Розмова з інспектором ДАЇ

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем G60, 31 жов 2008.

1. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987
  2. S@sha

S@sha Active Member

VW golf II 1.3 Тi 1991
    Добрий день!
    Підсткажіть мені будь ласка! Чи можна експлуатувати прицеп в день та вночі без поворотів та стопів, прицьму ззаді на прицепі написано "СТОПІВ ТА ПОВОРОТІВ НЕМАЄ"?

3. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    не можна. має обов*язково висіти знак аварійки на такому прицепі.
    а в ночі має бути обладнаним щей жовтим миготливим ліхтариком.

4. Foma

Foma Active Member

Passat B5.5 1.8T 2002 AWT (АКПП)FEV
    Сьогодні менти хотіли мене взути на 425грн. Але переконав задурно.
    Їду від поліклініки по Терешковій( зараз Виговського), роблю на зелене світло правий поворот на патона коло колишнього руского консульства. Зупиняюсь бо в пішоходів теж зелене, пропускаю двох ближніх пішоходів, а третій далеко від мене метрів 8 ,тільки зайшов на перехід, то я проїзжаю і мент мене хап "мол я двох пропустив, а третього ні" ледве йому пояснив що я надав перевагу в русі пішоходам, а тому третьому до мене далеко було, то не було необхідності чекати поки він підійде бо в нього і в мене зелене світло.

• Подобається Подобається x 1
  5. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    Молодець,потрібно Їх учити правил дорожнього руху :D

6. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Потрібно мабудь купити невеликий тираж "Правил дорожнього руху" і роздавати цим "мусчінам", щоб вивчали їх.

7. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    А......знайома ситуація.
    Є ще таке - під*їжджаєш до пішохідного переходу і не знати звідкіля береться баба і просто вилітає тобі на пішохідний. Але під авто не кидається. А так - однією ногою аби ступити на перехід. Тут навіть воронам на деревах зрозуміло, що зупинити авто ніяк не встигнеш. І що характерно через 20 метрів стоять мєнти і "Слиш, дарагой, нарушаєм, будєм платіть ілі как?".
    Що характерно - я кщо постояти трохи в кущах і поспостерігати - та баба не одному так кидається під авто. І навіть є випадки, коли вона в спірних ситуаціях дає покази на користь ДАІ. Цікаво: чи діляться з нею Дайці?????

8. Foma

Foma Active Member

взагалі правила чітко вказують що наближаючись до пішоходного переходу, водій забовязаний знизити швидкість і в разі необхідності зупинитись щоб пропустити пішохода. Такщо зупинка не є обовязковою перед піш переходом.

9. curlyheaded

curlyheaded Active Member

VW Golf mk2 3d 1,8'87 Opel astra g z14xep '06
  10. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    вчора їду з морів. 7 година ранку, я вже 12 годин як за кермом і 24 години як практично не спав. Їду собі по автобану 110-120 , кайфую від степових краєвидів, і раптом за горбочком кілометрів 10 перед Уманню стоїть зліва самі знаєте хто і махає полосатою ложкою. При цьому зволоч створює аварійну обстановку, змушуючи мене гальмувати бо я саме рухався в лівому ряду, випереджаючи якесь авто і крім того за мною в правому ряду їхало ще щось. Враховуючи всі ці обстоятільства я акуратно зупинився аж метрів за 150-200 на правому узбіччі. Я впевнений що ніц не согрішив і це проста перевірка документів, для економії свого і його часу втикнув задню та вернувся поближче до мента і просовую у вікно документи. І добре я зробив, що не приліг поспати поки він дойде до мене, бо в даній ситуації кожна секунда, як виявиться згодом, була дорога [​IMG]

