чи погана поліція, то в райвідділках далі пизdять, знущаються і бриють бабло.
    Я спочатку, був захоплений роботою поліції, але не до кінця, не покидали мене думки, про те, що десь тут розводняк. І виходячи з цього зробив наступні висновки. Уряд теперішній призначений та обрані інші можновладці для проведення реформ. І роблять все можливе, щоби народ бачив ті "реформи", бачив їх "роботу".
    Так, згоден, провели реформу під назвою "нова поліція", а що далі? Далі організовують КОРД (Корпус оперативно-раптової дії).... для чого та хєрня?, мабуть для того щоб людей пизdити, або захищатись від людей, бо вони (КОРД) хєрушки-два підуть в АТО.
    А так, щоби народ бачив "роботу уряду", то тим поліцейським наказали їздити з увімкненою мигалкою, і пофігу, що якомусь Васі та мигалка заваджає рухатись в темну пору доби, і пофігу, що якась там Ганє живе на першому поверсі, а попід її вікнами шморгаються туди-сюди.
    Мета мигалок така - народ дивіться, бля, дивіться, ми роботу зробили, реформу провели.
    Тай взагалі, та поліція, малоефективна, вона недовчена, бо як можна за 3 місяці навчитись всіх тонкощів. Але, нє, ми радіємо коли проскакує новина, типу "поліція песику викликала ветеринарку" і т.п. погодьтесь що це так!?
    Я вважаю, що поліція повинна щорічно проходити курси перепідготовки (підтвердження кваліфікації).
    Помімо того всього, потрібно в першу чергу в корінь поміняти такі органи МВС, як оперативно-слідчі, криміналістичні, ВБНОН, ВБЕЗ, а про суди і прокуратуру взагалі, промовчу.
    Поліція нічого не рішає на сьогоднішній день, вона лише фіксує та передає до....., до "старих кадрів в старій накатаній системі".
    Реальний приклад: в мене на районі, в якогось там начальника, якогось там відділу в якомусь там РВ, спиzдили з підвалу дві старих автомобільних АКБ, здали на металолом, нагнали мусарів, ті прошуршали і знайшли двох дибілів. Що з ними сталось в подальшому, не знаю.
    Тиждень після того, знову, в мене на районі в сусідньому будинку і в моєму під'їзді також, пограбували підвали, за одну ніч штук 8-10. І шо?, як ви думаєте? - а хулі тут думати нікого не знайшли, бо то поргабували в звичайного пересічного люду. Я повертаюсь додому в той час о 3 год. ночі, слідаків немає, лише три патрульки під вікнами маячуть. Куrва, один одного охороняють.
    Інший приклад, також реальний, нещодавно: вибігаю з будинку в 10 год. вечора в магазин за хлібом, пробігтись метрів 50 до магазину, і шо цікаве - по дорозі, під деревом стоїть чоловік 10-12, серед них половина моїх знайомих, закликали мене, я підійшов і афігєл, вони просто курять шмаль, закликали, щоби пригостити, щоби дьорнув собі кілька разів, щедрі хлопаки в нас на районі. І де поліція? Ніде, мабуть кота чи панду спасає.
    Місяць тому назад, глаголили по всіх регіональних ЗМІ, що будуть штрафувати пішоходів, і шо? Скількох штрафанули за перехід в неположеному місці?
    Ми перемиваємо кісточки поліції, ми намагаємось зрозуміти чи це кльово, що вони такі є, чи ні? Не в образу нікому, але ми як раби, - хіба що, можемо, обговорювати ступінь стиснення нашийника.
    Пригадав інший приклад, також нещодавно, також у себе на районі. Припаркувався на бічній вуличці, котра веде до одного з будинків, припаркувався біля самої стоянки, де ставлю авто, 3-4 год. ночі, знаходжусь в автомобілі, вживаю пиво, гортаю Фейсбук на планшеті, двигун в автомобіля не працював, габарити увімкнені...... і тут, назустріч, помаленьку виїжджає з полів (де недобудовані багатоповерхівки) Пріус, але без мигалок, порівнявшись зі мною, зупиняється, вмикає голубий маячок, виходить полісмен з Пріуса і стукає мені у вікно (бокові вікна в мене тоновані), відчиняю вікно, далі діалог:
    П - доброї ночі, у вас все в порядку?
    Я - ні
    П - чимось допомогти?
    Я - ні
    П - а чого ви пиво вживаєте в машині?
    Я - бо хочу, хіба не можна?
    П - ви кудись плануєте їхати?
    Я - ні, вже приїхав.
    П - надобраніч.
    Все, на тому закінчилось. Але в мене одразу промайнуло питання, а якби я, в той час, в автомобілі своєму, за спільною згодою вступав у статеві зносини з особою протилежної статі? Щоби було?
    Ця реформа нової поліції, це якась профанація по відношенню до народу. Необхідно, як мінімум, реформувати ключові відділи того відомства.
    Вважаю, що не потрібно тішитись новою поліцією, тішитись можна буде тоді, коли цілі міністерства зі всіма його відомствами та органами реформують, типу МВС, юстиція, медицина, освіта. А якщо це буде з такими темпами, то це станеться через 89 років.
    Останнім часом, дуже багато чув таких фраз, котрі захищають поліцію, типу: та вони не фахівці, вони ж з народу, покидали свої роботи, скоро вони впораються з цим безладом і т.п. Моя думка, щодо цього - пішли вони нах., бо впоратись вони не можуть, але, бля, до банкомату з карточкою ходити можуть? Пішли на ту роботу - відпрацьовуйте, їх туди насильно ніхто не волочив. А робота поліції - це перш за все, ловити порушників і злочинців, а не уточняти, що я роблю в стоячій машині чи бухаю чи граю чи дрочу.
    Для тих, хто твердо на боці поліції, питання: за весь час, які резонансні затримання провела поліція у нас у Львові, чи бодай виявила злочини?
    Інше, наболівше, - часто бачу, як поліція їздить вночі по між будинками, і в той же час часто бачу в лєнті Фейсбук повідомлення про вибиті шибки в автомобілях. Якого хєра їздити поміж будинки, якщо толку з того ніякого.
    Карочче, про це можна ще довго дискутувати чи писати.
    На сьогодні, ефективності від нової поліції мінімальна, або ж зовсім ніякої і крапка.
    Я не задоволений роботою поліції.
    Хоча, для того, щоби вони ходили до банкомату із зарплатною карточкою, я сплачую за себе та своїх працівників в державу:
    1,5 % військовий збір
    3,6 % в пенсійний
    15% податок з доходу фіз.осіб
    36,78 % єдиний соц.внесок
    + податок на прибуток 17 чи 19 %
    Арифметика виявляється проста, тобто 60-70% від заробленого народ віддає в державу, на утримання тих всіх.
    Можливо тому, я хочу бачити ефективну роботу поліції, а не тупе переміщення з мигалкою.

