пртоколи ДАЇ

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем turboopel, 7 жов 2014.

1. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Ex: Аudi A6C5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Перевіряти ДАІшники хочуть номер кузова. Двигуни зараз немають номерів, а в старих машинах, навіть якщо і є № то двигун не заборонено міняти, і номер двигуна в техпаспорті не пишеться. Вікіпедію я скинув що було зрозуміло, що кузов - це не агрегат. А оскільки в законодавстві ніде не прописано (не бачив) цього визначення, тому доказати що кузов - це агрегат вони не можуть!!!

2. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Освіжу.
    Сьогодні зупинили на козельницькій десь об 11.20, попросили документи - дав, попросили вийти з авто та відкрити багажник - виконав..... а далі слідував такий діалог:
    m - вживали?
    Я - так!
    m - хіба можна вживати і сідати за кермо?
    Я - не заборонено.
    m - дихніть!
    .... дихнув...
    Я - можу ще мочу здати тут на місці для проби, бо бачу, що ви фахівець та визначаєте все на смак та нюх.
    m - чого ви кажете, що вживали, а насправді тверезий?
    Я - бо я вживав їду, каву, чай і т.п.
    m - а де ви служили? (запитав, бо посвідчення водія знаходилось разом із посвідченням офіцера)
    Я - це не має жодного відношення до причини зупинки! Вас таких багато і всього найкращого........
    m (інший, напарник) - та не затримуй його хай їде.....
    .... поїхав...

• Подобається Подобається x 2
  3. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    А чого зупинили?

4. exalto

exalto Місцевий

VW Passat B5 99" 1.8 20V (ARG), 5МКПП
    Клубна карта:
    000085
    класика жанру)))

5. WANTED

WANTED Місцевий

VW Golf mk2 1.8 GU Pierburg 2E2 1991, Fire and Ice remake
    А мені б стрьомнувато було багажник відкривати без свідків, а якщо воно туди щось підкине? В нас були випадки, що беркутята по кишенях шманали то чуть гранатомети звідти не витягали і попробуй потім відмажся, коли їх 5 притягнули тебе одного до своєї машини.

Sent from my HTC Inspire 4G using Tapatalk 2

6. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    питали ще, чи перевожу щось заборонене, а я їм сказав, що ХйЗ, відкрию багажник, хай самі дивляться.
    раніше теж було стрьомнувато, тому не відкривав, а тепер пофігу, озброєний "важкою артилерією", маю те чого вони бояться як вогню.

п/с/ гайці, хотіли глянути, як відчиняється заварена кришка багажника Г2 :rofl::rofl::rofl:

7. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Audi 100 С3 quattro turbo - була,
    Audi - A6 C5 2.8 V30 AQD 2000 - була
    Клубна карта:
    60
    Було в мене подібне коли машина була тільки куплена, але не переоформлена ще, на червоних номерах (то було зразу перед призедентськими виборами, за кілька днів до), то теж зупиняли на кожному кроці, я вже їх зустрічав з усмішкою і завжди казав, що я свій зі Львова, а не терорист, то в мене тільки дивилися документи, що машина куплена і що я місцевий (права дивилися) і теж з усмішкою казали, що вони мусять перевіряти, бо наказ і бажали щасливої дороги, все займало 2-5 хвилин. Думаю якщо би почав на них наїжджати за те що зупинили, то теж би звіряли всі номери агрегатів і мозги компастували би довго.

Зі свого боку навпаки вважаю, що вони правильно роблять, бо зараз всяке може статися і в нас у Львові, тому краще хай перевіряють, щоб всякі тут не їздили зі зброєю чи ще щось не вчудили (якісь чеченці для прикладу).

На рахунок зупинки працівниками ДПС, то завжди стараюся говорити ввічливо поки до мене так само відносяться і не загадую про причину зупинки і всі інші правила зупинки, поки не починають мені щось шити лишнє, чого я не робив. І в 99% таких випадків все завершується досить швидко за 2-5 хв і словами - щасливої дороги. Тому час твоєї зупинки багато залежить від твоєї поведінки теж.

