Проблема з генератором (напевно)

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем gora, 6 бер 2011.

1. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    для того щоб точно знати чи гуде генератор, просто зніми з нього ремінь і заведи машину - звуку нема значить генератор, звук є - шукаєм далі причину.

2. Reflection

Reflection Новачок

Golf II, 1.6 карб., '89-був, зараз Ланос база 2006р
    Вибачте що пишу в цій темі)))) Також є гул генератора... хочу поміняти підшипники але немаю розмірів(((
    Підкажіть розміра підшипників(і ціни якщо можете) до генератора БОШ... 89рік... місток чи то щітки кріпляться на 2 болти... зверху на корпусі вроді вибито 9116... здається все що я знаю про нього))) ага і двигун 1.6 бензин))

3. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    На 9 починаються ті деталі і агрегати, які на Порше використовуються.....

4. Reflection

Reflection Новачок

Golf II, 1.6 карб., '89-був, зараз Ланос база 2006р
    то мабуть не той довгий номер деталей які мають бути... то на корпусі щось таке було 4 цифрове... поможіть бо сьогодні буду мати час поміняти але незнаю які купити... підкажіть приблизно які мають бути я би взяв кілька в магазині а потім повернув зайві... казали що там 5 різних а мені всі не дадуть((( полазив нетом знайшов ніби має бути
    40х17х12 17х47х14 12х32х10 то ті що найчастіше зустрічались варіанти... може хто знає точніше?

5. top

top Active Member

Vw Golf II 1.3 МН ,2Е3 ,1989.
    Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Пишу в цій темі ( Про гнену )
    Генератор запускається раз - через три.
    Якщо запустити примусово ( 12 в подати на збудження напряму ) то працює.
    Коли запуститься - зарядука нормальна : 14,2 в
    Питаю поради - може хто стикався ( неохота купляти непотрібні запчастини )

6. Vexler

Vexler Аксакал

Smart ForTwo, VW Golf2 1.8RP `91 white був
    звернись на фірму,що займається по генераторах/стартерах
    Зелена 251
    тел. (067)988-3-777
    Дуже хороші майстри і недорого!
    В них скоро сайт свій зявиться.

7. top

top Active Member

Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Звертався до МАЙСТРІВ , кажуть що то МАБУТЬ діоди ( 300 грн ) ,
    а може і якір ,а може .......
    Порадили поміняти генератор.

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Дядьку. В мене в гаражі валяється гена від 1,6. Незнаю чи такий як в тебе чи ні але запчастини там мали би бути взаємозамінні. Забирай - експериментуй. Що не треба буде - віддаш.
    ПС - але я не знаю чи він живий

9. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Я стикнувся нещодавно )
    Почалося з того що зарядка пропадала при великих обертах (поза 3000-3500), потім могла відновитися. З часом це ставало частіше і частіше, але зарядка вже рідко коли відновлювалася, приходилося примусово подавати +12 В на збудження генератора. Поки мене то не вкурвило і я в далекій дорозі не зупинився вп'яте і приєднав +12 безпосередньо на збудження вже намертво, лампочка погасла, вроді зарядка пішла. В підсумку машина тупо встала вночі посеред поля, завдяки добрим людям якось доїхав до пункту призначення. В підсумку спалений регулятор напруги.
    Поставив новий регулятор (таблетку) - та ж ситуація що колись, чуть газанеш і зарядка пропадала. В один день +12 В на збудження вже не допомагало. Вирішив розібрати генератор. А він в мене Валео - тому прийшлося застосувати повний арсенал інструментів (болгарка, дрелька, потужний паяльник ...). В підсумку при продзвонці статорної обмотки між корпусом і обмоткою лише 1,1 кОм - я правильно розумію що це коротке замикання? Ще питання - чи є смисл цей генератор ремонтувати, чи купити такий же б/в чи новий (до речі які ціни на нові генератори)?

10. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    якщо кОм то це не замикання, якби було Ом, тоді так

11. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Перевір що він видає на холодному двигуні, скажімо після ночі, а потім дивись по мірі прогріву, можливо діодний міст. На валєо він дорогий...

12. ENERGY

ENERGY Місцевий

Забув сказати - все решта перевіреріно - і діодний міст і ротор і тим більше регулятор напруги в нормі.
    Мене от з пантелику збиває оте значення 1,1 кОм - занадто велике як для короткого замикання але й замале якщо врахувати що корпус статора має бути ізоольований від обмоток.

13. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Де саме Ви робили заміри? Якщо на контактних кільцях то ви заміряли загальні покази обмотки, доречі є мануальні данні для порівняння (для прикладу маємо 1,1 а повинно бути 2,2+-). Коротке перевіряють на корпус тобто один провід тестера на контактне кільце інший на корпус, попередньо бажано промити і просушити статор (пил, мазут проводить електрику) в цьому випадку тестер не повинен нічого показати. Тестер ставимо на прозвонку а не в положення заміру опору.

14. ENERGY

ENERGY Місцевий

Можна й на Ти )
    До речі ше раз звірив заміряні дані з книжкою (правда в різних книжках для одних і тих же генераторів відрізняються опори)
    Опір ротора вийшов близько 5 Ом, а по книжці має в межах 3,0-4,2 для генераторів Моторола (Валео).
    Опір статора вийшов 0,8 Ом, а по книжці має бути 0,13-0,17.
    Опір між статором і корпусом в мене 1,5 кОм, а має бути великий - в ідеалі 10 МОм, а малі значення свідчать про порушення цілісності лакового покриття проводу і потрапляння бруду і води між оголені провода і магнітопровід і корпус. В принципі це підтверджуються візуально - помітив місцями поцарапані обмотки, та й вся обмотка просто "засрана" бо генератор в 1,3 розташований в самому низу і весь бруд з коліс і здороги летить на нього, ідіотське інженерне рішення.
    Так шо отакі пироги ((

• Подобається Подобається x 1
  15. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Весь мотор 1,3 ідіотьський. Вихлоп спереду, доступ до свічок і стартера ззаду напівзакритий і незручний. Гена таки да внизу. Терпіти все це заради 55 коней ... :/

16. ENERGY

ENERGY Місцевий

Ооо - свічки це ше нормально, а щоб долізти до стартера то треба бути гінекологом не менше, в мене там також походу клеми трохи окислилися, так не можу нормально долізти щоб відкрутити і зачистити.
    Зате в 1,3 водяний насос приводиться в дію іншим ременем ніж генератор, так що нормально поки що їжджу без генератора )

17. ENERGY

ENERGY Місцевий

Ремонтувати то все діло не бачу сенсу може хтось продає генератор, який би по шківу і вильоту підійшов для двигуна 1,3 ?

18. top

top Active Member

Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Щоб небуло закидане багном - використовуй захист .

19. wwB2

wwB2 Active Member

VWB2
    Не хочу створювати нової теми, так як в мене теж проблема з генератором. На днях поміняв генератор на потужніший, - з 45А на 90А. Проблема полягає в тому, що старий генератор вмикався десь при 950 обертів колінвалу, а новий (90А) тільки при 1500 об. Відповідність діаметрів шківів таж сама. Хочу запитатись за що відповідає вихід з генератора В+, бо при заведенні двигуна, коли напряму з акумулятора подаю живлення на контакт В+ то генератор збуджується і без доведення до 1500 об двигуна. Може при вмиканні запалювання одразуж на контакт В+ малаб подаватись напруга для збудження генератора???

20. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Який автомобіль? В підписі стоїть В2 - бензин чи дизель?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)