Тут на форумі люди вже мали досвід здирання тонувальної плівки, потім каталися і нюхали клей, бо були залишки на склі від поганого віддирання того клею, і змити той клей важче ніж віддерти плівку.
Знімав вчора накладки на задніх арках, тепер не дивно, чому вони були не прикручені на самонарізи, а прибиті пістонами) Знайшов такий собі дефект у вигляді прогнившого крила, не совісні були люди, що то грунтували. Але нічого, якось з тим справимся))) Ось на фото видно: Тепер треба буде відмити добре двигун і все під капотом і повезу свого красавца на "лікування"))) Хто мав практику миття підкапотної частини в таку погоду? Підкажіть будь ласка, як це можна зробити, чим мити, водою, чи соляркою, кархером, думаю, в таккупогоду не найкращий варіант??
Ти впевнений, що хочеш мити двигун? Знаю, що викличу на себе град заперечень форумчан, які миють свої двигуни, але мій електрик у Варшаві каже так: - Я всім раджу мити двигуни... Бо тоді я маю досить роботи і ніколи з голоду не помру... Вирішуй сам.
Перше вітаю! піна rm806 для керхера на теплий агрегат (але не гарячий) пару раз нанеси після змий тиском і мотор як новий,на рахунок електрики- замотай салафаном генератор ,сигналку,акб,дай висохнути і вперед.
baksius +1 WANTED не в обіду, але куда ти дивився? Нічого немаю проти твого гольфа, але коли підведеш калькуляцію всіх витрат ти офігієш як і я офігів. Підняти машину після силюха де всьо на саморізах і скочі ,це тре попаритися і ще як. Ти ще неїздив а вже поліняв на кучу грошей. Далі по суті. 1. якщо мотор засраний від низу гбц ,а не відклапанної кришки вже міняй прокладку гбц. прийде зима, буде ніколи міняти. 2. Мити двигун солярою довга історія.+ коли нагріється двигун диму і смороду буде багато. береш хімію смеціально для миття двигунів пшикалка Акра вроді називається і мяку дротяну щітку таку як пензлик і вперед. змиваєш водою з шланга під невеликим напором. і так 5 раз, все блистить як у кота. 3. Найди СТО де все помиють гарячим паром без наслідків.
Не радив би в старій машині отак і агрегатом високого тиску під капот без розбору, навіть літом - думаю, після цього є дуже багато шансів просто більше авто не завести.
По трохи розбираю все, що можна зняти) Так, як вільного часу не дуже багато і переважно все робиться при лампочці на дворі, то робота просувається не дуже швидко, але просувається)) Відкрутив решітку радіатора, бампер і фартух Для миття двигуна купив хімію Акро, але ще до того не брався, тільки трохи, в деяких місцях протер його солярою. Знявши повітряний фільтр виявив пусту клему якогось датчика. Як потім прочитав в неті, то є датчик температури, від якого має спрацьовувати вентилятор при заглушеній машині після перегріву понад 70 градусів. Якось так. От тільки не знаю де є та фішка, щоб на датчик під"єднати. Може хто в курсі? Підкажіть. Також зняв покриття з підлоги і 2 шари шумоізоляції, вірогідно постеленої попереднім власником. Дно живе, в одному тільки місці, з пасажирської сторони знайшов корозію. Через поламану кришку (сіточку) вентиляції, та, що під капотом і мала б бути під лівньовкою в салон потрапляла вода, тому ковролін і був мокрий. Завтра для певності ще засиліконю дверні ущільнювачі. Ще зняв всі нижні пластмаси від панелі приладів, вентилятор пічки, блок з релюшками і запобіжниками, знайшов блочок сигналки)) Завтра планую зняти панель приладів і все, що там є, добре все помити почистити від пилюки. Як зроблю фотки, то закину. Ще скажіть будь ласка, на корпусі повітряного фільтра є трубка, до якої має бути підключений патрубок вентиляції картерних газів, зверху з кришки клапанів виходить та трубка, але її просто опустили донизу, може там якісь задимлені пари збираються, питання, чи можна її підключити так, як вона стандартно була, чи каще хай буде як є? Просто бачив, що багато хто на старих авто картерні гази випускають окремо...
Народ виручайте, як можна здерти залишки того "клятого" заводського обезшумлювача, що під панеллю приладів, верхня частина віддерлась, залишилась нижня таке ніби на паперові основі і дуже міцний клей, розчинник того не бере, хіба ножиком дерти, але зідру покриття, тре буде обробляти... ну і попередні питання, що то за датчик на фото вище і де знайти, або підключити його фішку і за шланг картерних газів, чи можна його пустити в фільтр і навіщо його виводять назовні?
Здирай ножем до металу. Якщо далі плануєш клеїти вібропласт чи щось такого типу на бітумі то нічого обробляти не потрібно. Розчинники і інша біда не відідруть заводську обезшумку.
Так планую повністю обезшумлювати віброспластом, чи то спледом, чи як там ще воно називається. Дякую за пораду.
В мене також відєднаний шланг виходу картерних газів - як пояснили, машина стара, щоб зильно не забруднювати повітряний фільтр. Мив двигун коли потрібно було знайти де витікає масло - заїхав на мийку, 30 грн - полили хімією на 5 хв. а потім все змили керхером - наслідок: машину 30 хв. троїло, помяли картонно-алюмінієву гофру. І коли відмили двигун зразу сильно почало текти масло, тому потрібно бути готовим, напевно бруд всеж таки стримував.
Причому тут повітряний фільтр якщо вхід картерних газів знаходиться за фільтром? Для автора теми то роби обовязково вихід кар.газів в корпус фільтра, так ішло з заводу і так придумав німець а не якийто там кулібін з села. А та штука що в тебе не підключена в мене на неї йде дріт з фішкою від тих жмутів що йдуть за карбом.
Дякую за підказку, завтра його пошукаю той дріт. І ще таке питання де має бути підключена фішка обігріву автоматичного пускового пристрою(то, що на карбі)?
тому що крім картерних газів туди ще за наслідком багатьох факторів попадає масло, яке засирає фільтр і впуск. Ось тому і виводять вентиляцію картера в атмосферу.