Отож то чмо підходить, представляється на смішному сурживу і сходу мені показує свій прибор з дисплеєм, на якому світиться цифра 148, мол ви осьо превисило скорость, йдем писать протокол. Я кажу ніфіга я не перевищував, то ніразу не моя швидкість. Каже ваша ваша йдем оно писать протокол. І в цих словах аж відчувається дике небажання писати той протокол, а просто отримати в лапу своїх 50 грн. Я кажу по перше я їхав не один, були ще машини, де докази шо то моя швидкість, а не їхня. По друге, якби я їхав 148, то я уже був би у Львові, а по третє покажи час, коли зафіксовано швидкість 148. (При цьому я починаю сумніватися. Обганяв я якраз якийсь больший чорний позашляховик, а такі машини повільно не їздять, може я дійсно їхав 148 , а спідометр в старушки тупо бреше. Або може я заснув на тому обгоні і провтикав стрілку спідометра?). Тим часом дядя міліціонер тисне якісь кнопочки і переводить дисплей свого прибора в режим таймера і там ми відім як часікі щолкають 2.20 - 2.21 - 2.22 - 2.23 ...... Тут я остаточно переконуюсь шо маю справу з лохотроном і починаю дальше втирати шо то ніфіга не моя швидкість, від зупинки пройшло максимум одна хвилина і шо якшо той рагуль почне заповнювати протокол, я йому там таке напишу, і про його хитрі прийомчики, і про місце в якому він стоїть, шо він пошкодує, шо не вибрав собі іншу професію. З перекошеним таблом мент віддав мені документи і пішов ловити наступних лохів.

Мораль басні: шановні автолюбителі, учіть матчасть, не ведіться на розводки інспекторів ДАЙ і ваше бабло залишиться при вас. А, ну і правила дорожнього руху теж не варто порушувати [​IMG].

• Подобається Подобається x 1
  11. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987
    Я б ще наголосив
    , що я адмін ( ти) одного з найбільших VW форумів в Україні, і ваша розмова записана та вся ситуація вцілому і буде показана публіці!!! А еще мій сайт ( твій) лябить читати його начальство!

12. Foma

Foma Active Member

Взагалі я не зрозумів ти пишеш що їхав по автобаму, а там максимальна швидкість якщо мені не зраджує память 130км +20 =150 . Ти їхав 148. Хіба то було в зоні дії знака 110. Там декуда стоять такі знаки, тоді порушення мало б мати місце. В загальному так і є я давно писав" якщо ти погодився що не правий то ти попав, а якщо сперичаєшся і наведеш кілька аргументів в свою користь, чим завієш сумніви в дурну голову мента, поїдеш далі. В тих рагулів теж строго, написали скаргу на них і тут же внутрішнє розслідування, мінінгіту повна ж-па. Тому в їх інтересах не мати спірних протоколів, а краще іншого зловити за той час.

13. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Під автобаном напевно розуміється Київ-Одесса, яким воно звісно не є і там звичайне обмеження 90. Наскільки знаю 130 дозволено лише на Бориспільській трасі - поправте якщо помиляюсь.

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Я не знаю тонкощів термінології, автобан чи не автобан, але знаю, що Київ-Бориспіль - це єдина в Україні "автострада" (може це те саме, що автобан) , там обмеження швидкості 130 (+20)

А Київ-Одеса це дорога з двома смугами в кожному напрямку із роздільником, там можна їхати 110 (+20)

15. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    А це вже офіційно закріплено в новій редакції ПДР? Я памятаю шо в неті мелькала така інфа - але при інспекторі на інтернет ссилатися ж не будеш :sad:

16. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    В нових правилах вже є

17. GDM

GDM Active Member

VW Transporter T4 2.5 TDI '01 ACV 75 КВт ( 102 к.с.) DXZ Long vehicle
    Чув раз історію одного чоловіка. Розказував як він раз пив з одним даїшником, а на наступний день той зупинив його і влупив штраф по 130 ст. за п"янку.

А самого мене теж раз майже з машини зупиняли практично в дворі.

так. для довідки.

Останнє редагування: 10 вер 2009
  18. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    Звідки така інфа???

19. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Тобто якшо дорога з двома смугами руху в одну сторону, зліва подвійна суцільна полоса і справа суцільна то там 110 можна їхати? о_О

20. GDM

GDM Active Member

VW Transporter T4 2.5 TDI '01 ACV 75 КВт ( 102 к.с.) DXZ Long vehicle
    ну я теж так це розумію і думаю навіть хоч би одна смуга була в одну сторону і розділені вони суцільною лінією дорожньої розмітки 1.1 або 1.2
    то там 110+20 можна їхати.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)