про ручник

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Юрасик, 22 лис 2007.

1. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    Відповідь: про ручник

А що, дискові гальма ручніком прокачують??? :lol: :lol: :lol: :lol:

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Ні, педаллю щеплення, і всі про це знають.
    Малось на увазі, шо написав причини поганої роботи ручника для барабанних гальм, в дискових причини зовсім інші (закисання лапи в супорті, вбитість направляючих і т.д.)

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Народ, в мене починає закисати один супорт. Хто у Львові його розрухає? P.S. Вадіка з Липинського не пропонувати, він вмер як майстер. Востаннє, коли дзвонив він сказав "в мене нарада" :shock:

4. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Той самий Юра, який тобі двіжок перекидав, але в нього з часом напряги. Я перший на черзі з тою проблемою, але шось місяць вже до нього попасти не можу (то в мене нема часу, то в нього). Я впринципі планую то самому робити, але під його наглядом, і в нього ключ спєцовий є шоб поршень закручувати. Короче зроблю собі-запитаю за тебе.
    пи.си. А по чому бачиш шо закисати починає?

5. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

А що на зеленому Scirocco вже інший двигун?

6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Дивно, бо він навпаки часто питає, коли я вже приїду :)

Закисати починає шток ручника, бачу по якості гальмування, - по перше хід ручника менший, по-друге гірше гальмує колесо від педалі - в мене вже таке було.

Вчасне запитання . 15 хвилин тому дзвонили і казали, що старий мотор знято, починається процес імплантації нового.

В даній темі йдеться про заміну блока рік тому на моїй сірій.

7. majuskul

majuskul Active Member

VW Golf III Variant 1.8i 1994 5МКПП
    Допоможить новачку. Злетів тросик ручника, де він повнен кріпитись? Чи важко самому повернути його на місце?

8. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    Один кінець кріпиться на самій ручці ручника, там є контргайка а потім сама гайка, другий кінець іде в сам барабан. треба розбирати і дивитись. Але він напевно тріс, в мене така сама проблема. Завтра планую міняти лівий тросік, впринципі тримає і на одному правому, але я такого не люблю. Взавтра буду розбирати. А важко його міняти хто знає? Там під низом в мене стоїть якась защита металічна під дном, а тросік іде під ню, то напевно її тре знімати чи можна так замінити тросік?

Останнє редагування: 19 лис 2008
  9. majuskul

majuskul Active Member

VW Golf III Variant 1.8i 1994 5МКПП
    Знайшов я такий собі мануальчик на тему, а знаходиться він тут:
    http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_faq08#8.1.14

10. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    Додам до теми - оскільки нові штрафи передбачають покарання за ручнік, я "реанімував" свій, на дискових.

Значить так, може комусь допоможе.
    1. Бризкаєм не жаліючи ВД40.
    2. Потім рухаємо туди-сюди на супортах ті штуки які якраз смикає трос.
    3. Потім не забути натиснути гальма.
    4. Виконуємо пункт 1-2 поки не почне вільно ходити.

На пункті 3 - ручнік уже має тримати. Якщо ні, то видно щось там поломано, штоки або якась фігня інша. Якщо просто закисло - то оцей метод помагає.
    Також тут голосно кричу "ФЕ" майстрам-спецам які говорили мені "та тут поможе тільки заміна супортів".

11. taraskin

taraskin Новачок

старушка
    В усіх серійних VW Golf ручнік встановлений на механіці!а тобто:важіль,коромисло,2 тросіки,барабанні гальма або дискові.Гідравліка до стояночного гальма не має ніякого відношення!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Подобається Подобається x 1
  12. taraskin

taraskin Новачок

старушка
    та ніфіга ти не робив!позбивав би руки регулюючи той тросік знав би як він працює!

13. vasq3d

vasq3d Початківець

GOLF II 1.8 1986р.
    А що робити в такій ситуації, коли от-от ще б 2-3 оберти гайки і ручнік працював би норм, але різьби нема??? Чи то може тросік розтянувся, хоча не уявляю як таке може бути....???? (Колодки нові, барабани майже без ровчика, Golf2)

14. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    скоріш за все розтянувся. верх кулібінства - пдкладають шайьи під гайку. Ма моїй попередній машині, колодки так не хотіли міняти, що затягнули ручнік по самі ... - аж ручку з салону підняти не можливо було.

15. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Стальні троси не розтягуються. Хіба що надриваються. А у твому випадку треба відпустити гайки з салону і регулювати клином в задньому барабані. Знімаєш барабан відкрутивши підшипник і заганяєш клин що розклинює колодки в сам низ. Далі пробуєш барабан надіти. Якщо не виходить то клин трошки піднімаєш. І так до того часу поки барабан не почне надягатися.
    Удачі

16. Gurkha

Gurkha Місцевий

Caddy British 1.9 TDI. 02. ALH 90hp
    Сам ради эксперимента поставил 2 разных троса. 1 TRW, 2 оригинал фольксваген. Не помню какой где, бо менял лет 5 назад, но один трос просел, пришлось подложить гайки на 17.

17. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    SASA каже, що троси не розтягуються...

• Подобається Подобається x 1
  18. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    SASA каже, вздьорнись...

19. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    Gurkhaз власного досвіду пише що розтянулось значить щось там таки розтягується з часом, і підкладання шайб це не кулібінство а вихід з ситуації.

20. agent

agent Початківець

джетта2
    Що собою представляе той клин.Як він там буде триматись(клин не випаде в процесі роботи)[​IMG]Тудавставляти клиня де стрілки на фото?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)