Останнє редагування: 14 жов 2014
  8. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Я б вазагалі відмінив ту причину зупинки. Або ввів би причиною зупинки перевірку документів.
    Мене дико дратує коли, водій: - "Причина зупинки?", ДАЇ: - "Ви перевищили швидкість". Ну і далі виправдовування, а докажіть і ше шось типу. Водію причину зупинки назвали - він зобов"язаний передати документи. Далі згоден він чи не згоден - оспорювати в суд.

Ну і ще перевірка документів нормальне явище. Бо інакше можна вкрасти машину, возити повний багажник наркоти, їздити п"яним, без прав... Але все по правилах і тебе ніхто не має права зупини і взнати про це... Брєд...

ПРиклад ще один, на мою думку аргументований. Поїхав в відпустку. Вкрали машину, наприклад. Власник про це не знає, взнає тіки за тиждень. Заяву поки напише вже буде пізно. А так ДАЇшник може попасти на викрадене авто і водія в якого нема на нього документів.
    Теж завжди показую документи, хоч і говорю і питаюся про причину і т.д. Якщо мені вже шось "шиють" то звичайно говорити треба.

9. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Про свою ситуацію:
    зупинили - зупинився,
    привітались - привітався,
    попросили документи - дав,
    пропонував страхівку - не захотіли,
    вийти з машини - вийшов,
    відкрити багажник для огляду - відкрив....
    ..... ну коли вже питання про "вживання" мотивуючи це тим, що з машини тягне спиртним, то тоді, хай йдуть нах.., або пробують аналізи на смак. Це вважаю явною та безпідставною розводіловкою.

Як це гидко та низько виглядає, коли працівник автоінспекції просить, щоби на нього дихнули... так і хочеться сказати щось про туберкульоз, сифіліс, тріпер та ін.

10. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Саме через те що СПІШИВ, не почав з ними входити в дискусію, передав документи, відкрив капот, потім сидів ще хв 10 поки вони по ТЕЛЕФНІ перевіряли мене по базі.... От тобі і культурно поспілкувався...

Як ти думаєш чому оті фени позникали? Тому що ніде не було вказано що це твоя швидкість. Ним можна було тикати однією швидкістю круглодобово, що навіть запорожець їхав зі швидкістю 100 км.... Чому я в суді маю доводити свою невиновність? Таке поняття як презумпція невиновності знаєш? Щоб тебе звинуватити треба довести твою вину, а не навпаки. Написав протокол, а потім йди трать час, гроші, нерви і доказуй...

Тепер на рахунок твого прикладу. Вкрали машину, вона ще не в базі і їде на ній той хто знає свої права. Відкрий капот! - пішов нах, нема рішення суду. Дай документи! - пішов нах, я нічого не порушив. Я веду до того що якщо хочемо щоб наші автомобілі шукали добре, то ДАІшник повинен ЗАКОНОДАВЧО ЗАКРІПЛЕНО мати право перевірити документи і НОМЕР КУЗОВА ШЛЯХОМ ВІДКРИТТЯ КАПОТУ водієм (а не дати можливість оглянути №агрегату - що це? як дати можливість? чому це не закрімплено?) І тоді можна і пяного злапати, і машину виявити без всяких заморочок. А поки будуть такі закони і грамотні злодії, то наші машини будуть довго їздити не боячись інспекторів

Приклад. В тестя друга вкрали машину. Подав в розшук. Подвонили, возвратка. Відвіз гроші, забрав машину, їхав додому. Інспектор зупинив, провірив документи і відпустив... А машина в базі розшуку. Не провірив бо номера не закарпатські чи не червоні?!?!?!?!
    Я не проти перевірок, я не проти роботи ДАІ, я за надання їм повноважень щоб вони могла законно робити те що вони зараз намагаються робити. Тоді і авось злапають вкрадену машину і пяного водія і дитину без прав...

Останнє редагування: 14 жов 2014
  11. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ну ти підтвердив лиш мої слова. Чи то ти намагався заперечити але шось не вийшло?
    Я ж нічо не кажу. Я тіки за шоб просто перевіряли документи і віднесли це до причин зупинок. Ти повторив то саме)))
    Згідно формулювання чог ов законодавстві - це вже просто приколупування до слів людей які хочуть уникнути відповідальності. Звідти і ноги ростуть.