• Подобається Подобається x 2
  12. dragger85

dragger85 Місцевий

VW
    Як на мене - то комбінація ознакованих і неознакованих ментосів - то хороше розв'язання...

Такі андеркавери собі їздять із загальною масою і випасають перш за все водіїв, які їдуть інакше ніж загальний потік (часто полосу міняють\ швидше\ помаліше ніж всі і т д) - тобто потенційні провокатори ДТП - таких корисно позбавлятись в перевантажених автомобілепотоках, бо часті ДТП видовжують суттєво час доїзду іншим водіям...

13. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    не доганяю,а навіщо порушувати пдр,то що в когось в крові.Їздіть по правилах і все буде по феншую

14. dragger85

dragger85 Місцевий

VW
    @diesel757 то тре випити перед тим як твій лист читати :)
    ... найбільше сподобалося про те, шо ми контролюємо лише степінь затягування ошийника... шось в тому є :)

15. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Нема жодного водія, який би не порушував...

diesel757 - в більшості аплодую стоячи!!! Правда якщо взяти їх як замінник міліції - незадовільно, бо міліцію не поміняли, а лише тих ППС-ників, які іноді виходили на вулицю і лапали наркомана, якого потім вели в РВ і дальше.... Якщо як замінник ДАІ - то в принципі мені їх приємніше бачити, нехай не досить кваліфікованих, але ж "москва не сразу строилась", "лед тронулся, господа присяжные"... Надіюсь на ланцюгову реакцію. Ми завжди хочемо все і зразу, а так не буває...

