Мав значить учора таку розмову: Їду з ЖД на Городоцьку 6-та ранку, ну і як завше стоять на тому перехресті. Побачив, що у мене ТО до 2010 - дивлюсь біжить, махає, зупинився. . . І - добр. ранку, інсп. Гавришев, ваші доки; Я - доброго, а щось власне трапилось? Я щось порушив? Які підстави?; І - наказ начальника ДАІ про перевірку талонів ТО; Я - не чув такого, показую доки, кажу у мене все в порядку; І - покажіть талон; Я - даю, кажу ще дійсний ( вказано у графі пройти до: ''2010''; І - у вас не дійсний талон дата попереднього проходження 02.08.08. Зараз вилучаємо талон, а машину на штраф площатку. Я - у вас на це немає жодної законної підстави. І - пройдемте в машину для складання протоколу. Я - (спішив на роботу) ходіть кажу. Виходжу, дивлюсь ланос білий і навіть не на синіх номерах. Кажу, а це значить ваше авто, не службове. . . І - задьоргався, сіли. Каже - термін дії ТО 24міс. від попереднього проведення, тому він у вас не дійсний. Пишем протокол, чи як?; Я - де вказано що 24міс. і що значить ''чи як''? І - в законі вказано; Я - в якому? Назвіть, покажіть? І - згідно з чинним законодавством. Я - це я чув, яким. . ? Кажу - згідно Постанови КМУ #606 від 09.07.08р. п. 18 зазначено, що дата проведення наступного ТО, для цего класу т/з, визначається датою наступного ТО вказаною в талоні ТО. Кажу - а не датою попереднього. А дата наступного чітко визначенна п. 23 цієї ж постанови як період 15.01 - 15.12. Від себе додав - якщо в талоні немає конкретної дати, чи місяця. Тому пишіть протокол і в суді розкажете закон про 24міс. Я таких випучиних очей ДАЙця ще не бачив. ))) І - віддав доки і каже, але пройдіть. Я - звичайно. В термін до 15.12 І поїхав довольний собою. Мав би багато часу, я б його ще й за приватне авто і погрози і т.д. натягав і в гарячу лінію подзвонив. А так на 06:30 на роботу і так ледве встиг.
Недавно мав історію коли даяць вимагав дати йому талон ТО на перевірку,а я йому відмовився його дати, де зсилався на ПДР пункт 2.1 і 2.4а. В результаті він перевіряв дійсність ТО через лобове скло. PS. Ці 2 пункти прочитав даїшнику в слух, бо вожу собою брошуру ПДР і даєць зі словами "А як я маю перевірити?!" піщов щось розглядати через лобовуху.
Нагадайте полиз! Хтось наче раніше писав, что працівнику ДПС ми не зобов,язані пред,являти страховку. Страховку слід показувати лиши при ДТП та при проходженні ТО. Я правий?
В правилах написано що водій повинен мати при собі страховий поліс або сертифікат. Я сертифікатом називаю картку на лобовому і ще ні один інспектор не переконав мене і себе що то не сертифікат. До речі вчора перший раз мені прапорщик показав наказ МВД про операцію "автомобіліст" на Львівщині, який в принципі дає право ДАЇ зупиняти авто для перевірки документів. Номер наказу не запамятав чи то 848 чи 868, але точно запамятав дату завершення операції "автомобіліст" - 11.08.10. тобто в середу.
Тут по іншому написано( 2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також: а) передати для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1; 2. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ВОДІЇВ МЕХАНІЧНИХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ 2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі: а) посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення; б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб або реєстраційний чи інший засвідчений в установленому порядку документ, що підтверджує право керування, користування чи розпорядження таким транспортним засобом; в) у разі встановлення на транспортних засобах проблискових маячків і (або) спеціальних звукових сигнальних пристроїв - дозвіл, виданий Державтоінспекцією МВС, у разі розміщення реклами, - погодження, що видається підрозділами Державтоінспекції МВС; г) у встановлених законодавством випадках дорожній лист і документацію на вантаж, що перевозиться; на маршрутних транспортних засобах - схему маршруту та розклад руху; на великовагових і великогабаритних транспортних засобах та транспортних засобах, що здійснюють дорожнє перевезення небезпечних вантажів, - документацію відповідно до вимог спеціальних правил;; ґ) чинний договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу (крім водіїв транспортних засобів Збройних Сил) у разі укладення такого договору. http://auto.meta.ua/autolaw/pdd_ukr/a2/
Хм..... а якщо договір не укладено то нетреба.... то якась не та версія. Мені інспектор особисто читав з своєї книжки.. внього цей пункт був обведений... і були слова поліс і сертифікат....може в інспектора була стара версія..... Згідно закону про обовязкове страхування договір має бути в машині у разі скоєння ДТП. а якщо ДТП нема то і договору не треба......
То старі правила. Писати має так: ґ) поліс (сертифікат) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.
Я коли це прочитав то довго сміявся, а якщо договір не укладено то нетреба))) Це реально якась погна версія) А де витяг з закаону почитати?
ґ) поліс (сертифікат) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Водії, які відповідно до законодавства звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на території України, повинні мати при собі відповідні підтвердні документи (посвідчення). (Підпункт «ґ» у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 06.01.05 р. № 16) Поліс то маленький жовтий на склі, а сертифікат це папірець розміром А4?
Ні Поліс - великий жовтий А4 в бардачку а маленьке жовте на склі це маленьке жовте на склі. Просто наліпка. Кум її називає сертифікатом (хоч цього на ній і не написано )
http://www.autosite.com.ua/news_article_16095.html Я просто в шоці... Але жіночка молодець, трималася!
Чого в шоці? Думаю, від дій жіночки, а не від наших доїшників? Це також цікаво, шкода, що в росії відбулося http://autonews.most.ua/node/29192
тут читати враження жіночки від поїздки в україну + відео. http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=11&t=2631
Мене 2 тижні тому в цьому самому місці гальманули. Порушив рядність. Взятку не давав, заплатив рідному району 255 грн. Рухався не швидко в правому ряді, коли побачив вже міст - було пізно перестроюватись в лівий ряд. Я так зрозумів що знак десь там маленький і надійно схований. Місце насправді дуже жирне і ніфіга там гайці не займаються профілактикою правопорушень а просто тупо косять бабло. Хто їздить кожен день то орієнтуються що треба перебудуватись в лівий ряд, а хто раз в рік або перший - не встигають.
95% львівських мєнтів кончєне бидло..... треба вчити свої права і не йти на повідку вседозволеності і нахабності даішників