у мене на зиму завжди вужча. Але тут були вже з того приводу досить гарячі дискусії, багато хто вважає, що навпаки треба на зиму ширшу ставити
http://alarm-motors.ru/news/2012/vibiraem-zimnie-shini.54.html Если же вы уверены, в том, что можно слегка отступить от размеров – обратите внимание, что при загородной эксплуатации шиповки лучше брать – уже и выше, а «липучки» - шире и ниже. Так они лучше реализуют свои свойства в пятне контакта. При городской асфальтовой езде – всегда лучше взять более широкую покрышку. У цьому є певна логіка!!!
Мартіні я все прекрасно знаю, але авто на 14(рідному) радіусі набагато стійкіше зимою, і мені це до вподоби. Я ніколи не ставлю на зиму більший діаметр(радіус). Коли на літо ставлю 15 радіус, то відразу дійсно відчуття, що машину взули в якісь гумові(великі) черевики. Rules, я колись скачав собі інфу про комплектацію на В4 і там були такі розміри, хоча я багато бачив на форумах, що потрібно 195/60 15, але я вже 5 років використовую цей розмір і мені це підходить. Якби я тільки возив "свою дупу" в авто, то я дійсно брав би собі висоту 60, а так я раз в місяць їзжу загружений по трасі(Львів-Ковель і трохи далі), то мені висота 65 на наше бездоріжжя якраз в самий раз, і я вже писав, що за ці 5 років ні однієї гулі і т.д. тьфу-тьфу-тьфу.
при виборі шин перш за все треба враховувати в яких умовах вони більше будуть використовуватись чи переважно в місті чи по трасі ,чи по нечищених сільських дорогах. для міста середньорозмірна гума,для нечищених доріг вища але вужча ,заміських доріг шип. так як ми їздим переважно змішано то варта брати середне від того що рекомендуе виробник
От чомусь снігоходи мають широкі площини. Одну зиму їздив на 215 всесезонці - ніякого дискомфорту не відчував.... по снігу і льоді гребла нормально. 195 всесезонка зразу давала про себе чути - чуть підйом шліфуєш. зараз 195 зимові "драпаки" теж нормально. Думаю теорія про питомий тиск на 1 см.кв. компенсується площею опору, це все можна порахувати. Хто має бажання і час беріть середню нагрузку на колесо 250-300кг розміри коліс десь там Мартіні давав і хто дружить з арихметикою порахуйте.