Щодо "фену" то там фіксується час коли був замір швидкості і т.д. Звичайно що доказів ніяких на ньому нема. Але тим не менш. Якщо ти будеш їхати 90 де можна 60 і тебе зупинять на фен ти ж не визнаєш свою вину) Біда то двостороння.

12. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    В принципі підтвердив. Як на мене причиною зупинки мало б бути бажання ДАІшника перевірити ту чи іншу машину, на вибір. Але вони самі собі поставили палки в колеса і ввели підстав для зупинок і починають скакати про ситуацію в країні. Зупинили, документи, прошу відкрити капот для звірки номера кузова... Все законно - до виконання. Не був фен досконалим (не на всіх світився час), не міг він довести вину водія (а вдруг його машина обганяла а зупинили його) - ввели візир. Оце правильно! Тільки ЗА. Хочеш фото, хочеш відео. Порушив - плати. Так має бути. А є далеко не так...

13. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Ну що ж Ви так любите ображати Запорожці??? У мене самого був Запорожець, на якому я неодноразово їздив по трасі зі швидкістю 120 км/год. Головне слідкувати за автомобілем, і він не підведе.

А по темі, я багато їжджу по Польщі за кермом. Так там немає такого щоб тебе зупинили безпідставно. Я замітив 2 причини зупинки автомобілів поліцаями: 1. Порушення ПДР. 2. Відпрацювання по пяним водіям(переважно в п’ятницю ввечері). Але відпрацювання виглядає так. Стоїть поліцейська машина на обочині з моргалками, і зупиняють усіх підряд. Документи не перевіряють, а дають дихати в алкотестер, і все. І чомусь в них і п’яних менше на дорозі, і аварій менше і менша смертність на дорозі ніж в нас. Просто там вміють люди працювати, а в нас вони думають як розвести на бабло.

І ще одну цікаву ситуацію знайома розказала. Купити нашим гайцям машини за державні гроші, але не виділили гроші в бюджеті на страхівки і на ремонт цих машин. Тому керівництво заставило підлеглих купити страхівки за свої гроші на патрульні машини. Якщо їх заставляють свої гроші платити, щоб виконувати свої обов’язки, то як вони можуть не брати хабарів???

14. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Audi 100 С3 quattro turbo - була,
    Audi - A6 C5 2.8 V30 AQD 2000 - була
    Клубна карта:
    60
    Підтримую, теж це дуже злить, реально вони самі доводять свою кличку "пси" цим, радує, що не всі так себе поводять.
    Буває, як то кажуть раз на раз не попадає, ж не завжди тебе на 15 хв затримують, тому може вони просто сильно дотошні, і можливо своєю дотошністю колись викриють крадія машини, є ж плюси від того :)

15. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    А якщо я б був на крадженій машині, їхав не порушуючи, не спішив і принципово не показав документи? А машина була б "твоя", правда ще не була б в угоні (тьфу-тьфу-тьфу)... Послав ДАІшника і поїхав у відстійник, а там болгарка, ключі і .....

16. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Відповім так, хоча повторюсь:

17. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    +1000000000. І це призводить до доведення ментів до сказу коли їм не вдається зробити те що вони хочуть і доводить нас до сказу коли менти не можуть зробити те що нам потрібно, щоб був порядок на дорогах, вчасне і правильне виявлення правопорушень та злочинів...

18. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Ось для чого ДАІшники виходять на дороги, а не для того щоб попереджати або виявляти правопорушення (хіба що для себе).
    http://www.youtube.com/watch?v=HoR9_J7EX84&list=UUMQCTweRp9G7qCQbJI9oeAg&index=3
    І ще одне відео. Щоб та взятка була причиною щоб таких людей меньше було, щоб вони г..ни не розмножувались
    http://www.youtube.com/watch?v=dsveFcWdiFY&index=1&list=UUMQCTweRp9G7qCQbJI9oeAg

19. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    В тій Боярці, в мене мусара вимагали водяру Львівську, котра призначалась товаришу в дарунок. Результат - мусара були послані нах.... Карочче, раформа мусарів.....

20. TIMREK

TIMREK Початківець

Silver
    може в них бензин закінчився і доїхати до заправки було нічим.. !

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)