Вікна в машинах розбивають, бо вночі ніхто бити не буде коли мігалку на пів району видно, а от те що в 3-4- ночі побачили авто в якому вкл. габарити і зупинились спитати - це плюс (як на мене). А може забув виключити і зранку не заведеш, а вдруг тобі погано стало, а вдруг тобі якась допомога потрібна. Дівку можеш грати або дрочити в таких місцях де народ не ходить, не те що машини їздять...

16. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Згоден, те що вони зупинились, то є плюс, але не сьогодні. Сьогодні час, коли злочинність зашкалює. От коли зведуть злочинність на мінімум, тоді і нехай їздять питаються що я роблю в машині вночі.

Щоби викласти письмом всю суть, чи то, що в людини в думках, то важко, наприклад мені, треба бути поетом.

Більше, я схиляюсь до того, що нехай, краще, поліція виконує свої безпосередні обов'язки. А їздити та цікавитись, чи все гуд і що чи тобі треба допомога, для того можна і якусь ГО залучити на рівні міста, району чи іншої територіальної одиниці. І для того виділити кошти з місцевого бюджету, тим більше, в нас напрямок на децентралізацію. До речі, це як ідея для майбутніх місцевих депутатів:
    - створити ГО, або на базі існуючих ГО в Статуті визначити функції, погодити з місцевими Радами та територіальними ОВС, набрати активістів, погодити конкретні обов'язки, фінансування з місцевих бюджетів, звітність іт.п. І в путь, така собі "бєзвоздмєзна" допомога поліції, щоби поліція не відволікалась від вилову реальних злочинців.
    А якщо, хтось хоче муркнути, що то небезпечно, що треба мати зброю, то для таких розумних повідомляю, що дозвіл на носіння зброї травматичної, можна оформити члену ГО (що створена для підтримання правопорядку), згідно законодавства на тих самих підставах, що й журналісту, приміром.

П/С/ якщо би знайшлось 10-15 активістів, тобто був би кістяк, то можна було б впровадити в дійсність.

17. dragger85

dragger85 Місцевий

VW
    не хочу агітувати, просто в інформативних цілях - в фейбуці є така ГО (і як окремий ортал теж) - Варта1, тільки до фінансування, офіційного визнання, реєстрації і носіння зброї здається в них не дійшло...

18. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Навіщо видумувати велосипед і додаткове фінансування, на яке нема, якщо поліція може це зробити. Вони втратили на тебе 2 хв, і за цей час переконались, що в тебе все нормально, і напевно десь переконались що угонщик не буде сидіти в машині з планшетом і пивом, та ще й грубо з ними розмовляти. Це ж також боротьба із злочинністю відбулась, чи ні?

Вже робили самооборону і т.д... В неті купа роліків як бики з 2 класами і повним ротом золотих зубів, починає блатувати що він самооборона а ти ніхто. От якби до мене підійшов якись активіст в 3 ночі до машини з якимись запитаннями, то точно отримав би напрямок руху (в кращому випадку)...

19. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    думав ти менш адекватніший, а ти щось та трохи шариш..
    хоч хтось вимпелами в голові крутить..
    це все шірма.. хай б хтось краще замість спасачів панд і носіїв маршрутко-пасажирів показав реальний економічний план повернення гривні до 12 за євро.. хер там, зато з маячками! Але раз показують значить попит на то є, значить дурних більше ніж розумних.. страна дураков виходить:sad:
    як не крути

20. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    чоловіче, не хочу тебе розчаровувати, але будь-яка громадська організація, хай хоч українців-самураїв, рано чи пізно продається і купляєтся.. питання часу!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)