Вибір літніх шин

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Shaggy, 21 січ 2013.

1. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Це якшщо під болотом є твердий грунт. Якщо ж там далі болото то на вузькій швидше закопаєшся.

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    у мене на зиму завжди вужча. Але тут були вже з того приводу досить гарячі дискусії, багато хто вважає, що навпаки треба на зиму ширшу ставити

3. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була
    http://alarm-motors.ru/news/2012/vibiraem-zimnie-shini.54.html

Если же вы уверены, в том, что можно слегка отступить от размеров – обратите внимание, что при загородной эксплуатации шиповки лучше брать – уже и выше, а «липучки» - шире и ниже. Так они лучше реализуют свои свойства в пятне контакта. При городской асфальтовой езде – всегда лучше взять более широкую покрышку.

У цьому є певна логіка!!!

4. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Мартіні я все прекрасно знаю, але авто на 14(рідному) радіусі набагато стійкіше зимою, і мені це до вподоби. Я ніколи не ставлю на зиму більший діаметр(радіус).
    Коли на літо ставлю 15 радіус, то відразу дійсно відчуття, що машину взули в якісь гумові(великі) черевики.
    Rules, я колись скачав собі інфу про комплектацію на В4 і там були такі розміри, хоча я багато бачив на форумах, що потрібно 195/60 15, але я вже 5 років використовую цей розмір і мені це підходить.
    Якби я тільки возив "свою дупу" в авто, то я дійсно брав би собі висоту 60, а так я раз в місяць їзжу загружений по трасі(Львів-Ковель і трохи далі), то мені висота 65 на наше бездоріжжя якраз в самий раз, і я вже писав, що за ці 5 років ні однієї гулі і т.д. тьфу-тьфу-тьфу.

5. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    я тобі переписав розміри з офіційної німецькомовної інструкції, яка ішла з автомобілем

6. andriyvitruk

andriyvitruk Active Member

VW PASSAT B6 2.0 fsi (BVZ)
    при виборі шин перш за все треба враховувати в яких умовах вони більше будуть використовуватись чи переважно в місті чи по трасі ,чи по нечищених сільських дорогах.
    для міста середньорозмірна гума,для нечищених доріг вища але вужча ,заміських доріг шип.
    так як ми їздим переважно змішано то варта брати середне від того що рекомендуе виробник

7. kym

kym Аксакал

a 100
    От чомусь снігоходи мають широкі площини. Одну зиму їздив на 215 всесезонці - ніякого дискомфорту не відчував.... по снігу і льоді гребла нормально. 195 всесезонка зразу давала про себе чути - чуть підйом шліфуєш. зараз 195 зимові "драпаки" теж нормально. Думаю теорія про питомий тиск на 1 см.кв. компенсується площею опору, це все можна порахувати. Хто має бажання і час беріть середню нагрузку на колесо 250-300кг розміри коліс десь там Мартіні давав і хто дружить з арихметикою порахуйте.

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Щоб в сніг не провалюватися

9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    і ковзати по ньому :yes:

10. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    :yes: Клуб вибирає

11. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Таки да. Якщо зимою можна їздити, то що говорити про літо?
    Жартую)))

Останнє редагування: 25 січ 2013
  12. kym

kym Аксакал

a 100
    для 4*4 абсолютно нормальні

13. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був